Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Problém při natáčení videa

(Téma vytvořeno: 29-05-2023 12:22 AM)
721 Zobrazení
Petr Kučera
Apprentice
Možnosti

Ahoj bando. Je tu prosím někdo, kdo se trochu vážněji zabývá natáčením na mobilní telefon Samsung? Řeším takový problém. Telefon je na pevném stativu, zaostření je zamknuté na jeden konkrétní bod a stabilizace je vypnutá. Používám defaultní aplikaci fotoaparátu. Jde mi o to, že se pozadí "pohybuje", jakoby plave... Projevuje se to zejména u scény, kde je méně světla. Tušil by někdo, čím to je?? Používám Samsung A52. A aktuálně přemýšlím o přechodu na základní model S23, mj. kvůli těmto problémům. Myslíte, že tato vyšší řada už nebude mít takový problém? Předem díky moc za reakce... Video je výřez ze záběru v rozlišení 4K s 30 fps.

0 Like
6 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Petr Kučera 

Děkujeme za Váš dotaz. Já natáčím videa spíše sporadicky a když už tak zejména za dobrých světelných podmínek. To co se děje na tom pozadí mi přijde jakoby byla stejně aktivní stabilizace nebo by to mohl být dopad frekvence osvětlení? Na S23 jsem si o toho nikdy nevšiml, ale je pravda, že točím videa ve 4K a 60fps.  Nechci to brát jako bernou minci, ale očekával bych, že řada S23 bude mít kvalitnější videa než řada A, už minimálně z toho důvodu, že u této řady telefonů byl kladen větší důraz na kvalitnější foto a video za horších světelných podmínek. Mohu se pokusit navodit podobné podmínky a natočit vzorek videa, ale mám S23 Ultra, který má jiný snímač než S23 a S23+. 

fajnsnek2
0 Like
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Dobry den, z videa to neni uplne patrne. Ovsem uz jsem to nekolikrat resil. Samsung telefony bohuzel nepodporuji format nataceni PAL tedy evropsky format. Coz je 50hz resp 25fps/100fps atd.. Nataci v tom urcenem pro US trh. Coz muze mit obcas pricinu v tom, ze nektere povrchy vlivem nizkeho svetla kdy se to projevuje jeste vic - blika nebo plave. Je to zapricineno prave tim, ze svetlo samo o sobe nesviti,ale blika coz lidske oko nevidi.. a v rezimu evropsem PAL blika o jine frekvenci nez o te americke.. Takze paklize nesladite nahravaci zarizeni - tak samotny telefon pak to blikani/plavani muze zaznamenat. Z videa to vsak neni uplne patrne. Muze to byt ale Vas problem . SobicekCze

0 Like
Petr Kučera
Apprentice
Možnosti

Díky moc za koment. Myslím si, že blikáním LED světel to nebude. Na to si dávám pozor a nastavuji takový expoziční čas, abych dosáhl anti-flickering efektu. 😊 Nejlépe je to vidět na velké obrazovce, na telefonu to není tak patrné, přičemž nejde o problikávání, ale že ty hranice šuplíků v pozadí doslova plavou a pohybují se... Spíše bych měl podezření na to, že mobil se snaží stabilizovat, i když to má zakázané. Moc by mě zajímalo, čím je to způsobené... Dnes zkusím točit znovu, ale s externí aplikací "Open camera", tak budu zvědavý, jestli to pomůže. Když ne, tak objednávám S23! 😁 (P.S. Člověk si ke koupi musí najít důvod, že...)

Petr Kučera
Apprentice
Možnosti

Díky moc za koment. Myslím si, že blikáním LED světel to nebude. Na to si dávám pozor a nastavuji takový expoziční čas, abych dosáhl anti-flickering efektu. 😊 Nejlépe je to vidět na velké obrazovce, na telefonu to není tak patrné, přičemž nejde o problikávání, ale že ty hranice šuplíků v pozadí doslova plavou a pohybují se... Spíše bych měl podezření na to, že mobil se snaží stabilizovat, i když to má zakázané. Moc by mě zajímalo, čím je to způsobené... Dnes zkusím točit znovu, ale s externí aplikací "Open camera", tak budu zvědavý, jestli to pomůže. Když ne, tak objednávám S23! (P.S. Člověk si ke koupi musí najít důvod, že...) 😁

fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Kdyby jste měl zájem, tak si můžete v aplikaci Samsung Members vytočit kupon na slevu - jde to jen do půlnoci a ještě Vám mohu přihodit kupon na 2000Kč, pokud budete kupovat na Samsung. Cz, slevy jdou kombinovat. Kdyžtak napište a pošlu Vám kupon do soukromé zprávy 

fajnsnek2
0 Like
Petr Kučera
Apprentice
Možnosti

Jste moc hodný a děkuji. Ale budu jej brát od operátora... Škoda, že už nestihnu výkupní bonus. 🙄