Aizvērt

Ko vēlies atrast?

atcelt
Rāda rezultātus vaicājumam 
Tā vietā meklēt 
Vai jūs gribējāt rakstīt šādi? 

Sākotnējā tēma:

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

(Tēma izveidota: 21-01-2021 02:14 PM)
329 Skatījumi
RobertoLV
Explorer
Opcijas

Labdien,

Paldies par iespēju saņemt telefonu uz testēšanu kursors.lv un SIA “KOMUNIKĀCIJAS AĢENTŪRA”. Tad nu vēlējos nedaudz padalīties ar savu pieredzi par uz testu saņemto ierīci - Samsung Galaxy Note 20 ULTRA 5G. 

Tātad atveram kasti, iekšā telefons, lādētājs, austiņas. Viss kā ierasts. Ai, nē. Nav gan. Neierasts bija, ka lādēšanas vadam abos galos type c, līdz ar to arī pats strāvas adapteris ar type c izeju/ieeju.

Par cik dotajā brīdī, nu jau kādus 6 mēnešus,  lietoju Iphone SE 2020, tad jāsaka, ka manis aprakstītais modelis ir milzīgs. It kā esmu pieradis pie lieliem telefoniem (pirms SE 2020 bija Note 10 plus, Samsung S8 plus, Note 4 un daudzi citi), bet tagad laikam pusgadu pauze lika par sevi manīt. Man tika iedalīta ierīce  dūmakainās bronzas krāsā. Jāsaka ka, ja šo krāsu neredzētu dzīvajā, es to nekad neizvēlētos, bet turot rokās un skatoties uz to ir pat ļoti ok. Maciņš! Ir bijuši daudzi un neskaitāmi telefoni lietošanā, pateicoties LMT atvērtajam līgumam. Un šis ir tas telefons, kuru man uzreiz prasās ietērpt to maciņā. Kameras izbīdījums ir liels, šķiet pat nedaudz tas traucē. Varbūt vienkārši jāpierod. 

Visas ierastās darbības uzstādot telefonu tiek veiktas ātri un bez sarežģījumiem kā vienmēr. Pirkstu nospieduma reģistrēšana prasīja ilgāku laiku nekā man bija pacietības. Bet pēc uzstādīšanas tas strādā ātri. Tā kā viss oki.

Telefons tik tiešām ir zibenīgi ātrs. Īsziņas tas raksta ātrāk nekā es pats do daru. Liekas, ka neesmu vēl pabeidzis teikumu un pats telefons jau manā vietā ir saspaidījis pogas it kā zinādams, ko es vēlos uzrakstīt. Tāda sajūta rodas.

Uzlāde arī notiek ļoti ātri. No 12% līdz pilnai uzlādei pagāja nedaudz mazāk kā 45 minūtes. Telefona aizmugure bija viegli silta pēc uzlādes. Teicami! Šim modelim atšķirībā no Note 10 plus ir īpaši ātrā uzlāde. Tā tas arī tiek atspoguļots ekrānā, kad tiek veikta uzlāde. Jāsaka gan, ka aktīvi lietojot waze u.c., baterija sēžas diezgan ātri, bet nu arī displejs paņem savu un tā tas vienkārši ir. Kopumā ņemot ļoti stabila akkumulatora darbība bez kritumiem.

Par foto es daudz nekomentēšu. Nepieciešamas specifiskas zināšanas, kuras man nav. Nepievēršu tam lielu uzmanību. Man tas nav svarīgi. Bildes ekrānā izskatās fantastiski, laikam jau vairāk tā ekrāna dēļ. Atkārtošos, tas kameras izbīdījums uz āru tā kā vairāk traucēja, nekā netraucēja. Jaunajam S21 par to ir padomāts un ārējas kameras  divas malas saplūst ar korpusu. Labi nostrādāts.

Neskatoties uz lielo izmēru, telefons rokā turās stabili. Ir līdzsvarots. Kopumā ņemot patika dizains, telefons atstāj ļoti solīdu iespaidu, nepārprotami sajūti, ka tas ir “dārgais gals”. Ekrāns ir perfekts. Baterija nesagādās pārsteigumus ar ātru, pēkšņu, nepamatotu izlādēšanos. Divas lietas ko liktu ar mīnusa zīmi ir – kameras izbīdījums, bet maciņš to kompensē un lielākais mīnuss ir tas, ka šāds telefons nepieder man!:)

Tāds nu ir mans ātrais, nepaplašinātais ieskats.

Lai veicas! Paldies!

Roberts

9 Atbildes
Krawchi
Voyager
Opcijas

Par bateriju piekrītu , vairāk par vienu dienu principā grūti izvilkt , bet tas exynos dēļ cik saprotu , snapdragon procesora versijai ko pārdod ārpus EU , baterija daudz ilgāk turot. Vismaz jaunajiem S21 šogad cik skatījos  testos ir par kādiem 20% ekonomiskāks procesors un pat labāks par snapdragon versiju. 

RobertoLV
Explorer
Opcijas

Jā, tā ir. Bet nu praktiski lietojot intensīvi jebkuru flagmani, pat jebkuru viedtālruni, vēl jo vairāk ar tādu ekrānu kā Note 20 Ultra, nevar cerēt baterijas spēju bez uzlādes novilkt vairākas dienas. Tā tas vienkārši ir un viss. Pie tam uzlāde notiek zibenīgi. Tie laiki, kad mēs priecājāmies par to cik ilgi tur Nokia 6310i ir beigušies neatgriezeniski.:)

Krawchi
Voyager
Opcijas

Tas gan. Bet nu agrāk vai vēlāk noteikti būs kaut kādas inovācijas bateriju jomā lai palielinātu akumulatora ietilpību. Tagad cik skatos laikam viss pārsvarā iet uz uzlādes ātrumu , kas  arī ir tīri labs variants.  Principā pat vienas dienas baterija būtu ļoti okay ja no 0 līdz 100 varētu uzlādēt kādās 20 minūtēs kamēr kafejnīcā pusdieno , bet nu gan līdz tam kādreiz tiksim. 

0 vērtējumi
RobertoLV
Explorer
Opcijas

Es domāju, ka noteikti būs kāds progress baterijas sakarā.

0 vērtējumi
RobertoLV
Explorer
Opcijas

Vēl nedaudz iekomentējot par tālruni. Nebiju pievērsis tam uzmanību, bet interesanti, ka ja ieej findmymobile.samsung.com, ierīce tiek atrasta un bez tā, ka rāda procentus aķim, rāda arī vēl tīkla statusu, pie kāda wifi pieslēgts telefons. 

Krawchi
Voyager
Opcijas

Man pat Galaxy Watch tur rāda. Foršākais tas ,ka ierīci var atrast arī ja neesi tai tuvumā jo ierīces lokāciju iegūst arī no citiem Samsung telefonu lietotājiem. Cik palasīju tad ja ierīce izslēdzas , tā ar atlikušajām enerģijas rezervēm 30 minūtes izlaiž Bluetooth (BLE) un UWB signālu kas ļauj kādam garāmgājējam ar Samsung telefonu padot tālāk pazudušās ierīces lokāciju.  Kādreiz var noderēt.

0 vērtējumi
RobertoLV
Explorer
Opcijas

Jā, laba fīča!

0 vērtējumi
Krisha112
Samsung Members Star ★
Opcijas

Interesanti, nebiju šo funkciju izmantojis, izmēģināju mājās atrast savu "pazaudēto" telefonu un jāatzīst, ka strādā tiešām kvalitatīvi.

Krawchi
Voyager
Opcijas

Kaut kad jāpaķer būs arī Galaxy smart tag. Pielikšu pie atslēgām. Vismaz nospiežot podziņu varēšu atrast telefonu , gan  arī otrādi , atrast atslēgas.