Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Cena Flip 4🤔???

(Téma vytvořeno: 12-02-2023 08:03 PM)
343 Zobrazení
LukasBo
Apprentice
Možnosti
Zdravím Vás všechny,měl bych jeden rychlý, pro Vás asi jasný ale pro mě záhadný dotaz...Rozhodl jsem se pro koupi Flipu 4 ale jsem z nabízených cen nějaký zmatený...aktuálně se dá Flip4 najít na netu za 18000 ale i 28000 Kč...prosím Vás o objasnění této záhady...přece jenom rozdíl 10tis.Kč nebude jen tak?!?! Díky Vám za odpověď a omlouvám se za mou nevědomost😉
0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Dobrý den @LukasBo
pokud se jedná o úplně nové modely, tak velkou roli hraje distribuce. Česká distribuce je dražší než třeba EU distribuce. Největší nevýhoda EU distribuce je, že musíte reklamovat telefon tam, kde jste ho zakoupil.
Také může hrát roli velikost paměti atd. Každopádně je třeba zkontrolovat každou položku u popisku, zejména tu distribuci.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

4 Odpovědi
Řešení
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Dobrý den @LukasBo
pokud se jedná o úplně nové modely, tak velkou roli hraje distribuce. Česká distribuce je dražší než třeba EU distribuce. Největší nevýhoda EU distribuce je, že musíte reklamovat telefon tam, kde jste ho zakoupil.
Také může hrát roli velikost paměti atd. Každopádně je třeba zkontrolovat každou položku u popisku, zejména tu distribuci.

Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, pomohlo by, kdybyste napsal konkrétní příklady. Jsou víceméně 3 základní druhy prodeje nových telefonů:

• oficiální distribuce - běžný prodej u autorizovaných prodejců, především značkové prodejny Samsung, e-shop Samsung.cz, operátoři. Měli by splňovat i velcé prodejci, uvedení jako partneři, např. Alza, Mobil Pohotovost, Datart a spousta dalších. Výhodou je, že můžete využít všech akcí, které u nás Samsung nabízí a jistotu nejmenších problémů.
  • neoficiální distribuce - některé obchody dokáží nakoupit v zahraničí za nižší ceny aprodávat levněji i u nás. Výhodou je zde nižší cena, nevýhodou především větší pravděpodobnost problémů zvláště u nových technologií - 5G, VoLTE apod. Dovoz z některých zemí nemusí u nás vůbec fugnovat kvůli rozdílným pásmům nebo vám pojede internet pomaleji apod. Další významnou nevýhodou je pak nutnost reklamace pouze u prodejce, a protože se často jedná o malé společnosti, snaží se reklamace zamítat. Existuje pár výjimek, nako např. Mironet, ale pořád bude reklamace nejspíš delší než u oficiální distribuce a takovýto nákup nedoporučuju.
  • spekulanti a limitované edice - může se objevit při nedostatku některého modelu, ať už z důvodu vysoké poptávky nebo třeba když jdeo barvu, která u nás není oficiálně k dispozici, dále pak např. olympijské edice apod., které by se ale vůbec prodávat neměly.

Ve vašem případě jde nejspíš o srovnání oficiální distribuce vs šedého dovozu. O nákupu telefonu z ciziny jsem psal před časem článek: https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-lounge/v%C5%A1e-co-v%C3%A1s-zaj%C3%ADmalo-o-koupi-telefo... kde popisuju veškerá úskalí detailně.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

LukasBo
Apprentice
Možnosti
Děkuji Vám za obsáhlou odpověď a zaslání odkazu k Vašemu článku...přečetl jsem a mám nyní o čem uvažovat...musím vzít v potaz všechny pro mě důležité aspekty a poté se rozhodnout 🤔😉
LukasBo
Apprentice
Možnosti
Děkuji Vám za odpověď...mám o čem přemýšlet 🤔😉