Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

SMS

(Téma vytvořeno: 16-05-2025 09:05 AM)
198 Zobrazení
Mino9233
Explorer
Možnosti
Zdravím neviem ci som prvý ale som si všimol že sms aj ked mam prevolenu simku kde mam sms zadarmo mi to stalo v sms správach prepina na kartu kde mam druhu sim kde za sms si platím a uz dost krát mi to stalo ze som poslal sms z druhej sim sms a nevedeli kto som a čo som. Nejaký návod kde sa to sa prepnúť lebo nastaveniach mam nastavene E sim ako predvolenu ale sms mi to posiela len s klasickej sim karty koľko krát to ani neukáže potom kazdy kontakt musím prepínať sim.

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Mino9233
Explorer
Možnosti
Vyskúšal som to takto ze vybral som fyzickú kartu aby to telefón zaregistroval a potom som ju dal naspäť a sms som pozeral ze by mali byt všetky kontakty uz cez e sim predvolenú

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
9 Odpovědi
Jhsoftserv
Helping Hand
Možnosti
A nemáte náhodou u tých konkrétnych kontaktov kde to neponúkalo defaultne esim nastavenú tú fyzickú sim?
1. Samsung S25 Ultra 12GB / 1TB, Titanium Gray, Android 15, One UI 7.0, S938BXXS5AYF4 + Galaxy Buds3, Amazfit GTR 47, Stainless Steel, 1.3.8.04
2. Oneplus 6 8/256 GB, Android 15, lineage 22.2, 3. Xiaomi Redmi Note 9 Pro, Android 15, lineage 22.2

Jh.soft.serv - 14 phones - 1/2 years cycle rate - 21.43% conservation
0 Like
Mino9233
Explorer
Možnosti
Ja mam sim aj fyzickú aj Esim a nemám ju nikde nastavene čo je napísané nastaveniach ze predvolene je e sim len idem niekomu písať sms a posle to z fyzickej sim a potom musím manuálne prepínať
0 Like
Mino9233
Explorer
Možnosti
Takto to mam nastavene 1747379606294.jpg
0 Like
Jhsoftserv
Helping Hand
Možnosti

Rozumiem, nastavené dobre ale určite ste mali este pred zriadením esim v kontaktoch defaultne nejakú fyzickú.sim a k tým kontaktom zostala ako defaultná fyz.sim, či? Skúste si pridať nejaký fiktívny nový kontakt s ktorým si viete zavolať či napísať, bez nastavovania defaultnej sim, uložiť do kontaktov,  a potom poslať ísť poslať sms a či ponúkne esim. Ak áno tak bohužiaľ budete musieť prestaviť u kontaktov (jestvujúcich) tú esim na default

1. Samsung S25 Ultra 12GB / 1TB, Titanium Gray, Android 15, One UI 7.0, S938BXXS5AYF4 + Galaxy Buds3, Amazfit GTR 47, Stainless Steel, 1.3.8.04
2. Oneplus 6 8/256 GB, Android 15, lineage 22.2, 3. Xiaomi Redmi Note 9 Pro, Android 15, lineage 22.2

Mino9233
Explorer
Možnosti
Ja som si dával hneď esim a potom až fyzickú kartu
0 Like
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Dobrý deň.

Pokiaľ máte vo svojom zariadení už nové OneUI 7.0, skúste sa pozrieť: aplikácia Správy -> rozkliknite konverzáciu nejakého kontaktu -> následne 3 bodky vpravo hore -> Podrobnosti -> tam je položka "Odoslať pomocou" -> vyberte Vami preferovanú SIM kartu.

Tak by to malo fungovať natrvalo. Je však otázne, čo sa udeje, keď sa eSIM odpojí, či sa to automaticky neprepne späť. To bohužiaľ nemám osobne ako vyskúšať 🤔

Jhsoftserv
Helping Hand
Možnosti

Tak toto už ozaj nechápem, že sa tak správa.  

0 Like
AndyTa
Moderator
Moderator
Možnosti

Pekný deň @Mino9233 neváhajte nám dať vedieť 😉 vďaka

0 Like
Řešení
Mino9233
Explorer
Možnosti
Vyskúšal som to takto ze vybral som fyzickú kartu aby to telefón zaregistroval a potom som ju dal naspäť a sms som pozeral ze by mali byt všetky kontakty uz cez e sim predvolenú
0 Like