Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Lépj szintet fotózás terén Galaxy készülékeddel

(Témakör létrehozásának dátuma: 17-06-2022 01:13 PM)
232 Megtekintések
AxelBog
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Sziasztok!

Napokban szereztem tudomást egy új fotós kiegészítőről.

GP-XVU021SAQBW típusjelzéssel került fel a közelmúltban a Samsung kiegészítő kínálatába egy igazán stílusos és egyedi szűrő adapter.

image

Az adapter 72mm-es szűrőátmérőt támogat, lehetőség van ND és CPL szürőt is használni vele.

image

Hogy mire jók ezek a szűrők ?
AzND szürő sötét üvegből készül, és a kamera szenzorra érkező fény mennyiségét lehet csökkenteni vele.
Minnél sötétebb az üveg, annál kevesebb fényt kap a szenzor.
Ezt a záridő növelésével van lehetőség kompenzálni.
Ebből jön, hogy az ND szűrő a hosszú záridős fotózásnál jön jól.
Este és akár nappal is.
Mobilos hosszú záridő fotózásnál az ND inkább abban tud segíteni, hogy minimalizálható legyen a beégés a képen.
CPL szűrő vagy polárszűrő egy olyan üveglap, amit a foglalatában lehet forgatni.
Ennek köszönhetően pl. az égbolt kék színének kiemelésére lehet használni, vagy tükröződések megszüntetésére, ez alól kivétel a fémes becsillanások.

Az adapter használata egyátalán nem bonyolult, egy rugós mechanika húzza rá a telefonra, miután azt belehelyeztük,hogy megfelelően és biztonságosan rögzítve legyen.

image

Egyedisége abban rejlik, hogy amíg a csíptetős megoldásoknál csak egy kamera modulnál használható a szűrő, itt minden kamera előtt ott van.

image

Továbbá van állványra csatlakoztatásra lehetőség, illetve igény szerint külső vakut is tudunk rögzíteni rá.

image

Számomra nagyon meglepő volt ezt a terméket látni a Samsung felhozatalában, és nagyon hasznosnak találom.
Elsőkörben Galaxy S és és Galaxy Note széria felhasználóinak javasolnám, ezeken a készülékeken van teljes manuális beállítással Professzionális kamera mód, ahol záridőt, ISO értéket, esetenként még a rekeszt is lehet állítani.

A termék 11.990 Ft-os áron megtalálható a Samsung weboldalán.

8 Válaszok
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia Alex,

Nagyszerű cucc, köszi az infót.

GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Szia! Köszi az infót, nem is láttam még én sem. Ha lesz készleten, lehet be is ruházok egyre!😀
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Remélhetőleg nem lesz belőle sokáig hiány, ahogy hallom külföldön is nehéz beszerezni. Illetve jó lenne látni egy profinak a kezében is ezt a kiegészítőt, hogy miképpen lehet maximalizálni az eszköz képességeit. 🙂

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Na ez mondjuk nagyon hiánypótló termék
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Ezt már én is néztem, elég érdekes kis kiegészítő. Mondjuk addig amíg nem tudok egyet kipróbálni, addig nem tudom, hogy miben és mennyire lehet hasznos.😃
AxelBog
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Az ND szűrő nagyon jól jön pedig, ha hosszú záridőzni szeretne valaki nappal és este is.🙂
A nappali az NX30 gépemmel készült, az esti pedig Note10+-al.Screenshot_20220618-202533_Instagram_11262_1655576734.pngFB_IMG_1655576809848_11265_1655576809.jpg
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Ebben az esetben muszáj lesz beszereznem egyet. 🤣
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

RozvM_0-1655976423275.png

Ha valakit ténylegesen érdekel az említett kiegészítő, érdemes mostanában beszereznie. 😉

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

0 tetszik