Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Galaxy note 20 ultra dual sim hiba

(Témakör létrehozásának dátuma: 19-07-2021 03:23 PM)
692 Megtekintések
user0111
Apprentice
Beállítások

Következő a problémám: alig 1 hónapos Note 20 ultra-ba (dual sim) beleraktam a céges telekom-os sim kártyát. Privát sim kártyám is telekom-os. Ha a telefonhoz nem nyúlok kb 20-30 percig, "elmegy a jel". Hiába hívják akár a privát, akár a céges számot, nem csöng ki. Próbáltam manuálisan telekom-ra állítani hálózatot mindkét sim esetében. Próbáltam a neten javasolt megoldásokat, pl:

- telefon airplane mode-ba állítása, majd újra ki airplane módból. 

- próbálkoztam újraindítással, és kikapcsolással is. 

- bekapcsoltam/kikapcsoltam a power saving mode-ot (hátha az zavar be). 

- próbáltam "teljes" power saving módot (amikor limitálja az appokat és a home képernyőt is, nincs edge panel stb).

Egyik sem segített. Hihetetlen hogy egy 400 K-s telefonnál ilyen hibákkal kell küzdeni. Telefon nem sérült, ejtve nem volt, magyar vásárlás. 

0 tetszik

1 Megoldás

Elfogadott megoldások
Megoldás
user0111
Apprentice
Beállítások

Úgy néz ki talán megvan a megoldás. Alaplap csere után is a fenti hiba jelentkezett. Nem egyedi eset, rákeresve a "samsung note 20 ultra signal problem"-re más országokban is hasonlóan bugos a készülék (főként az exynos verzió, a Samsung szégyene, hogy 1 éve létezik a probléma, semmit nem léptek). Megoldás: 1: volTe kikapcsolása, 2: esetlegesen manuális frekvencia választás a play áruházból letölthető Samsung Band Selection tool-al. 3: A sim kártyáknál manuálisan kiválasztható a szolgáltató (beállítások >> kapcsolatok >> mobilhálózatok >> mobilszolgáltatók >> automatikus választás kikapcs, majd manuálisan válasszuk ki). 4:  az LTE-t sem szereti, állandóan "fél térerő" volt városon belül is, ennek kiküszöbölésére érdemes visszaállítani 3G/2G üzemmódra.  

Megoldás megtekintése az eredeti bejegyzésben

6 Válaszok
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Szia!

A készülék gyári visszaállítása után is jelentkezik a leírt probléma? Illetve naprakész az okostelefon szoftvere?

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

0 tetszik
user0111
Apprentice
Beállítások

Szia, minden naprakész, 3rd appok is, gyáriak is, stb. Most csináltam egy gyári resetet, várnom kell mert ahogy fentebb is írtam mindig akkor jelentkezik amikor 20-30-60 percig nem nyúlok a telefonhoz. 

0 tetszik
user0111
Apprentice
Beállítások

A hiba továbbra is fenn áll, kb 20 percet állt a telefon, benne mindkét sim, hiába hívtam akármelyik telefonszámot, "hívott szám nem elérhető".  Amikor felveszem és használni kezdem a telefont, 1-2 perc múlva jönnek a "nem fogadott hívás" üzenetek. Van hogy a kimenő hívásaimat is elutasítja, BP-n a város közepén is. 

0 tetszik
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Ebben az esetben ajánlott lenne felvenni a kapcsolatot egy márkaszervizzel:

https://www.samsung.com/hu/support/service-centre/

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

0 tetszik
user0111
Apprentice
Beállítások

Kicseréltettem a saját SIM kártyám, úgy tűnt megszűnt a hiba,  aztán pár napja megint előjött.  A probléma ugyanaz.  Telefon az asztalon, benne 2 SIM kártya, felveszem, úgy tűnik van jel mindkettőn, hívnék valakit, nincs jel, nem tudok hívást indítani. 1-2 perc alatt 2-3 próbálkozás után "magához tér", ekkor beérkeznek az SMS-ek a nem fogadott hívásokról, tudok hívást indítani, stb. Mindezt Budapest belterületén. Legközelebb nem veszek 400 K-s telefont, hamar lemerül, nem lehet rajta telefonálni. Ipari hulladék. Az 50 K-s céges kis telefonnak semmi baja, vígan megy 2 SIM-el...

0 tetszik
Megoldás
user0111
Apprentice
Beállítások

Úgy néz ki talán megvan a megoldás. Alaplap csere után is a fenti hiba jelentkezett. Nem egyedi eset, rákeresve a "samsung note 20 ultra signal problem"-re más országokban is hasonlóan bugos a készülék (főként az exynos verzió, a Samsung szégyene, hogy 1 éve létezik a probléma, semmit nem léptek). Megoldás: 1: volTe kikapcsolása, 2: esetlegesen manuális frekvencia választás a play áruházból letölthető Samsung Band Selection tool-al. 3: A sim kártyáknál manuálisan kiválasztható a szolgáltató (beállítások >> kapcsolatok >> mobilhálózatok >> mobilszolgáltatók >> automatikus választás kikapcs, majd manuálisan válasszuk ki). 4:  az LTE-t sem szereti, állandóan "fél térerő" volt városon belül is, ennek kiküszöbölésére érdemes visszaállítani 3G/2G üzemmódra.