Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

A kamerán keresztül II.

(Témakör létrehozásának dátuma: 08-06-2022 02:41 PM)
244 Megtekintések
ViviB
Samsung Expert
Beállítások

Egy korábbi cikkben már írtam róla, hogy a kamerafunkciók, illetve az ezek által nyújtott új lehetőségek mennyiben befolyásolták/inspirálták a művészetemet. Természetesen ennél sokkal több és szerteágazóbb lehetőség rejlik ezekben a kamerákban, így hoznék még egy példát az életemből.

Nagy örömömre gyakran felütik a fejüket itt a Communityn az S21 vagy éppen S22 Ultrával 30x és 100x nagyítással készült Hold fotók. Én is előszeretettel kísérleteztem ezzel, de az érdeklődésem már túlmutat a készülékek tudásán, így úgy döntöttem, miután az egyik ilyen Hold fotós poszt alatt említést is tettem róla, hogy komolyabb vizekre evezve veszek egy csillagászati távcsövet.

20220409_123833.jpg

A választásom egy Newton távcsőre esett, a 150/750 SkyWatcher Explorerre EQ3 acéllábas mechanikával. Ez már egy komoly kezdő műszer, minőségi, az acélláb miatt stabil, relatíve nagy teljesítményű, jól fejleszthető és bővíthető, ráadásul ez a „legkisebb” modell, ami alkalmas komoly asztrofotózásra is. Még az ismerkedés fázisában vagyok vele, sok mindent szeretnék pluszba beszerezni (goto, wifi egység, okulárok, fotóadapter), és igaz, hogy jelentősen nehezebb a kezelése, mint a telefon space zoomjáé, de így is élvezem a folyamatot.

20220522_144641.jpg

20220606_212219.jpg

10 mm Barium okulár kb 30x nagyítás. Fotóadapter nélkül egy egyszerű fotó elkészítése is problémás a lencse és a sok kamera miatt, úgyhogy a következő lépés ennek a beszerzése lesz.

6 Válaszok
Anonymous User
Nem alkalmazható
Beállítások
Sok szép fotót kívánok 🙂
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Köszönöm! 😊
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Kicsit off topic kérdés, de mindig is érdekelt: Az ilyen és efféle távcsövek tisztán látásába mennyire szól bele a fényszennyezés?

A holdas fotó egyébként kezdésnek szerintem jó lett, remélhetőleg a fejlesztés után kevésbé marad életlen. (Arról is kérünk majd kép(ek)et!)🙂

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Beleszól itt is elég rendesen. Minél sötétebb és tisztább ég az optimális.
Egyébként gyönyörű volt a képe a távcsőnek, de egyszerűen nem tudtam normálisan odapozicionálni a telefont, emiatt lett ilyen elcsúszott és homályos, de majd dolgozom az ügyön, hogy ne csak ott tudjak gyönyörködni benne. 😊
Ragnar88
Navigator
Beállítások
Wow! Mindig is akartam egy ilyet. Biztos kérek majd segítséget, a megfelelő kezdő szettel kapcsolatban. Nikon fényképezőgépet anno ezért vettem. Aztán jött az s22 ultra, és az astrofoto vágyam csak nagyobb lett. Sok sikert, kitartást és várom a képeket :smiling-face:
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Engem is érdekelt a csillagászat, de az S21 és S22 Ultra adta meg a végső lökést. Sajnos a távcső nem egy egyszerű szerkezet, de a nagypapám hatalmas segítség benne.
A tavcso.hu-t tudom egyébként ajánlani, nagyon segítőkészek is és gyakorlatilag minden kiegészítő és plusz felszerelés megtalálható náluk. Ott vettem a gépet is és most már a telefonos tartót is megrendeltem tőlük. 😊