Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Datový kabel s certifikací Samsung

(Téma vytvořeno: 20-04-2022 10:14 AM)
2697 Zobrazení
skejpa
Pathfinder
Možnosti

Ahoj,

Pozkušenosti se sluchátky a Android Auto jsem pochopil, že novější telefony řady Galaxy vyžadují USB-C kabel, který má jakousi certifikaci.

Uvedu příklady:

1. USB-C sluchátka funkční na Xiaomi Mi 8 nebo Honoru 9 nefungují na Galaxy S21 ani S22. Telefon je prostě neregistruje. Doma mi to nevadí, stejně mám bluetooth sluchátka ale občas se to hodí jako nouzovka v kanclu.

2. Android Auto s "neSamsung" USB-C kabelem (kvalitou lepší jak Samsung kabel z nabíječky, s podporou 100W nabíjení) vůbec nenaběhne. Měl jsem v autě i jiný typ (náhradní), myslím značka Baseus a taky nic. Jakmile se vymění za obyčejný kabel Samsung, vše jede v pohodě.

Neoriginální kabely nejsou problém na nabíjení ale jsou problém na data.

Ptám se tedy, kde hledat kabely, které budou s telefonem komunikovat ? Například v autě mám kabel s 90° zalomením a pevnější konstrukcí, který vydrží daleko víc a hlavně nepřekáží. Také občas využívám 0,5m verzi kabelů, takže opět méně překáží. Takové ale Samsung ani nenabízí. Je nějaký parametr, který bych měl u kabelu hledat, abych věděl, že bude s telefonem komunikovat ? Případně nedá se nějak vypnout tohle omezení kabelů od jiných výrobců ?

Galaxy S22 256GB (SM-S901B/DS), aktuálně na S901BXXU6CWH5
21 Odpovědi
Radek_P
Navigator
Možnosti
Nestraš. Používám v autě neoriginální kabel a ještě včera vše fungovalo (S22U s včerejším updatem). Je to krátky (cca 15 cm) kabel a takový určitě Samsung taky nevyrábí. Auto je Octavia III. s USB-A.
0 Like
skejpa
Pathfinder
Možnosti
Ja mam O3 s USB-A + 50cm kabel a na Xiaomi Mi 8 funguje a na S22 se ani nechytl...
Proto mě zajima, cim to je.

mkunc
Explorer
Možnosti
Mám kabely od Paracable usb-a na usb-c, používám v autě Fabia III a android auto je funkční. Nikde jsem si nevšiml, že by kabely na Samsung měli mít nějakou certifikaci (toto má Apple).
0 Like
skejpa
Pathfinder
Možnosti

Tak dnes mi přišel zbrusu nový kabel. Funglovka Baseus 100W, 480Mbps. Ani na PC nejde datový přenos. Jen nabíjení.  😠😡😠😡 Co ten telefon KUJVA potřebuje ???

20220421_105029.jpg20220421_105054.jpg

0 Like
bolek007
Journeyman
Možnosti

hmm, mám S22+ , v autě krátký Baseus a funguje, doma jsem propojoval pomocí Aukey a taky v pohodě (dělal jsem aktualizaci pomocí SmartSwitch). V práci jsem přetahoval data pomocí obyčejného noname kabelu dokonce ve spojení s USB prodlužkou a tady už jsem u jednoho kusu narazil - občas fungoval komplet, občas jen nabíjení a občas vůbec nedetekoval připojení - vyměnil jsem USB prodlužku a pak už to fungovalo.  Klep klep 🙂

0 Like
Radek_P
Navigator
Možnosti
U S20 FE jsem měl problém s USB-C konektorem v telefonu. Fungoval jen při připojení kabelu určitou stranou a opačně ne. Telefon mi vyměnili za nový kus. Jinak jsem u všech Samsungů, které jsem měl (vč. nyní S22U) nikdy originální kabel nepoužil a vždy OK.
0 Like
skejpa
Pathfinder
Možnosti

Volal jsem na infolinku Samsungu a tam mi pani rekla, ze telefon podporuje jen jejich Samsung kabely 😂 Fakt komedie. Je to nesmysl samozrejme, ale vytocila me slusne.

EDIT: 

Tak dnes jsem v práci zkusil obyčejný datový kabel z Alzy (Alzapower Alucore) a hle, ten funguje 

To je fakt komedie...

0 Like
skejpa
Pathfinder
Možnosti

_

0 Like
skejpa
Pathfinder
Možnosti

Tak jsem si dal tu práci a abych ulehčil dalším trápení, dávám sem moje zjištění 🙂

Všechny kabely fungují bez problému pro nabíjení ale jen kabely Samsung a Alzacord se mi povedlo donutit fungovat i pro přenos dat (Android Auto, PC,...). Popisky u fotek.

Budu rád, když budete vlákno doplňovat o funkční datové kabely, ideálně i s odkazem ke koupi.

Samsung kabel z nové nabíječky - FUNGUJESamsung kabel z nové nabíječky - FUNGUJEAlzaPower core 2m - FUNGUJEAlzaPower core 2m - FUNGUJESamsung kabel ze staré nabíječky - FUNGUJESamsung kabel ze staré nabíječky - FUNGUJEBaseus 100W 6A - NEFUNGUJEBaseus 100W 6A - NEFUNGUJEEiytc 5A - NEFUNGUJEEiytc 5A - NEFUNGUJEUGREEN QC3.0 - NEFUNGUJEUGREEN QC3.0 - NEFUNGUJEBaseus 3A - NEFUNGUJEBaseus 3A - NEFUNGUJEVenroii 5A - NEFUNGUJEVenroii 5A - NEFUNGUJE

Vention Type-C (USB-C) 90° <-> USB 2.0 5A - NEFUNGUJEVention Type-C (USB-C) 90° <-> USB 2.0 5A - NEFUNGUJE

Paraflex - údajně FUNGUJEParaflex - údajně FUNGUJE