Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Gemini

(Téma vytvořeno: 09-01-2025 03:14 PM)
410 Zobrazení
JanTar
Helping Hand
Možnosti
Ahoj, nevíte někdo, jak donutit Gemini pracovat s moji polohou? Zeptám se třeba: "Najdi mi nejbližší tramvajovou zastávku". Odpověď je ve smyslu, že nezná moji polohu, ale když se hned potom zeptám: "Ukaž mi moji polohu" tak úplně v klidu otevře Google mapy a v nich moji polohu 😄 
0 Like
13 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @JanTar

Obávám se, že to bohužel nepůjde. Geminy se zatím profiluje spíše jako chatbot a nástroj na vyhledávání informací založený na AI, funkce Asistenta v telefonu zatím nepodporuje, a bůh ví, zda někdy bude🤔 ovládání telefonu jsou zatím velmi omezená... 

fajnsnek2
JanTar
Helping Hand
Možnosti
Dobře, děkuji.
0 Like
JanTar
Helping Hand
Možnosti
Ještě jsem to teď zkoušel a najednou s polohou už problém není, ale je problém s výsledky, kdy nejbližší libovolný bod, např. zastávku MHD, Lidl atd. určí na druhém konci města, přitom na té mapce je jasně vidět, že jsem úplně jinde 😄 No bude to ještě sranda s AI 😃
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
No já koukal, že samotná aplikace Geminy nemá žádná oprávnění - např přístup k Poloze, ani to tam nejde přidat, tak nevím odkud bere ty data 1736440374270.jpg

fajnsnek2
0 Like
JanTar
Helping Hand
Možnosti
No na stránkách Googlu se píše, že bere polohu z aplikace Google a ta povolenou polohu má, ale při používání Gemini se v horní liště ani neukáže použití GPS, tak nevím no.
OXO37
Hotshot
Možnosti
Gemini je háklivá na správnou formulaci. U mne to funguje "Zapni navigaci na nejbližší autobusovou zastávku". Výsledek je, že mě pošle autem do Opařan asi 120 km. Když se zeptám "Ukaž mi moji polohu", tak píchne kurzor do Karlových Varů, to je zhruba 250km mimo. Občas jsem Gemini zkoušel jako automobilovou navigaci. To funguje dobře, ale je nutné se správně zeptat, např. "Naviguj mně do Údolní 49 Brno" nebo "Zapni navigaci ..." Ještě má Google na čem pracovat. Jinak se Gemini stále zlepšuje. Mám pocit, že poslední dobou tento jazykový model používám častěji než ChatGPT.
JanTar
Helping Hand
Možnosti
Aha, díky za info. No už je prý venku verze 2.0, tak snad se brzy dočkáme.
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Čekat nemusíte. Viz. sceen1736445963924.jpg
JanTar
Helping Hand
Možnosti
No tak to je super. Díky, vyzkouším 😉
0 Like