Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DUAL SIM Hovory

(Topic created on: 05-02-2020 11:31 AM)
3775 Views
JardaCizek
Journeyman
Options

Dobrý den, prosím o pomoc. (nevím zda to vůbec jde) Už asi týden používám Note 10 + Dual SIM, za který jsem vyměnil svůj předchozí telefon Huawei Mate 20 PRO. Jedná se mi o to, že oba telefony jsou Dual SIM, ale Mate 20 PRO měl, pro mne, zajímavou funkčnost ohledně volání, a to, že se sám učil, z jaké SIM karty volám na jaké číslo, a po chvilce telefon již sám volal někomu ze SIM 1 a někomu ze SIM 2. Jedná se o to, že hodně jezdím a využívám hovory přes autorádio, a bylo mi příjemné, že když jsem tam vytočil číslo, tak telefon volal ze SIM karty, kterou si pamatoval, zatímco takto musím vždy potvrzovat přímo na telefonu z jaké karty mám volat. Děkuji za odpověď

0 Likes
11 REPLIES 11
AndroidGuru
Maestro
Options

Dobrý den,

nevím o tom, že by se Note10+ sám učil z jaké SIM karty voláte a pak to tak automaticky nastavil. Osobně mám také verzi Dual SIM, ale kvůli paměťové kartě používám pouze 1 SIM (doufám, že se to změní s příchodem e-SIM). Zkuste ale, když otevřete kontakt s nějakým jménem, tak podržet déle prst na jeho telefonním čísle. Vyskočí zde nabídka, kde je také uvedeno nastavit výchozí info kontaktu - nevím jak to je u 2 SIM verze, ale teoreticky by tam mohlo být i nastavení výchozí SIM karty z které chcete volat. Zkuste, jestli to takto funguje.

JardaCizek
Journeyman
Options
Děkuji za odpověď, ale při postupu výše se mi sice otevře nabídka, ale v ní je jen možnost buď číslo kopírovat nebo zablokovat. Výchozí info kontaktu mi to nenabízí. Děkuji
0 Likes
AndroidGuru
Maestro
Options

Možná bude vědět @Libb, který sice nemá Note10+ ale 2 SIM využíval.

0 Likes
Judes1
Pathfinder
Options

Mal som Huawei Mate 10Pro a tam to fungovalo ako na spomínanej Mate 20Pro ale tu na Samsungu som sa s tým nestretol. Používam Note 10+ dual sim už druhý mesiac a možno to bude nastavením v "Správcovi kariet sim" kde mám nastavené pri volaní vždy sa pýtať.Screenshot_20200205-151240_Call settings.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy Note 10 Plus
Galaxy Buds +
0 Likes
AndroidGuru
Maestro
Options

@Judes1 toto jsem tam také viděl, ale @JardaCizek psal, že se ho to právě vždy ptá a musí vždy potvrzovat přímo na telefonu z jaké karty má volat. Já jsem pochopil tak, že by chtěl aby kliknul na kontakt A a ten se hned začal vytáčet z karty např. 02 a potom kliknul na kontakt B a ten se začal hned vytáčet z T-Mobilu aniž by musel cokoliv potvrzovat.

Judes1
Pathfinder
Options

Áno správne si pochopil. Ja mám nastavené na "vždy sa pýtať" lebo ďalšie možnosti sú tam len tieto (vid obr.). A natvrdo nastavené volania len z napr. SIM1 nechcem, tak mám aspoň možnosť výberu.SmartSelect_20200205-154627_Call settings.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy Note 10 Plus
Galaxy Buds +
JardaCizek
Journeyman
Options

@AndroidGuru Pochopil jste to naprosto přesně.

ShustaoE
First Poster
Options

Ahoj všem, to se to opravdu nepodařilo u Samsungu vyřešit? Je to dost otravné, přešel jsem z P20 PRO na Note 20 Ultra a zatím teda nic moc, co se týká uživatelských zkušeností...

Gaargod
First Poster
Options
Ahoj, je to teda ozivovani mrtveho tematu, nicmene se zeptam na to same. Mam Samsung Galaxy A41. Tak jak zakladatel často volá autem, ja bych chtěl zavolat např. při jizde na kole hodinkama (Samsung galaxy watch3). Jenže musím potvrzovat na telefonu a tim se to velmi komplikuje. Dalsi možnosti jsou volat natvrdo tou nebo onou simkou, ale to je na nic. Nevíte jestli se to vyřešilo? Děkuji
0 Likes