Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Automatická úprava fotek

(Téma vytvořeno: 08-03-2024 07:24 PM)
1962 Zobrazení
Domoloko
Explorer
Možnosti
Dobrý den, lze prosím vypnout tuto funkci? Akorát to kazí fotky...
Chci mít fotky jak je cvaknu a ne aby si to telefon sám upravoval... 

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Domoloko 

buď můžete využít možnost režimu PRO, který najdete přímo ve fotoaparátu a tam si spoustu věcí nastavit dle svého nebo koukněte do nastavení - inteligentní optimalizace a tam to snížit na minimum a vypnout optimalizátor scény. Mohlo by pomoci.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
11 Odpovědi
Řešení
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Domoloko 

buď můžete využít možnost režimu PRO, který najdete přímo ve fotoaparátu a tam si spoustu věcí nastavit dle svého nebo koukněte do nastavení - inteligentní optimalizace a tam to snížit na minimum a vypnout optimalizátor scény. Mohlo by pomoci.

0 Like
Domoloko
Explorer
Možnosti
Děkuji za odpověď, obě dvě možnosti sem snížil nebo vypnul a stejně si to fotky upravuje jak chce...někdy je to teda lepší, ale často ne a originál byl lepší...
Zkusím režim PRO, diky
OXO37
Hotshot
Možnosti
Zkuste na Samsung Storu stáhnout Camera Assistant. Potom můžete upravit další parametry. Doporučuji vyhledat příspěvky o focení od @Libb
Domoloko
Explorer
Možnosti
Já bych jenom měl rád možnost abych tu automatickou úpravu vypnul, ale asi to nejde. To upravuje sama galerie ne? Nebo je galerie součást aplikace fotoaparát?
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Galerie je jen "pořadač" na obrázky. Bez vaší interakce nic neupravuje. Úpravy dělá přímo app fotoaparátu.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Hezký večer přeju. Máte vlastně několik možností:

- režim Pro, jak zmiňuje @potasm . Výhodou je fakt absolutní kontrola, nevýhodou, že to opravdu na tu fotku nesáhne, a to někdy není žádoucí. Hardware je navržený tak, že se s pozdější úpravou počítá.

- polaborovat s nastavením v inteligentní optimalizaci, jak opět správně radí @potasm , kde bych ale doporučil nechat to na úrovni střední, kdy se provedou základní úpravy, ale zbavíte se toho dlouhého čekání a pak převedení na omalovánky pro mateřskou školu

- můžete zkusit jiné aplikace, jako Motion Camera, port Google Camery, které mají vlastní, velice dobré algoritmy. Někdy to dopadne líp z nich, někdy z vestavěné. Chce to zkoušet

- kupte si foťák a máte klid. Ale je to knížecí rada, sám mám mrchu za více než 100 000 Kč a samozřejmě ji s sebou běžně nenosím a fotím na mobil.

K vašemu dotazu ohledně toho, co to upravuje: Galerie je propojená s fotoaparátem. Která část je odpovědná za úpravu, nevím, ale je to jedno, protože to je průběžný proces. To, že vidíte jak se točí kolečko, je vlastně jen poslední okamžik, kdy si můžete udělat aspoň screenshot....

A pokud chcete ještě jednu špatnou zprávu, tak z dobré zdroje mám informaci, že na S23 to ještě omezit šlo, ale na S24 už to nejde. Ale zase s nastavením inteligentní optimalizace na střed to celkem jde. Zde mám jinak článek o nastavení fotoaparátu pojatý trochu zeširoka, třeba vám to něco dá: https://blog.fotolibb.com/nastaveni-fotoaparatu/ 

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Domoloko
Explorer
Možnosti
Velice děkuji za vyčerpávající odpověď, nicméně nepotřebuju foťák za 100.000, ale stačí mi telefon, hold koupit Samsung byla chyba, po X letech sem mu chtěl dát zase šanci, ale spousta věcí mi na jejich androidu vadí. Příště opět jiná značka.
0 Like
TommyCZ
Troubleshooter
Možnosti
Ještě se zeptám. Fotíte na na 200mp nebo to necháváte na 12mp?
Vím co vám vadí a to se stávalo i mě a dělalo to když jsem fotil na 200mp.
0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
V režimu pro, ale nedoporučuji - telefon má strašně malý snímač a barevný šum a šum jako takový jsou i při nízkém iso a v denních fotkách. Telefo. Fotí "hezky", ale jen na automatiku. Kupte si telefon s 1" snímačem, nebo si počkejte takových 5 let než Samsung přijde sám s 1" snímačem, který už dva-tři roky nabízí konkurence 😀
0 Like