Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Android 10 se blíží

(Téma vytvořeno: 11-10-2019 04:06 PM)
7005 Zobrazení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

maxusuk.jpg

Zdravím Community !

Jak jste se jistě mohli v posledních týdnech všimnout, tak Samsung podobně jako ostatní výrobci usilovně pracuje na updatu na novou verzi operačního systému Android Q. Jak se vlastně jmenuje aktuální verze systému?  - na rozdíl od předchozích verzí, kdy Google volil jména podle cukrovinek, se nejnovější verze jmenuje prostě a jednoduše Android 10. Společně s nasazením nové verze systému dostane Váš telefon i aktualizovanou nadstavbu One UI ve verzi 2.0

change-1.jpg

Zatím se jedná o neveřejnou betaverzi, která se již dostala v vybraným novinářům. V následujících týdnech ovšem bude spuštěno veřejné beta testování, jehož cílem bude vychytat podstatné bugy, případně vylepšit aktualizaci před konečným vydáním. Veřejné beta bude spuštěna v Jižní Koreji, USA a Německu

Jaké nás tedy čekají největší novinky v nové verzi Androidu ?

• Podpora nových gest podobně jako v případě telefonu od Googlu či Applu. Ale pozor stávající gesta od spodního okraje zůstanou zachována!
  • Vylepšené gesto pro přepnutí do One hand mode - ovládání jednou rukou
  • Novinky a vylepšení funkce Always On z Galaxy Notes 10 - možnost aktivovat trvalé zobrazení čtečky otisků prstů
  • Nové prostředí aplikace Fotoaparát
  • Vylepšené grafické zobrazení statistik využití baterie a přepracovaná aplikace Digitální pohoda
  • Vylepšený správce připojených zařízení přes notifikační lištu - snadná správa o ovládání bezdrátových sluchátek, hodinek atd. 
  • Přepracované položky Nastavení - napři v nastavení zvuku rovnou přepnout mezi režimy Zvuk/Vibrace/Tichý
  • Přepracované aplikace Kalendář, Samsung Intenet, Kontakty, Kalkulačka, Moje Soubory a Reminder
  • Funkce nahrávání videa z prostředí telefonu, kterou má již Galaxy Note 10

Všechny důležité novinky si můžete prohlédnout v následujícím videu.

Více detailů a obrázků můžete najít přímo ve zdrojovém ČLÁNKU. 

Těšíte se na nový update pro Váš telefon, jaká novinka Vás nejvíce zaujala? O Vaše postřehy se podělte v následující diskusi. Věřím, že po uveřejnění prvních souborů, se @Libb pustí do testování a přinese detailní postřehy o nové aktualizaci.  

fajnSnek

fajnsnek2
158 Odpovědi
newp
Pioneer
Možnosti

Proc si nepockate az to prijde normalne a nemusite nic resit to vam ty s 10 nejedeou? 

0 Like
Deathman666
Voyager
Možnosti
Nahozeno a zatim vse ok. Jen me stve,ze z nastaveni oznameni na zamykaci obrazovce zmizela moznost "brief",ktera zmensila zbytecne velkou notifikaci,ale pritom byl videt text a od koho je. Nechapu proc to dali pryc,kdyz to pridali teprv nedavno. Ta roztazena notifikace vypada hrozne..
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Uživatel

@newp  napsal:

Proc si nepockate az to prijde normalne a nemusite nic resit to vam ty s 10 nejedeou? 

Divná to otázka ve vlákně o betě... Třeba proto, že rádi zkoušíme nové věci? Třeba proto, abych měl ten systém prolezlý a v sobě, kdy to ostatním přijde přes OTA mohl už poradit? Třeba jen proto, že to jde?

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Deathman666
Voyager
Možnosti
pár postřehů:systém,animace i gesta jsou plynulejší a hezčí,dokonce možná úplně poprvé nepoužiju Novu jako výchozí launcher. Přiblížení k ios v tomhle případě je jedině dobře. Přijde mi že i fotoaparát se spouští rychleji. Čtečka otisků je při zhasnutém telefonu mnohem rychlejší,ten šnek pře tím mě strašně štval. Zmenšení volume panelu je taky super,akorát by mohla být možnost nastavení jeho přesunutí na bok,nebo dolů,jelikož nahoře je nepraktickej a člověk musí vždycky přehmátnout.
Co mě štve je úplně zbytečná položka "tichá oznámení" v notifikačním panelu,pokud tam nějaké tiché oznámení je. Zbytečně zabírá místo a proč tam je sem absolutně nepochopil. To samé jak už jsem psal o zmizení nastavení "brief" zobrazení notifikace na zamknutém displeji. To mě štve zdaleka nejvíc a jak už jsem si zvyknul na zmenšenou notifikaci,tak mě ta stará obří vždy praští do očí. Pokud budu mít oznámení z více aplikací,tak je to vážně ošklivé a zabírá zbytečně místo..
0 Like
Deathman666
Voyager
Možnosti
Pomala byla jen ze zhasnute obrazovky,jinak v pohode..ale tim ze ji takhle pouzivam v 99%, je to pro me velkej pokrok.
Jinak i pres ty dve veci,ktery muze vyresit update,sem spokojenej a o prechodu zpet zatim neuvazuju.
0 Like
padypady
Navigator
Možnosti

Ahoj uz mam a10 a jsem maximálně spokojený, jen bych se chtel na neco zeptat.

Když mam dve sim, tak u a9 jsem sjel dolu stavovou lištu a videl jsem tam výběr výchozí sim pro hovory, sms a data, ale u a10 to nevidím, da se to zapnout? Ne ze bych to používal nějak často, spis jen přepínání dat když mi na konci měsíce dojdou osobní,  tak je přepínám na firemní. Děkuji.

-------‐----
S2, S5, S7 edge, S9, S10+, S20
0 Like
Syky007
Helping Hand
Možnosti

Uživatel

@Jirka77  napsal:

Jako že je čtečka na A9 pomalá? Tak s tím fakt nemám problém a zdá se mi úplně v pohodě :smiling-face: Ale ty notifikace na A10 to je teda něco. Teďka nemám důvod A10 ani nahazovat a na něco čekat.

Ano čtečka v A10 oproti A9 je rychlá jak blesk. Pochopíš až budeš mít A10, ten rozdíl v rychlosti je fakt obrovský. Psal jsem to už v říjnu po nahození první bety. Do té doby jsem si také myslel kdoví jak není na A9 rychlá. :smiling-face:

Samsung Galaxy - S3> S4> S6> S7> S9> S10>S20+>S22+
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Myslíš tohle? Stačí 2x potáhnout lištu dolů:

Screenshot_20191130-160222_Nova Launcher.jpg

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

padypady
Navigator
Možnosti

Přesně to myslim. Tak uz se mi to povedlo :).. stačilo vypnout a znovu zapnout zobrazení informací o více sim :smiling-face: 

-------‐----
S2, S5, S7 edge, S9, S10+, S20
0 Like
Syky007
Helping Hand
Možnosti

:face-with-tears-of-joy: Však jasné, každého věc. No pořád přemýšlím co máte s notifikacemi, já si ničeho nevšiml za tu dobu co jsem měl Betu. :thinking-face: Asi pro mě nepodstatná věc.

Rozhodně bych si kupoval telefon za takový prachy a pak ho nechal v podstatě bez dalších vylepšení na A9.:face-with-tears-of-joy:

Ale co , jak píšu každého věc. :ok-hand:

Samsung Galaxy - S3> S4> S6> S7> S9> S10>S20+>S22+
0 Like