31-03-2021 11:27 PM – rediģēja 01-04-2021 01:22 PM
Laikam jau septiņi ar pusi mēneši ir pietiekams laiks, lai iepazītu savu viedtālruni. Tāpēc beidzot esmu nobriedis nedaudz pastāstīt par savu pieredzi ar Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G. Ar Samsung viedtelefoniem kopā esmu jau gandrīz 10 gadus. Pirmais bija Samsung Galaxy Ace S5830. Tas bija neliels, ērts un tolaik pietiekami jaudīgs.
Galaxy Note ar savu izmēru un S-Pen piesaistīja manu uzmanību un iznākot Note 2, izlēmu to iegādāties. Šis bija īsts „Wow!” gadžets un ar diezgan palielu nožēlu to pēc laika nomainīju pret Note 4. Šīs sērijas viedtālruņu lielie ekrāni un irbuļa sniegtās iespējas pamazām bija tā mani piesaistījušas, ka biju kļuvis par Note fanu. Tā kā manā lietošanā bija tieši pāra Note modeļi tad arī nākamais Note, kuru plānoju iegādāties, bija Note 6, taču Samsung izlēma šo ciparu izlaist un tā pie jauna Note netiku. Toties Note 8 bija lielisks. S8 revololucionārais ekrāns ar minimālo apmali, šo modeli padarīja par īstu monstru, tas bija ūdensizturīgs, ar lieliskām kamerām, ar 2x optisko zoom. Tomēr laiks nestāvēja uz vietas un neskatoties uz to, ka Note 8 darbojās lieliski un neizrādīja arī nekādas morālās novecošanās pazīmes, sāku jau mest kārās acis uz Note 10 Plus🙄. Tomēr tā sagadījās, ka šo telefonu tādā krāsā, kā gribēju, nebija tik viegli dabūt, tāpēc uz laiku nācās atlikt domu par jaunu Note. Kad beidzot kārotais Note 10 Plus bija pieejams, Samsung jau bija "izpakojis" Note 20 Ultra un tā kā 20 arī ir pāra cipars😉, tad izvēlējos šo modeli.
Pirmajā laikā šīs ierīces lietošana saistījās ar dažām problēmām, no kurām galvenā bija – paslēpt milzīgo kameras moduli, lai to neapskādētu.
Un izmēģinot vairākus dažāda tipa vāciņus, maciņus tas atrisinājās. Un šobrīd ir kādi trīs maciņi, kurus pārsvarā lietoju, atkarībā no situācijas. Īpaši elegants ir Samsung Smart Clear View, taču viņš neizlīdzina kameras izcilni, tāpēc telefons uz galda "danco". Attēlā redzamais Caselife vāciņš palīdz telefonam uz galda turēties stabili, arī aizsargā ekrānu, taču pamatīgi palielina telefona jau tā palielos gabarītus. Vēl ir caurspīdīgs silikona aizsargvāciņš, kurš pateicoties bamperiem stūros arī nostabilizē telefonu.
Otra problēma skar Note 20 Ultra kameras īpatnības. Fotogrāfijas malas tiek deformētas un tas pamatīgi iedragāja manu prieku par Note 20 Ultra. Un reiz pat kāda dāma uz mani pamatīgi apvainojās par to ka fotogrāfijā bija pamatīgi deformēta! Diemžēl no šī defekta man vaļā tikt tā arī nav izdevies.
Kā redzams, meitenes gabarīti iespaidīgi mainās no attēla centra nonākot attēla malā.
Ja kāds zina kā to izlabot, rakstiet komentāros!
Visādi citādi ar Note 20 Ultra esmu ļoti apmierināts. SPen kļuvis vēl paklausīgāks un funkcijām bagātāks, tas bija galvenais iemesls atvadīties no Note 8. Nedaudz tomēr Exynos procesors vairāk tērē bateriju, taču par cik „nesēžu telefonā” pastāvīgi, tad nav kritiski. Uzlādēt Note 20 Ultra reizi 2-3 dienās 1 stundas garumā nav pārāk sarežģīti. Viedtālrunis ir jaudīgs un nav nācies saskarties ar bremzēšanu, vai uzkāršanos. Lieliski tur Bluetooth savienojumu gan ar Galaxy Watch, gan ar Buds Live, arī ar datoru savienojas nevainojami, gan ar, gan bez vada.
Kā jau minēju, sākumā baidījos par kameras modeli, taču pat tā apmales pa šo laiku nav zaudējušas savu spīdumu. Ekrānam esmu iegādājies vairākas dažādas plēvītes, taču vēl joprojām labi kalpo rūpnīcā līmētā un ja ņem vērā to, ka tai ir lielisks pārklājums, kas aizsargā pret pirkstu nospiedumiem, tad arī mainīt to pagaidām neredzu vajadzību.
Tāpēc, lai arī sākumā biju visai skeptiski noskaņots iegādājoties šo viedtālruni, šobrīd esmu ar to ļoti apmierināts, tikai fotografējot jāuzmanās, lai cilvēki neatrastos fotogrāfijas malās😀. Toties nakts režīmā fotografējot zvaigžņotās debesis vai 50x pievelkot mēnesi var iegūt iespaidīgas bildes. Mēness uzņemts ar Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G
Noslēgumā varu pateikt, ka neskatoties uz visai augsto cenu, šis viedtālrunis ir lielisks palīgs. Un par cik nemainu telefonus ļoti bieži, (jo žēl šķirties no pierasta un ērta gadžeta) tad arī cena neliekas pārspīlēta. Cerams, ka Samsung turpinās priecēt Note sērijas fanus ar jauniem un inovatīviem šīs sērijas viedtālruņiem!
01-04-2021 12:26 PM – rediģēja 01-04-2021 12:27 PM
Paldies, @Romaxsoft!, par tik tiešām detailzētu izklāstu!
Domāju, ka katrs, kurš ir nolūkojis Note20 Ultra kā savu nākamo telefonu, šo Tavu apskatu novērtēs!
Samsung Community komanda
06-04-2021 06:50 PM
Nav slikti, bet katrai tehnikai jau medz būt kāds defektiņš, ja netraucē tad vis ok. Paldies par detalizētu aprakstu par pieredzi ar telefonu🙂
02-12-2022 12:44 PM
@Romaxsoft paldies par pieredzes izklāstu saistībā ar šo telefona modeli.