Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Cred că este greșit să compari telefoanele Galaxy Z Fold cu cele din seria Note

(Subiect creat la: 27-09-2021 03:27 PM)
399 Vizualizări
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Înțeleg, fanii sunt de-a dreptul furioși că Samsung nu a lansat niciun model al seriei Note în 2021, iar reprezentanții companiei nici nu au fost fermi în declarații, nu știm exact dacă s-a renunțat complet la această serie sau urmează în viitorul nedefinit să apară un nou Note.

Am auzit mai mulți posesori ai Note 20 Ultra că nu renunță la acest model, care încă bate tot ce mișcă, nici pentru Galaxy S21 Ultra, nici pentru Galaxy Z Fold. Foarte bine! Dacă în acest moment nu există ceva pe măsura Note 20 Ultra, de ce să renunți la un astfel de telefon pe care deja îl ai? De ce să schimbi ceva care funcționează foarte bine?

Ce nu înțeleg eu este dezamăgirea, tristețea că Z Fold nu este un continuator al Note. Nici nu poate fi, pentru că sunt structural diferite.

Telefoanele pliabile sunt un pariu asumat de către Samsung, care țintește marea masă a consumatorilor, iar cu noul Galaxy Z Fold3 pare că a reușit să propună un telefon bun la toate , dar care se și pliază și își schimbă forma.

Eu cred că telefoanele pliabile vor reuși să intre în inima consumatorilor destul de repede și, întru comparație, îmi vine în minte momentul în care telefoanele mobile au început să aibă camere foto decente. Nu m-aș fi gândit în veci că voi renunța la DSLR, un aparat foto care făcea poze cu mult mai bune decât telefonul mobil În timp, însă, s-a dovedit că telefonul mobil poate înlocui în viața de toate zilele aparatul foto DSLR, pentru simplul fapt că majoritatea dintre noi nu suntem fotografi profesioniști, nu trăim din fotografie, iar elementul mobilitate a fost hotărâtor pentru noi. E mai ușor să iei cu tine telefonul mobil peste tot și să faci fotogarfii după bunul plac, decât să cari cu tine o geantă uriașă, în care se află aparatul foto, obiectivele, trepiedul șamd.

La fel și în cazul telefoanelor pliabile, vor intra  în preferințele consumatorilor pentru că se pliază - într-un caz telefonul se transformă în ceva minimalist, în alt caz într-un uriaș ecran de calitate.

Seria Note este altceva, este clasa business la călătoria cu avionul, este mașina de lux, scoasă în doar câteva exemplare, este nișa, dar nu cea pe care se testează, ci aceea formată din câțiva clienți bine definiți, deja verificați. 

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
5 Răspunsuri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Salutare,

Eu folosesc Note de cateva generatii bune si într-adevăr seria Z este o serie aparte.
Nu spun ca e neapărat gresit sa o comparam cu seria Note, doar ca ofera altceva.
Daca e sa ne gandim la productivitate, am putea compara Fold cu Note. S-pen, specificații tehnice, DeX, display mare, etc.

Sa nu mai menționăm de faptul ca nu avem un Note disponibil anul acesta insa a aparut Fold cu suport pentru S-pen. Si S21 ultra beneficiază de asta insa lumea compara mai degraba Fold cu Note decat seria S.

Vedem ce surprize ne pregătește Samsung in. 2022. Am un feeling ca o sa înceapă anul în forță! 😎
Anrion
Voyager
Opțiuni
Da!
PACRi
Maestro
Opțiuni
Aici nu prea sunt de acord in totalitate. In ciuda expresiei "nu compara merele cu perele" poti compara absolut orice cu orice. Depinde care sunt criteriile de comparatie. Poti sa compari greutatea, culoarea, utilitatea etc. Parerea mea e ca poti compara orice cu orice atata vreme cat criteriile comparative se regasesc de ambele parti. Cu atat mai mult doua telefoane. Da. Sunt segmente diferite. Se adeseaza unui public diferit. Dar au camere, au procesoare, au accesorii (sau nu) au aceeasi utilitate (sau nu) ...
Nu stiu daca am vazut sau auzit vreodata o declaratie a Samsung ca Fold s-ar vrea succesorul lui Note.. Asa ca nimeni nu-l asteapta in felul asta. Dar Samsung oprind seria Note fortat directioneaza utilizatorri seriei catre Fold (unii dintre ei, altii optand pentru altceva sau chiar alta marca). Astfel fortat Fold devine succesorul lui Note.
Ambele sunt telefoane.. asa ca pot fi comparate. Pot compara Note 20 Ultra cu Nokia 3310. Dar Fold cu Note?
Parerea mea
2b old & wise u have 2b young & stupid 1st.
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Firește că poți compara orice, desigur că poți pune unul lângă altul Note 20 Ultra cu Nokia 3310, dar nu poți cere celui din urmă să aibă aceleași performanțe.

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
0 Aprecieri
Silviuzz
Hotshot
Opțiuni
Și eu sunt parțial de acord cu tine. Da, ca și terminale inteligente, pot fi comparate, dar mai sunt câteva precizări de făcut, și anume:
▪︎Consider că, un posesor Note 20 Ultra niciodată nu ar lua în calcul comparația cu Fold 3, întrucât este posesor Note în cunoștință de cauză - știe de ce a ales Note, în detrimentul seriilor S (specificul activității, tech geek, phablet fan, heavy user ș.a.m.d.).
▪︎Nu cred că accentul principal Fold 3 cade în esență pe funcționalitate/putere procesare/capacitate baterie/utilitate. Desigur, încearcă să atingă niște cerințe medii de rulare, dar nu cred că este conceput să exceleze într-ale celor menționate mai sus. Sunt de părere că accentul cade pe inovarea display-ului pliabil, pe "altă gamă", alt segment. Probabil că la a 5-a, a 6-a generație de Fold, specs-urile pot fi comparate într-o "bătălie" Note v. Fold.

Personal, nu înclin spre segmentul acesta nou dezvoltat. Prea scump și prea firav, riscuri foarte mari în ceea ce privește ecranul. Am prieteni ce dețin astfel de gadget-uri și display-ul efectiv face burtă, în urma plierii/deplierii. Dar da, pot aprecia că este interesant ce pot inova companiile, în prezent.