o 31-07-2024 11:23 PM
vážení, je to věc stará už nějaký ten pátek a stále přetrvává. Nemohu potvrdit že je problém i jinde než u TM CZ, mě osobně to pálí hlavně u TM CZ.
Nahodile vypadne VoLTE, resp. přesněji řečeno hovor se realizuje bez něj s tím že telefon padá do GSM sítě, ověřeno 1. zmizí indikátor dat, LTE, LTE+ nebo 5G a spojování je dlouhé cca 5-8sec. a 2. přes SW NetMonster který skutečně indikuje registraci v síti 2G. Děje se velmi nahodile a stejně nahodile zase vymizí třeba na týden dva. Děje se na plném signále LTE/5G i signále LTE na hraně. Někdy se stane u 2 za sebou jdoucích hovorů, jindy i u více. Vysloveně akutně pomoci se tomu dá minimálně Fly Mode OFF / ON, pokud nezabere, restart founu.
Zkušenosti jiných značek : Xiaomi 13T , Motorola EDGE40, EDGE 30 Ultra : u prvního za 2 měsíce ani jedna taková příhoda, u druhého po půl roce nic takového. iPhone - dle majitele za půl roku vše ok. OnePlus Nord N10 5G - dle majitele za 2 roky nic takového nepozoroval.
Je to silná nezodpovědnost, tyto problémy jsem měl už za doby koupě S21FE a do doby než sem se ho zbavil přes minimálně 1 velký update Androidu se stále projevoval.
Chtěl bych aby telefon za který jsem dal 100% ceny fungoval taky na 100%. Já se velice obávám, že i kdyby se ozvaly desítky uživatelů s tímto problémem že se v podstatě nic nestane a za mě klesne Samsung v mých očích velmi dolů... a přijde zřejmě čas na jinou značku. 🙄
o 01-08-2024 06:39 AM
o 01-08-2024 07:39 AM
o 01-08-2024 08:56 AM
Aktivně jiného nepoužívám, ano u exotičtějších zařízení typu Realme apod. bych problémy asi čekal. Ale máme potvrzeno že telefony Samsung jsou nachlup stejné z prodeje operátorů tak i volného prodeje. Dle informací to je fail na straně telefonu, nikoliv sítě. Jak sem psal v textu výše, zkušenosti tomu také nasvedčují.
Co se polozky VoLTE týče, ano ani v menu S23FE není, nicméně vše funguje, pokud funguje... pozná se tak že při hovoru fungují data a stačí zkusit testovací spojení na linku operátora, vesměs je to do 3sec. A ano, u O2 vybíhá ikonka VoLTE, u TM snad nikdy nebyla zobrazena.
o 01-08-2024 11:26 AM
Dobrý deň.
Čo mne osobne je známe, tak u českého T-Mobile-u je to trošku svojské. Už len (ne)zobrazovaním ikonky VoLTE...
Následné podmienky pre VoLTE má T-Mobile uvedené na svojich stránkach:
https://www.t-mobile.cz/kvalita-volani
Obzlášť často aj ja osobne pozorujem (taktiež mám CZ SIM kartu u T-Mobile) zmenu kvality pri prechode medzi jednotlivými BTS. Dokonca viem o jednom konkrétnom mieste, kde mi pri prechode medzi jednotlivými vykrývačmi spadne hovor takmer vždy (cca na 90% sa to stane) úplne... 🤔
o 01-08-2024 09:38 PM
Tak dnes opět krásně mrtvé VoLTE, začíná to být dost vopruz... ty žblechty od TM raději neřešit. Tak či onak foun je od Samsungu prodaný u TM, takže jakoby od nich ačkoliv to tak není ale budiž. Mám taky takové místo kde signál nejde úplně do mrtva, ale dost poklesne a v cca. 70% hovor taky vezme za svý. Ale to je jen vyjímka, problém s VoLTE je problém Samsungu a ne TM.
o 02-08-2024 04:28 AM
o 02-08-2024 11:22 AM
Ne skutečně tohle mobily nikdy nedělaly, aspoň ne ty co sem měl, bylo jich asi 35 do dneška. Za staré doby bez Vo - LTE nebo HSPA+ 3G sítí nešlo "technicky" aby probíhal hovor a šla i data zároveň. Ten pel mel o záření do palice už dávno vyhasnul, 99,9% lidiček to neřeší a nikdy ani neřešily, tečka. 😊
o 02-08-2024 12:18 PM
o 02-08-2024 02:57 PM
Tak to je kus historie, kdy sice mohlo uz být LTE ale ne VoLTE... takže pak ano. Tak či onak s tématem to nemá společné lautr nic... 👎