Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Wipe Cache partition

(Téma vytvořeno: 01-11-2023 06:49 PM)
784 Zobrazení
YauMan
Pioneer
Možnosti
Ahoj, 

Je dobré občas vymazat cache partition v boot systemu? Mělo by se to dělat pravidelně, případně i po aktualizaci sw?
Děkuji

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @YauMan 

osobně jsem to dělal snad jen jednou. Ono to úplně ničemu nevadí, ale pokud nepozorujete problémy, tak to nutné není. Aspoň dle mého názoru.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, pravidelně určitě ne, to pak popírá smysl cache. Může to pomoct, když je problém, zvláště po větších aktualizacích. Mně se třeba teď začal telefon po aktualizaci na OneUI6 zahřívat a baterie letěla docela rychle dolů, tak jsem promazal systémové cache a zdá se, že to pomohlo. Ale také to může být placebo efekt nebo by to přestalo i bez toho, to je těžko říct.

Na jednu stranu je dnes systém tak vyladěný, že tyhle ruční zásahy povětšinově patří do historie, na druhou stranu: kdyby to bylo k ničemu, tak by to tam nenechávali.

Připomínám, že dostat se do recovery je čím dál větší opičárna, postup je následující:

1. Vypněte mobil

2. Připojte mobil k PC (ne pouze nabíječka)

3. Počkejte, dokud se nezobrazí hláška o nabíjení (animovaná procenta se zeleným kruhem, ne jen blesk)

4. Stiskněte a držte tlačítka zesílení hlasitosti a vypínače, dokud se mobil nezapne

5. Zobrazí se nabídka recovery

6. Vyberte "Wipe cache partition"

Pokud máte k dispozici počítač a máte aktivní vývojářský režim, doporučuju raději použít adb a příkaz:

adb reboot recovery

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

5 Odpovědi
Řešení
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @YauMan 

osobně jsem to dělal snad jen jednou. Ono to úplně ničemu nevadí, ale pokud nepozorujete problémy, tak to nutné není. Aspoň dle mého názoru.

FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Delam to po kazdem updatu androidu. Jen pro klid duse. Jak rika kolega..neublizi to.
0 Like
zRozenLev
Pathfinder
Možnosti
Já osobně dělám oba wipe po update telefonu. Kvůli svému pocitu, ale myslím, že to i pomáhá a neskáčou chyby a sys je vždy rychlí.
0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, pravidelně určitě ne, to pak popírá smysl cache. Může to pomoct, když je problém, zvláště po větších aktualizacích. Mně se třeba teď začal telefon po aktualizaci na OneUI6 zahřívat a baterie letěla docela rychle dolů, tak jsem promazal systémové cache a zdá se, že to pomohlo. Ale také to může být placebo efekt nebo by to přestalo i bez toho, to je těžko říct.

Na jednu stranu je dnes systém tak vyladěný, že tyhle ruční zásahy povětšinově patří do historie, na druhou stranu: kdyby to bylo k ničemu, tak by to tam nenechávali.

Připomínám, že dostat se do recovery je čím dál větší opičárna, postup je následující:

1. Vypněte mobil

2. Připojte mobil k PC (ne pouze nabíječka)

3. Počkejte, dokud se nezobrazí hláška o nabíjení (animovaná procenta se zeleným kruhem, ne jen blesk)

4. Stiskněte a držte tlačítka zesílení hlasitosti a vypínače, dokud se mobil nezapne

5. Zobrazí se nabídka recovery

6. Vyberte "Wipe cache partition"

Pokud máte k dispozici počítač a máte aktivní vývojářský režim, doporučuju raději použít adb a příkaz:

adb reboot recovery

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

5ta1da
Voyager
Možnosti

Pokud nemáte žádné problémy, tak to rozhodně nedělejte, už vůbec není nutné provádět nějak pravidelně.

V zcela specifických situacích to však smysl má.

Je to podobný blábol, jako když někteří tzv. "odborníci" tvrdí, že je každý rok nutné reinstalovat Windows, jinak jedou pomalu.

0 Like