Κλείσιμο

What are you looking for?

ακύρωση
Προβολή αποτελεσμάτων για 
Αντ' αυτού αναζήτηση για 
Μήπως εννοείτε: 

Αρχικό θέμα:

Μη ανταποκρίσιμη οθόνη σε A72

(Το θέμα δημιουργήθηκε στις: 04-09-2024 10:06 AM)
191 Προβολές σελίδας
Pantelis_Chris
Pathfinder
Επιλογές

Έπεσε στα χέρια μου ένα Samsung Galaxy A72, το οποίο αν και 3 χρόνων (25/08/21) είναι αψεγάδιαστο, σα να λέμε "του κουτιού". Γνωρίζω προσωπικά τον χρήστη που το έχει και ξέρω πόσο υποχόνδριος είναι σχετικά με τις συσκευές του (χειρότερος και από εμένα ένα πράμα). Το τηλέφωνο δούλευε άψογα μέχρι που ξαφνικά, σταμάτησε να ανταποκρίνεται η οθόνη, δεν λειτουργεί δηλαδή η αφή.  

Δεδομένης της αδυναμίας να το κάνω χρήση μέσω αφής, του έβαλα ένα ποντίκι για να κάνω τα βασικά και:

• Ξεκινάω με Backup σε SmartSwitch, Google, Samsung, παντού
  • Αφαίρεση τζαμιού προστασίας - τα ίδια
  • Αφαίρεση SIM και SD [reboot] - τα ίδια
  • Έναρξη σε λειτουργία ασφαλείας [reboot] - Με άφησε να βάλω τα 4 ψηφία του PIN αλλά όχι να πατήσω το ΟΚ
  • Απεγκατάσταση τρίτων εφαρμογών [reboot] - τα ίδια
  • Wipe Cache Partition [reboot] - Εδώ η αφή άρχισε να λειτουργεί πλέον! Σέτταρα το Phone Link καλού κακού, έκανα τα updates, Επιλογές Προγραμματιστή και πλέον όλα έδειχναν πως μάλλον ήταν κάτι παροδικό. Λάθος! Και ενώ το τηλέφωνο το έκανα χρήση για πάνω από 10-15 λεπτά, ξαφνικά ...τα ίδια.
  • Wipe data/factory reset [reboot] - Άρχισε πάλι να λειτουργεί! Δεν βάζω λογαριασμούς κλπ, το αφήνω σκέτο όπως είναι και το χρησιμοποιώ. Στην μία ώρα, λειτουργούσε ακόμα. 2 ώρες μετά, το ίδιο. Και εκεί στην 3η ώρα λειτουργίας και ενώ το έχω στα χέρια μου και τσεκάρω κάτι στις Ρυθμίσεις, τσααακ! Πάρ' τα πάλι! Τα ίδια.

Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν τι πρόβλημα είναι αυτό. Δε νομίζω να είναι οθόνη, εσείς τι λέτε? Και είναι κρίμα να πάει για πέταμα το τηλέφωνο, εγώ το είδα και το θαυμάζω μιλάμε κι ας έχω Α55. Έκανα και τον ίδιο να πάρει το A55 που μόλις το είδε και το έπιασε στα χέρια του, μου είπε κατά λέξη "Τι τούβλο είναι αυτό ρε, είναι και 800 κιλά!" (πήρε χαμπάρι την διαφορά 10 γραμμαρίων, kudos σε αυτό! Και στην περίπτωση που θέλει σερβις-αλλαγή οθο΄νης, διαβάζω κάτι υπερβολικά νούμερα της τάξης των 170€ για αλλαγή της. Τέλος πάντων... Για πείτε μου μια λύση, κάτι...

Ευχαριστώ 😊

https://www.instagram.com/pantelis_chris/
7 Απαντήσεις
Nikos_I
Pioneer
Επιλογές
Δεν φαίνεται να είναι κάτι απλό ιδιαίτερα μετά από αυτά που έχεις κάνει. Μπορεί να είναι οτιδήποτε από μπαταρία έως μητρική. Κάνε άλλη μια προσπάθεια συνδεδεμένο με τροφοδοσία όλη την ώρα. Νομίζω πως δεν μπορείς να αποφύγεις το service τελικά
shouldangelsdie
Samsung Members Star ★
Επιλογές
Καλησπέρα φίλε μου, θα σου πω εγώ τι είναι, μιας και έχω στην κατοχή μου και αυτή την συσκευή. (Α72 8/256)
Στον πρώτο χρόνο χρήσης άρχισε σιγά σιγά να μη λειτουργεί η αφή. Με ένα άνοιγμα κλείσιμο έστρωνε.
Μετά από λίγο καιρό ήθελε απενεργοποιηση. Μετά ήθελε επαναφορά και τελικά σταμάτησε. Μέσα σε δύο βδομάδες τα έκανε όλα αυτά.
Το πήγα σε εξουσιοδοτημενο και τελικά μου αλλάξανε οθόνη (ευτυχώς εντός εγγύησης).
Οπότε ειναι θέμα οθόνης (digitizer) και θα αλλαχθεί και η μπαταρία μαζί.
Pantelis_Chris
Pathfinder
Επιλογές
Δυστυχώς όμως, πέρασαν 3 χρόνια. Άρα είναι εκτός εγγύησης γαμώτο. Ο διάβολος τα έκανε έτσι 🙂
Βασικά κι εγώ το κλείνω, το ξανανοίγω, δουλεύει κάνα τρίωρο μη σου πω και παραπάνω και μετά... Μπουμ 😞
Pantelis_Chris
Pathfinder
Επιλογές
Βέβαια καμιά φορά δουλεύει για 3 λεπτά!
shouldangelsdie
Samsung Members Star ★
Επιλογές
Έτσι ακριβώς μέχρι κάποια στιγμή να μη δουλεύει άλλο.
Είναι όντως κρίμα που είναι εκτός εγγύησης...
Πάντως 170€ αλλάζουν οθόνη και μπαταρία σε εξουσιοδοτημενο και νομίζω πως αξίζει 1000% γιατί το τηλέφωνο πάει σφαίρα ακόμη!
Pantelis_Chris
Pathfinder
Επιλογές

Σίγουρα!!! Δοκίμασα και την κάμερα του, πολύ καλή. Τράβηξα το ίδιο πλάνο με το Α55 και εεχμμ 😞 Αν το ήξερα νωρίτερα πρώτον και δεύτερον, αν δεν βιαζόταν για συσκευή ο γνωστός μου, θα του πρότεινα το service στο επίσημο κατάστημα. Αλήθεια, γνωρίζεις σε περίπτωση που πάω σε ένα εξουσιοδοτημένο σερβις (Πλ.Αμερικής πχ) και τους δώσω την συσκευή, αν θα έχει κάποια χρέωση απλώς και μόνο για να το τσεκάρουν; 

shouldangelsdie
Samsung Members Star ★
Επιλογές
Νομίζω έχει κάποια ελάχιστη χρέωση ο έλεγχος εκτός εγγύησης...
5 με 7€ νομίζω.