Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Hrkanie z oblasti objektívu kamery pri nosení telefónu

(Téma vytvořeno: 09-07-2024 06:17 AM)
424 Zobrazení
Altar
Explorer
Možnosti

Z oblasti objektívu mi pri nosení telefónu vychádza hrkajúci zvuk. Najviac ma to štve pri telefonovaní a chôdzi.

Áno, ja viem, že je to tá optická stabilizácia. Ako náhle zapnem foťák a prepnem na 5x objektív tak hrkanie prestane (t.j. optická stabilizácia sa dostane pod prúd a prestane byť voľne poletujúca). 

Tento problém pretrváva minimálne od rady S21 Ultra a Samsung to ma očividne na háku ale chcel by som vedieť či tento problém máte aj ostatní a či sa vám doteraz nestalo kvôli tomu že by vám táto optická stabilizácia odišla alebo objektív začal zle zaostrovať. 

Toto je naozaj dosť možné môj posledný Samsung telefón, jednoducho takúto amatérčinu už by som na top vlajkovej lodi nečakal.

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Dobrý deň.

Ako sa tu už spomína, je to normálna vlastnosť optickej stabilizácie fotoaparátu a je to tak u všetkých užívateľov (či to tak senzitívne ale vnímajú všetci užívatelia už potvrdiť nemôžem). A nie len u Samsungu, ale aj u iných značiek...

V prípade, že s kvalitou zariadenia nie ste spokojný, prípadne si myslíte, že vykazuje vady, kedykoľvek sa môžete obrátiť na autorizovaný servis:

https://www.samsung.com/sk/support/zoznam-autorizovanych-servisnych-stredisok-samsung/#Mobile

Zobrazit řešení v původním příspěvku

6 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti
Kupte si Xiaomi 14 Ultra, pak nějaké hrkání u Samsungu nebude žádný problém:)
Propána, tohle dělají i objektivy za desítky tisíc! Je to naprosto normální.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Altar
Explorer
Možnosti

Prepáčte ale zatiaľ som tak otravne hlasné hrkanie nevidel u žiadného konkurenčného modelu. Možno keby ste to zažil, tú moju verziu, by ste vedeli...
Na S21 Ultre to robila main kamera a musel byť kvôli tomu vymenený celý foto-modul lebo už to nezaostrovalo.

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
No tak zkuste to Xiaomi. Tam je to opravdu síla, u Samsungu musím pozorně poslouchat, abych si toho všiml. Nebo máte vadný kus, to těžko takto posoudit.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Řešení
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Dobrý deň.

Ako sa tu už spomína, je to normálna vlastnosť optickej stabilizácie fotoaparátu a je to tak u všetkých užívateľov (či to tak senzitívne ale vnímajú všetci užívatelia už potvrdiť nemôžem). A nie len u Samsungu, ale aj u iných značiek...

V prípade, že s kvalitou zariadenia nie ste spokojný, prípadne si myslíte, že vykazuje vady, kedykoľvek sa môžete obrátiť na autorizovaný servis:

https://www.samsung.com/sk/support/zoznam-autorizovanych-servisnych-stredisok-samsung/#Mobile

TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Pekný deň,
skúste keď tak porovnať Vaše zariadenie s nejakým vystaveným kusom niekde na niektorej predajni.
Mne osobne to nikdy pri chôdzi či telefonovaní nevadilo, dokonca nemôžem povedať ani, že by som si to pri týchto činnostiach všimol. Preto si to skúste overiť.
Chybu sa takto na diaľku nedá vylúčiť, ale treba povedať, že je to normálne pre objektívy s OIS, mali to už prvé zariadenia s OIS a majú to aj iný výrobcovia. Čím viac väčších objektívov zariadenie má, tak tým to bude badatelnejšie. S24U bude preto z objektívnych príčin vždy viac hrkať ako napr. S21U. Ide o vlastnosť zariadenia a nedoporučuje sa úmyselne zariadením triasť. V žiadnom prípade by tým nemalo dôjsť k zhoršeniu funkcie Fotoaparátu. Pokiaľ zbadáte problém s optickou stabilizáciou alebo zaostrovaním, odporúčam nechat zariadenie preveriť v autorizovanom servise.
Altar
Explorer
Možnosti

Môže tomu upevnenie v držiaku do auta (na palubnej doske) viac uškodiť keďže sa z auta prenáša dosť vybrácií na telefón samotný?

0 Like