Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Review Flip 4 - dacă un lucru nu este stricat, nu-l "repara"!

(Subiect creat la: 26-11-2022 11:02 PM)
952 Vizualizări
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salutare,

După cum bine știți în cadrul programului Samsung Makers primim produse în test (mai multe detalii despre acest program puteți găși aici: https://eu.community.samsung.com/t5/lounge/de-ast%C4%83zi-avem-doi-samsung-makers-cu-dou%C4%83-stele... ), și după cum spune si @RapierXDA în review-ul lui pentru Flip 4, review pe care îl puteți găsi aici: https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-z-fold-z-flip/foldables-pentru-toat%C4%83-lumea-partea-a-... , am primit în teste nouă generație Flip 4.
Urmează să testez și noul Fold 4 și o să revin cu o postare și pentru acesta.

Am așteptat acest moment cu nerăbdare pentru că am folosit aproximativ jumătate de an ca și telefon principal Flip 3, și am vrut neapărat să văd ce îmbunătățiri a adus Samsung la noua generație  Flip. Sincer să fiu, nu m-am așteptat la prea multe modificări, mai ales dacă e să ne gândim la ce upgrade-uri au primit modelele din gama S sau A.

Din fericire, Samsung chiar încearcă să îmbunătățească experiența utilizatorilor și cu fiecare versiune nouă a unui telefon aduc mici / mari modificări care să facă experiență una mai plăcută.
Acesta este și cazul noului model Flip!

Pentru o comparație directă între cele două, va las un link de pe GSMarena: 

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=11538&idPhone2=11044

Design

Ca și schimbări de design, noul model este puțîn mai mic decât cel dinainte. Cu toate astea, vine echipat cu o baterie mai mare, de 3.700mAh și este și mai greu cu câteva grame, cântărind 187gr comparativ cu 183gr.
Diferența de greutate nu este sesizabilă și nici modificările la dimensiune.

Butoanele sunt amplasate fix în același loc ca și pe versiunea anterioară și senzorul de amprente este cel puțin la fel de eficient ca și pe modelul anterior.

Display-ul exterior nu a mai primit nici un upgrade și este exact același de pe modelul anterior. Nu l-am folosit pentru altceva decât pentru a verifică notificări, controale muzică și pentru poze.

ElfStone_6-1669495613610.jpeg

ElfStone_7-1669495613633.jpeg

ElfStone_8-1669495665592.jpeg

ElfStone_9-1669495665605.jpeg

ElfStone_10-1669495665627.jpeg

Modelul se gaseste in 4 culori, si anume: Bora Purple, Pink Gold, Graphite si Blue

ElfStone_11-1669495730953.png

De data aceasta, culorile sunt mate și asta face telefonul mai “rezistent la amprente”.

Dacă folosiți huse, nu prea are importantă acest aspect, dar mie îmi place mai mult finisajul ales acum decât cel dinainte.

Hardware

Flip 4 vine acum echipat cu cel mai puternic procesor de la Qualcomm pe care îl putem găsi pe un Samsung (deocamdată), Snapdragon 8 Plus Gen 1 (4nm).

Datorită acestui lucru și a capacității mărite a bateriei, Flip 4 stă mult mai bine la capitolul durata de viață.

Eu unul am fost mulțumit de bateria pe Flip 3, așa cum am menționat deja în review-ul pentru Flip 3 pe care îl puteți reciti aici:
https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-z-fold-z-flip/galaxy-z-flip3-pliabilul-pentru-oricine/m-p...

Pe lângă bateria mai mare, de data această viteză maximă cu care se poate încărca telefonul a fost modificată și acum avem încărcare rapidă de până la 25W pe cablu (ÎN SFÂRȘIT), însă, încărcarea wireless rămâne la 10w.
Unul din lucrurile care m-au "enervat" la Flip 3 a fost viteză mică de încărcare, în special wireless, așa că așteptăm Flip 5 în speranța că se va inbunatati și viteză de încărcare wireless.

Display-ul e la fel ca și pe modelul anterior și este un display foarte ok. Cei 1.200 niti sunt suficienți pentru a putea utiliza telefonul afară, în lumina soarelui. Calitatea display-ului este aceeași cu care ne-a obișnuit deja Samsung, una foarte buna.

Memoria RAM este identică ca și pe modelul anterior însă acum avem opțiunea de a opta pentru un spațiu de stocare mai mare, până la 512GB.
Cei 8 GB RAM sunt suficienți pentru orice tip de activitate și nu o să simțiți nevoia de mai multă memorie RAM sau putere de procesare.
Funcția Virtual RAM este prezentă și pe acest telefon și se poate activă sau dezactiva după cum consideră fiecare.

Samsung aduce îmbunătățiri și la camere însă nu va așteptați să vedeți o diferența majoră.
Da, parcă post-procesarea fotografiilor este îmbunătățită însă asta se datorează noului procesor și nu a obiectivelor foto.
Îmi mențin părerea din review-ul anterior pentru Flip 3 că acest pliabil nu excelează la capitolul fotografie însă face o treaba suficient de bună încât să nu fie atât de deranjant acest lucru.

Concluzii:

Așa cum am menționat în review-ul pentru Flip 3, acest telefon nu este cel mai bun la fotografie, nu are cea mai multă memorie RAM, nu are cea mai mare baterie însă ce aduce în plus față de toate celalte telefoane este portabilitatea și design-ul.
Acum, echipat cu cel mai puternic procesor pe care îl putem găsi în acest moment pe telefoanele Samsung, telefonul face față oricărei sarcini și chiar se simte puterea procesorului atunci când utilizezi telefonul în anumite aplicațîi.

Am mereu două telefoane, cel personal și cel de serviciu iar pentru persoanele care sunt în aceeași situație ca și mine este extrem benefic faptul că poți avea un telefon puternic dar care pliat ocupă foarte puțin spațiu și nu este deloc incomod de cărat.
De când am trecut la S22U, îmi lipsește extrem de mult portabilitatea Flip-ului, trebuie să recunosc asta!

Noul model Flip 4 nu aduce modificări majore însă cred că principiul de a nu schimba ceva ce funcționează bine este foarte sănătos și tot mai mulți producători de telefoane încep să îl aplice.
Este mai puternic datorită noului procesor dar asta e valabil la orice upgrade de la o generație la alta sau cel putin ar trebui sa fie.
Cred că cea mai mare îmbunătățire este durata de viață a bateriei care se datorează capacitățîi mărite a acesteia și a noului procesor care este mai eficient.

Ce îmi doresc să văd pe următoarea generație este o viteză superioară la încărcarea wireless, îmbunătățire la partea foto / video și poate un display extern mai mare.

Nu sunt foarte multe lucruri pe care ar putea să le inbunatateasca cei de la Samsung pe această serie din fericire așa că nu ne rămâne decât să vedem ce va aduce Flip 5 anul viitor.

Ce spuneți despre ultima generație Flip? Considerați că îi lipsește ceva sau ce considerați că ar trebui îmbunătățit?
Au ajuns pliabilele suficient de fiabile încât să folosiți unul că și telefon principal sau încă sunt persoane care au îndoieli cu privire la asta?

9 Răspunsuri
ValiD
Voyager
Opțiuni
Referitor la seria Z de la Samsung , eu am o singura neclaritate : cum rezista ecranul pliabil la temperaturile joase de la noi ? La frig orice lucru devine mai rigid. Cum rămâne flexibil acest ecran la -15 grade de exemplu ? Am senzația că o utilizare constanta la temperaturi joase nu îl place foarte mult.
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Am folosit iarna trecuta Flip 3. Nu am avut nici o problema cu el!
E adevarat, nu am stat cu el in frig constant. In weekend pe la zapada sau in utilizare obisnuita in timpul zilei. Nu am observat vreo problema.
ValiD
Voyager
Opțiuni
Mi-ar fi plăcut că ecranul exterior sa fie ca la MOTOROLA Razr 2022.Cred că este cel mai mare minus al lui Flip4. Ecranul fiind foarte mic cred că te obliga sa deschizi telefonul mereu.
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
E util pentru ca poti verifica notificarile si in felul acesta il deschizi doar cand e nevoie.
Dar da, e cam mic pentru a il utiliza si la prea multe alte lucruri.
GeorgeH
GrandMaster
Opțiuni
Mulțumesc! Frumoasă prezentare. Cred că telefoanele pliabile au viitor, cu toate că deocamdată, personal, nu îmi dau seama dacă sunt un moft sau o necesitate. Ce aștept de la viitoarele modele? Aștept să le facă mai subțiri, modelele actuale mi se par cam groase, aștept, de ce nu și un stylus mic. Și nu în ultimul rând, un preț mai mic este binevenit.
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Flipul e chiar mic. Pliat, intr-adevar e mai gros, dar nu e deranjant deloc.
Folosesc de ceva timp fold... si sunt mega incantat de acesta. O sa las un review saptamana viitoare si pentru el.
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Hello,
Te felicit pentru review! Acum îmi este mult mai ușor sa fac o alegere. O sa citesc și despre flip 3. Amândouă sunt Excelente! 🙂
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Ai dreptate, ambele telefoane au un aspect ratio mai ciudat. La ambele te obisnuiesti fara probleme. Parca mai deranjant e Fold la acest aspect decat Flip. 

DualTech
Black Belt 
Opțiuni

Un review onest și echilibrat.  Mulțumesc pentru munca depusă.