o 29-09-2024 05:56 PM
Dobrý deň
na mojom S24 ULTRA, po aktualizácii one ui 6.1.1. zo Septembra 2024,
nefunguje 3x zoom camera cez google cameru a alternatívne photo apky, fotí len fialovú obrazovku s pruhami. 3ťo stranné fungujúce camera aplikácie na s24 Ultra bol jediný dôvod prečo som tento telefón kupoval, všetko fungovalo niekoľko mesiacov do update v Septembri 2024 na one ui 6.1.1. , od razu nemôžem fotiť cez google cameru s 3X zoom senzorom. Vždy som bol fanúšikom Samsungu ale ak sa to neopraví v Októbrovom update, presedlám na inú značku nielen ja ale naozaj veľa užívateľov Samsung sa na túto nepríjemnú obmedzujúcu zmenu a problém sťažuje, na viacerých renomovaných web stránkach ako aj na rôznych fórach. Čo je sklamaním Samsung S24 Ultra mal problém s 3ťo strannými aplikáciami s hlavnzým 1x senzorom a bolo to odstránené ako chýba v skorých update telefónu niekedy v prvých update, alebo v prvom update presne s24 ultra a táto chyba resp. obmedzenie všestranného použitia telefónu s inými aplikáciami na fotenie vracia pri blokovaní 3ťo strannej aplikácie pri fotení k prístupu na 3x zoom cameru. Je to naozaj nepríjemné a prosím Samsung o okamžité riešenie , na koľko toto bol dôvod kúpy telefónu, to že som mohol používať google cameru alebo iné softwéry , otvorenosť rozhrania a možností telefónu.
Problém sa nevystkytol po one ui update na s23 ultra ale iba na s24 ultra čo je naozaj veľmi nepríjemné...
viď dole sú stránky kde sa problém spomína, Google Camera, Motion Cam PRO, PRO Shot atď. ďalšie aplikácie po update zo septembra 2024 prestali fungovať s 3x zoom camerou na s24 ultra... po update, tento update zmenil niečo v tom ako Camera2 API pracuje s RAW format datami pre 3x camera zoom šošovku telefónu a tým pádom blokuje prístup spomenutých 3ťo stranných aplikácií bez dôvodne k 3x zoom camera šošovke, s čím sa nestotožňujem a mám s tým ako veľa užívateľov obrovský problém, naozaj prosím o okamžité odstránenie problému zo strany Samsung.
https://droidwin.com/galaxy-s24-ultra-3x-lens-not-working-after-one-ui-6-1-1-update/
takto to NE-fotí s 3x zoom šošovkou camery cez google camera software s hocakou verziou google camery a s hocakým configom, je to proste zablokované a len po update so Septembra 2024 na one ui 6.1.1. a LEN pri S24 Ultra modely, na s23 ultra to funguje. Čo je divočina Samsung stiahol update pre s24 ultra aj s23 ultra nedá sa stiahnuť a teraz verím že novo prístupný update bude opravovať verím že tento BUG ktorý mali pr i uvedení S24 Ultra modelu s 1x hlavným senzorom a bol s update rýchlo odstránený, rovnako verím že Október update odstráni aj 3x zoom problém s 3ťo strannými aplikáciami ako google camera. Ak sa to nestane, nechcem byť nútený ísť k starej verzii software a neaktualizovať 7rokov telefón za túto nepríjemnosť od Septembrového update, čo by som bol nútený urobiť a v budúcnosti naozaj by som značku Samsung po tomto už opustil, vopred vďaka za pomoc
Milan
29-09-2024 06:32 PM - upraveno 29-09-2024 06:33 PM
Dobrý den @Members_C6L8FZA
jestli to chápu správně, přes klasický fotoaparát problém není a u alternativních apk ano. Tady bych viděl spíše cestu napsat vývojářům aplikace google camera či jiných. Tak to holt bývá, kolikrát velká aktualizace telefonu různých značek úplně odstaví aplikaci na kterou byl uživatel zvyklý. Samozřejmě je možné, že to spraví i update ze strany Samsungu.
29-09-2024 08:04 PM - upraveno 29-09-2024 09:44 PM
Zdravým,
funkčnosť camera 2api pre 3x zoom šošovku nepracuje po update s raw formátom a iba cez ten fungujú google camera a iné 3ťo stranné foto applikácie ktoré nie sú samsung, takže aj na tom linku čo som dal v príspevku, resp. ako som čítal na internete od vývojárov google camery že po update na one ui 6.1.1. S24 ultra 3x zoom camera šošovka úplne nekomunikuje s aplikáciami ako google camera a podobne lebo je to de facto zablokované v systéme samsung po tomto update a neexistuje metóda akou by to google camera applikácia update riešil, samozrejme nejdú nijaké verzie google camery a potvrdené google camera vývojárskou komunitou že to ani nepobeží pokial Samsung s24 ultra nebude v nastavení pre 3x zoom šošovku fungovať softwérovo cez iné rozhranie ako tomu bolo po update 6.1.1 one ui v Septembri. Zo strany google a iných 3ťo stranných kamera aplikácií to nejde opraviť ich appkou, treba pre 3x zoom šošovku navrátiť naspäť Samsungom nastavenia ako tomu bolo pred 6.1.1. One ui update. Tento update čo postihol 3x zoom šošovku cez 3ťo stranné foto aplikácie je de facto kópia chyby ktorú samsung riešil na s24 ultra pri 1x hlavnej šošovke ktorá blokovala komunikáciu prístup k sebe priamo v Samsung softwéri a Samsung to ihneď odstránil updatami a šošovka 1x do teraz cez google camera funguje. Bola to chyba s 1x šošovkou na one ui 6.1 ale prvej verzii softwéru pri uvedení s24ultra a teraz je to pri 3x šošovke to isté nedá sa fotiť po update s24ultra na 6.1.1. One ui cez google cameru. Keď to bol v minulosti riešený a uznaný bug, prosím Samsung o čo najskoršie odstránenie nového problému na 3x zoom šošovke, dá sa to riešiť bez pomoci samsung len flashom.na starý software a neupdate na 6.1.1 one ui a novšie firmwary čo je naozaj nemilé, a skôr veľmi frustrujúce.
Jeden z dôvodov kúpy s24ultra bola pre mňa 7r update od Samsung a plne funkčna google camera spomínaná na internete, ak nebudú tieto veci spolu fungovať opäť ako do teraz od update firmware s24 ultra od októbra bude to signál na výmenu telefónu, čo ma mrzí, pred update keď mi všetko fungovalo som bol veľmi spokojný
( okrem roaming chyby s24 ultra kde pri strate dátového signálu sa s24 ultra sama neprihlásila neskôr opäť do roaming dát a nenašla roaming datovú službu až po reštarte mobilu... kľudne aj hodiny nenašla dáta kde bol plný signál, po strate signálu kde nebol sa zaseklo hľadanie dát a nikdy ich bez reštartu s24 ultra nenašla aj kde bol plný signál dát aj 5g , stávalo sa to aj pri príchode do podzemných garáží kde nebol signál a po vídení z nich v Chorvátsku a podobne, problém som nahlásil cez telefón v Auguste 2024 Samsung support linke, čisto software bug, neviem či bol už odstránený, nebol som od vtedy zatiaľ v zahraničí. Na s24ultra to bol problém a na s23 ultra čo sme mali so sebou bez problémov , s23 ultra nemá s google camerou tento nefungujúca 3x zoom camera problém po update na one ui 6.1.1. September update, všetko je problematické len s S24 ultra najnovšou vlajkovou loďou Samsung mobil divízie 😞 ach jo...)
Do teraz som fotil cez google cameru aj s 3x zoom camerou pred update na 6.1.1. One ui bez problémov, one ui 6.1.1. zmizol ako ponuka update pre s24 ultra a verím že AJ za tento bug a odstránenie tohto problému, inak budem zvažovať odísť od Samsung. Dúfam že to Októbrový update s24 ultra odtráni medzi prvými chybami, dosť som s s24ultra po tejto bug chybe znechutený... Vždy som ja aj veľa známych kupoval Samsung lebo neblokoval 3ťo stranný software, ale ak by začali, mením značku.
Vopred vďaka všetkým za podporu a pomoc
Milan
o 30-09-2024 11:26 AM
o 01-10-2024 07:19 AM
Bohužiaľ toto je blokované po update zo Septembra Samsungovým firmwarom na 6.1.1. One ui na s24 ultra pri 3x zoom camere ako som hore písal, pred update Samsungom to šlo. Žiadna 3ťostranná aplikácia už nemá prístup k 3x camere a sfotí ružové fialové pásikavé okno nie foto. Samsung toto vyriešil pri 1x camere pri uvedení s24 ultra updatom hneď medzi prvými aktualizáciami a bolo to uznané ako bug. 3ťo stranné appky ako google camera a aj iné ako som hore spomínal v prvých príspevkoch nemajú šancu opraviť 3x zoom camera funkčnosť je to blok na strane Samsungu a už to raz proste riešili inou šosovkou na s24ultra a úspešne odstránili. A mimochodom s24 ultra aj s23 ultra majú pozostavený už nešírený September one ui 6.1.1 update lebo tam bola kopa bugov. Ja prosím Samsung o pomoc na koľko mi všetko pred týmto pozastaveným Samsungom 6.1.1 update fungovalo ok. Okrem toho že pri dátovom roamingu a strate signálu si bez reštart telefónu v roaming oblasti nenájde signál ani celé hodiny na s24 ultra kdežto na s23ultra s tým istým operátorom na tom istom mieste nám to fungovalo. A takisto na s23 ulra po update na one ui 6.1.1. Ide aj cez 3ťo stranné foto aplikácie 3x zoom camera iba na s24 ultra nejde. Takže ak to vie všetko s vlaňajším modelom bez chyby fungovať môže a musí aj s24 ultra hlavne keď to pred one ui 6.1.1. Update v Septembri aj s 3x zoom lens fungovalo a už s inou 1x camerou ten istý problém neprístupu 3ťo strannej applky ku 1x šošovke Samsung už raz opravil začiatkom roka 2024 na s24 ultra.
Ja som si kúpil S24 ultra tak isto ako iné Samsungy aj za funkčnú google cameru ktorá je o veľa lepšia pre mňa a fungovala do septembra komplet, teraz nejde 3x lens cez google cam a podobné po update Samsungu. Takže to čo už raz riešili verím že poriešia a ponechajú užívatelom možnosť používať aj iné programy slobodne a flexibilne .
Pekný deň prajem všetkým
o 01-10-2024 03:34 PM
o 01-10-2024 03:36 PM
o 01-10-2024 07:38 PM
Ako súhlasím s vysvetlením ale vraj je to blokované a programátorsky to nevedia obísť pokým Samsung opäť neodblokuje prístup k 3x camere ako urobili začiatkom pri 1x , nie sú povinný to urobiť ale ak som bol spokojný s komplet funkčnou google camera do Septembra na s24 ultra chýba to človeku hlavne ak preferuje google cam. Pixel má nevýkonný hardware preto som volil S24 ultra s google cam. S23u aj po september update ide super na 3x zoom google camera tak verím že to Samsung vráti aj pre 3x zoom tak ako pri 1x camere urobili updatom začiatkom.roka. smutné je že do one ui 6.1.1. Všetko.šlapalo . Vývojári google camery nevedia obísť hadware block po Samsung update na 3x zoom camere na s24 ultra, je to.blok. cez google cam to nebude riešitelné ak s tým niečo môže niekto spraviť tak samsung čo by ma potešilo. Mal som s3 s5 s6 s9+ a teraz s24 ultra , iba Samsungy... hm
o 02-10-2024 06:07 PM
Potvrdený problém na s24 ultra 3x zoom camere s raw formátom po September update aj na Samsung kórejskom fóre
o 03-10-2024 05:49 AM