Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

OneUI6: postřehy

(Téma vytvořeno: 31-10-2023 07:09 AM)
176 Zobrazení
Libb
MegaStar
Možnosti

Ahoj, jak jste už všichni postřehli, na S23 včera dorazila aktualizace OneUI6. Já bych rád zmínil několik drobností, které mě zaujaly v novém OneUI6. Budu rád, když navážete svými postřehy, ať už v dobrém nebo konstruktivně.

Ovládací panely

Tady udělám výjimku, píše se o nich dost, ale já jsem z nich nadšený. Všechno, co mně otravovalo život, je pryč. Hlavně to (a na to jsem hodně nadával), že při plném stažení se mění počet ikon na řádku, takže ikona baterky, kterou mám úplně vpravo, byla najednou na druhém řádku druhá zleva. Teď si první řádek drží pozici. Celý panel mně přijde hezký, přehledný a takový svěží.

Ocenil bych možnost vypnutí spodní části se Smart View a Ovládání zařízení pro lidi, kteří to nepoužívají a ještě větší volnost v uspořádání, třeba zcela přeskládat celé sekce.

Notifikace

Všimli jste si, že je možné zbavit se úplně všech notifikací? Žádné věčné zobrazení "aplikace se zobrazuje nahoře" nebo "zabezpečená složka je zamknutá". Ano, po čase se některé zvlášť otravné umí vrátit, ale tohle je pro mě parádní vylepšení.

Fotoaparát

Některá nastavení, pro která bylo třeba instalovat Camera Assistant, jsou nyní přesunuta přímo do nativní aplikace, například nastavení kvalita/rychlost.

Dočasná záloha dat

O tom jsem nedávno psal článek, že to bude dostupné i u nás tak rychle, jsem ale nečekal.

Staré aplikace

Navzdory poplašným zprávám, že na Android 14 nepůjde nainstalovat aplikace cílené pod verzi Android 5, používám aplikace z dob Android 4 bez problémů a fungují dál.

Zabezpečení

Narazil jsem na to u Nova Launcheru, že pokud chci povolit "nedůvěryhodné" aplikace přístup k datům o využití telefonu, musím to povolit na dvou místech, naštěstí vás systém vede (mohlo by to teda být klikatelné). Zajímavé je, že se musí jít opravdu přes Nastavení->Aplikace, protože pokud zobrazím nastavení aplikace z kontextového menu, tak tam ta nabídka povolující převzetí kontroly není. Jo a je to chráněné otiskem prstu. Super! Mémě super je, že po aktualizaci to chtělo celé provést znovu.

Dále je možnost přepnout telefon do restriktivného módu, kdy nejde například instalovat aplikace mimo obchod. To nemám odvahu zkoušet na hlavním telefonu, až budu mít na hraní něco s OneUI6, prolezu to do víc hloubky.

BTW jde vypnout integrovaný antivir - dřív, jak se jednou zapnul, ž vypnout nešel. Ale přiznám se, že nevím jistě, jestli je to změna s OneUI6 nebo to šlo už dřív.

Samsung S24 Ultra Black 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB |Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds / Buds2 / Buds2 Pro / Buds3 Pro

61 Odpovědi
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Ad notifikace. Potesilo mne, ze je opet moznost identifikovat presne kanal, kterym notifikace prisla (dlouhym podrzenim na notifikaci a zvolenim "nastaveni" se kanal rozblika)
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

@FRENKY22  Tohle mně fungovalo i dřív, ale ne vždy. Když už to Google tak zamotal, je to hodně užitečné, zvláště u aplikací typu Messenger, kde je těch kanálů víc než 10.

Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds / Buds2 / Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Ano, do A12 to jeste fungovalo, ale v A13 uz ne..dost mi to chybelo. Dalo se to obejit pres notification history, kde je kanal taky identifikovatelny. Jsem rad ze to zas funguje primo z panelu.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Na co jsem zapomněl: Zabezpečení, nastavení PINu

Pokud máte pouze 4místný PIN, nedovolí vás to jeho odeslání bez stisku OK. Pokud jste to už měli nastavené a provedli jste upgrade, funguje to, ale pokud PIN změníte, tak se ta možnost objeví až po zadání 6místného PINu. Za mě otrava.

0 Like
LEINADL
Pathfinder
Možnosti
Za mě konečně nějaká změna k lepšímu. Celkově mi teď přijde prostředí takové libivější. Jak už se píše výše nějaké změny v notofikacich, ovládací panely, fotoaparát, taky snadnější úpravy v galerii, atd. Za mě pocitově příjemnější používání.
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Dost neprijemne je to, ze ruzne systemove zpravy se nezobrazi cele. A nepomuze ani otoceni na sirku. Toto muze byt dost problem kdyz se nedozvite co mate udelat ...Screenshot_20231031_074138_Settings.jpgScreenshot_20231031_075009_NiceLock.jpg
tomyxx
Apprentice
Možnosti
Zatim hodnotím jen po vizualni strance, ale zvětšená velikost ikon při mřížce 5x6 a ohromná velikost odznaku u nic, který je pomalu větší jak samotna ikona je krok špatným směrem..
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Krok spatnym smerem je predevsim bezduvodne oriznuti nazvu aplikaci a slozek jen na 1 radek. U pulky svych aplikaci nevim jak se doopravdy jmenuji. Pry "zlepseni a zprehledneni"...boze.
Doufam ze to samsung od uzivatelu poradne schyta a napravi to.
Libb
MegaStar
Možnosti

Tohle je nedořešené, to taky nahlásím