01-12-2022 02:21 AM - editat 20-12-2022 08:32 PM
Salut din nou și la mulți ani! 🇷🇴
Acum câteva zile postam review-ul meu pentru Flip 4, și acolo vă spuneam că o să las unul și pentru noul Fold 4.
Ceilalți Makeri au reușit deja să posteze review-urile lor și toți 3 au făcut o treaba bună, ca de obicei.
Ghinionul este că atunci când ești ultimul este foarte greu să mai găsești ceva de spus, ceva ce nu s-a spus deja de către ceilalți.
Pentru că nu este o competiție unde căștigă cel care postează cel mai repede sau scrie cel mai frumos postez și eu în următoarele rânduri strict experiența mea cu acest minunat dispozitiv.
Review-urile celorlalți colegi le puteți găsi aici:
https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-z-fold-z-flip/review-z-fold-4/m-p/6498009#M1457
Ce urmează să citiți în următoarele rânduri este prima mea experiență cu un dispozitiv din gama Fold. Da, le-am mai văzut, le-am mai butonat câteva minute pe la alții, însă niciodată nu am apucat să testez unul pe o perioadă mai lungă de timp. De fiecare data când Samsung ne-a oferit dispozitive la testat și am avut de ales, am ales Flip și nu Fold.
Am considerat că Flip este alegerea cea mai bună pentru că oferea portabilitatea de care aveam nevoie. Am mereu două telefoane și mă gândeam că un Fold și un alt telefon ar fi deja prea mult.
Mă gândeam că este un telefon mult prea mare și prea greu, cântărind peste 250 de grame.
Eh, hai să vă povestesc dacă tot ce credeam eu despre Fold este adevărat sau mi-am schimbat părerea.
Imediat ce a ajuns telefonul, mi-am introdus SIM-ul în el și am făcut restore la conturi.
Datorită faptului că folosesc OneDrive și am back-up la poze, mi s-au restaurat toate pozele și folderele pe care le am pe S22u.
O să împart și acest review în 3 parti, ca și cel dinainte pentru că mi se pare mai ușor de urmărit.
Design
Telefonul vine cu două display-uri excelente. Ecranul interior are 7,6 inch iar cel exterior 6,2 inch. Acesta din urma este protejat de sticla Gorilla Victus +.
Display-ul exterior este excelent și cel puțin eu l-am folosit în majoritatea timpului pe acesta. Este îngust și ușor de utilizat. Calitatea display-ului este una foarte bună și se poate utiliza fară probleme (pentru twitter e perfect).
Ambele vin cu refresh rate adaptiv de până la 120Hz. Diferență intre cele doua este că cel plaibil coboară până la 1Hz iar cel exterior doar până la 48Hz.
O chestie deranjanta la acest telefon este că atunci când este utilizat display-ul exterior, acesta fiind foarte îngust folosirea tastaturii poate deveni provocatoare. Același lucru îl pot spune despre telefon și atunci când se utilizează tastatura de pe ecranul pliabil. Nu este la îndemână deloc tastarea însă riscul de a tasta greșit este mult mai mic.
Poate nu m-am obișnuit eu încă cu tastatura împărțită atunci când se utilizează display-ul pliabil însă nici nu l-am folosit atât de mult încât să mă pot obișnui cu asta.
Telefonul vine în 4 culori, Gray green, Beige și Phantom Black:
Hardware
Telefonul este o bestie atunci când vine vorba de multitasking și de productivitate. Vine echipat cu același procesor Snapdragon 8+ Gen. 1 (4nm) ca și pe Flip 4 însă Foldul vine echipat cu 12GB RAM în comparație cu cei 8GB de pe Flip.
Telefonul vine echipat cu o baterie de 4.400mAh și beneficiază de încărcare rapida de 25W pe fir și 15W wireless (mult mai bine decât cei 10W pe Flip). Datorita noului procesor și a utilizării preponderent a display-ului secundar, bateria ține mai bine decât pe S22U, în modul meu de utilizare.
De data aceasta cei de la Samsung au adus îmbunătățiri destul de mari la partea foto / video.
Telefonul are 3 camere principale de 50, 10 și 12 MP și 2 camere selfie. Camera selfie de pe ecranul pliabil este o noua versiune îmbunătățită de camera “sub display” de 4MP.
Camera este foarte greu de observat și nu încurcă deloc atunci când telefonul este utilizat, indiferent de ce este afișat pe display.
Display-ul exterior vine și el echipa cu o camera selfie, dar una ceva mai potenta decât cea de pe ecranul pliabil, de 10MP.
Nu o să vorbesc prea mult despre camere, nu sunt vreun expert și din fericire găsiți destule materiale pe internet să vă convingeți și singuri despre acest aspect.
Din punctul meu de vedere, Fold 4 face poze foarte reușite și se vede îmbunătățirea de la modelele anterioare însă nu este cel mai bun telefon de la Samsung la partea aceasta.
La fel ca și Flip, nu cred că motivul pentru care ar cumpără cineva un asemenea telefon ar trebui să fie camerele foto... are o grămadă de alte atuuri.
Concluzii
Acum, după ce am folosit în sfârșit un fold pentru o perioadă mai lungă de timp, pot spune cu toată sinceritatea că m-am înșelat cu privire la el. Credeam că este prea mare, prea incomod de utilizat și nu reușeam să îmi imaginez de ce ar avea nevoie cineva de un asemenea telefon.
Ei bine, telefonul atunci când este pliat este mult mai comod de utilizat decât S22U, spre exemplu. Este îngust și nu este chiar atât de gros pe cât îmi imaginam eu că vă fi.
Experiența pe care ți-o oferă atunci când este deschis este una pe care nu o poți găsi pe nici un alt telefon.. poate doar pe tablete.
Înainte de pandemie zburam destul de des și manipularea laptopului în avion era destul de dificilă uneori. Nu aveam chef să car un alt dispozitiv după mine special pentru asta și cred cu toată tăria că acest aspect ar putea fi rezolvat cu Fold 4. Aș putea liniștit să îl folosesc pentru a viziona filme în timpul zborului fară să fiu foarte deranjat de dimensiunea redusă a display-ului (comparativ cu un laptop).
Telefonul este foarte bine construit, cu materiale premium și nu iți lasă deloc impresia că este fragil sau că nu ar rezista în timp.
Îmi plac multe lucruri la acest telefon și chiar cred că ar putea înlocui “Note-ul” fară prea mari probleme.
Sunt însă și câteva lucruri care nu îmi plac, și o să le listez aici:
Una peste alta, îmi place maxim telefonul. Aș putea înlocui oricând unul din telefoanele mele cu un Fold fară să clipesc.
Așa cum zicea și @PACRi în review-urile lui, “viitorul e pliabil” și cred că vom vedea tot mai multe branduri care vor încerca să bifeze și acest aspect. Daca vor și reuși sau nu, rămâne de văzut, însă cel puțin momentan, Samsung e “Regelele Pliabilelor” (și am un feeling că vă rămâne asa pentru mult timp)!
Care e părerea comunității despre Fold? Ce ați vrea să îmbunătățească Samsung la pliabile?
Credeți că e doar o chestie trecătoare sau pliabilele sunt aici să rămână?
01-12-2022 02:33 AM - editat 01-12-2022 02:35 AM
la 01-12-2022 05:06 AM
01-12-2022 07:22 AM - editat 01-12-2022 09:21 AM
01-12-2022 04:38 PM - editat 01-12-2022 06:03 PM
01-12-2022 06:15 PM - editat 01-12-2022 06:17 PM
la 01-12-2022 06:21 PM
Cred ca ofertele vin in functie de numarul de unitati vandute pe piata respectiva.
Nici un producator nu are oferte bune de trade-in in Romania, nu doar Samsung.
Si mie mi-ar placea sa vad asemenea oferte si la noi... dar cred ca mai avem de asteptat.
01-12-2022 06:39 PM - editat 01-12-2022 06:46 PM
la 01-12-2022 10:25 PM