Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Datový kabel s certifikací Samsung

(Téma vytvořeno: 20-04-2022 10:14 AM)
2698 Zobrazení
skejpa
Pathfinder
Možnosti

Ahoj,

Pozkušenosti se sluchátky a Android Auto jsem pochopil, že novější telefony řady Galaxy vyžadují USB-C kabel, který má jakousi certifikaci.

Uvedu příklady:

1. USB-C sluchátka funkční na Xiaomi Mi 8 nebo Honoru 9 nefungují na Galaxy S21 ani S22. Telefon je prostě neregistruje. Doma mi to nevadí, stejně mám bluetooth sluchátka ale občas se to hodí jako nouzovka v kanclu.

2. Android Auto s "neSamsung" USB-C kabelem (kvalitou lepší jak Samsung kabel z nabíječky, s podporou 100W nabíjení) vůbec nenaběhne. Měl jsem v autě i jiný typ (náhradní), myslím značka Baseus a taky nic. Jakmile se vymění za obyčejný kabel Samsung, vše jede v pohodě.

Neoriginální kabely nejsou problém na nabíjení ale jsou problém na data.

Ptám se tedy, kde hledat kabely, které budou s telefonem komunikovat ? Například v autě mám kabel s 90° zalomením a pevnější konstrukcí, který vydrží daleko víc a hlavně nepřekáží. Také občas využívám 0,5m verzi kabelů, takže opět méně překáží. Takové ale Samsung ani nenabízí. Je nějaký parametr, který bych měl u kabelu hledat, abych věděl, že bude s telefonem komunikovat ? Případně nedá se nějak vypnout tohle omezení kabelů od jiných výrobců ?

Galaxy S22 256GB (SM-S901B/DS), aktuálně na S901BXXU6CWH5
skejpa
Pathfinder
Možnosti
Jasny, je to SW. Ale kdyby aspon rekli podminky a clovek podle toho vedel co koupit. Tohle je sportka...
Minulej Xiaomi Mi 8 vzal prakticky kazdej kvalitni kabel, takze to jde. Jen Samsungu se nechce...

0 Like
Vsil
Helping Hand
Možnosti
Dnes se prodává kde jaký šmejd. USB OTG redukci jsem sháněl hezky dlouho než jsem narazil na funkční. To samé platí i u USB kabelů, zkrátka nekupovat pochybné značky. Vzít třeba originál a nebo Alza Power.
0 Like
Radek_P
Navigator
Možnosti
V autě používám "Swissten textilní datový kabel USB-C 0.2m černý" PN:71521101 a funguje bez problémů.
0 Like
skejpa
Pathfinder
Možnosti

https://www.mironet.cz/swissten-textile-datovy-kabel-usb-usbc-02m-cerna+dp364961/
tento ?

0 Like
Radek_P
Navigator
Možnosti
Ano, to je přesně on. Prodávají se i jiné délky a barvy.
0 Like
Members_Zr0XWzr
First Poster
Možnosti

Ahoj, a jakou OTG redukci ktera funguje, jsi na samsung s22 ultra nakonec koupil ?

0 Like
Members_Zr0XWzr
First Poster
Možnosti

ahoj a jakou OTG redukci ktera by na samsung s22 ultra fungovala jsi nakonec koupil ? diky za info :smiling-face:

0 Like
Vsil
Helping Hand
Možnosti
Zkus Fixed OTG redukci měla by fungovat. Na jiných Samsung telefonech funguje.
0 Like
Barrby
First Poster
Možnosti
A nezkoušel jste někdo udělat to bezdrátově, tj. do USB v autě strčit Android Auto wireless adapter a k němu se telefonem připojovat bezdrátově?
Vyřešilo by to ten problém?
Já o tomhle řešení uvažuji (i kdybych měl funkční kabel)
0 Like
skejpa
Pathfinder
Možnosti

Dobrý den, Ano, to jsem v době nouze zkoušel a funguje to. Má to ale háček. S22 se při wireless připojení vybíjí (jako každý telefon) a když ho nabíjíte bezdrátově, tak se během pár chvil přehřívá. Takže teď přes léto to není dlouhodobé řešení. Je to jen na kratší cesty nebo na období, kdy je venku míň než 20 stupňů 🙂

0 Like