Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Samsung TV Youtube alkalmazással

(Témakör létrehozásának dátuma: 25-10-2020 10:34 AM)
169 Megtekintések
JoakimB
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok 

A következő cikkben a számomra és a társadalom egyik legkedveltebb, legismertebb alkalmazásáról esik néhány szó, a youtuberól. Nem is lehet vitás, hogy a világ legnagyobb videómegosztójáról van szó, amely elérhető ma már minden eszközön. Pár éve még csak számítógépen böngésztük a youtube weblapját, ma viszont már elérhető több platformon is. Nézzük tv-n, telefonon, játékkonzolon, tv okosítón, tableten és lényegében mindenen ami okos. 

Eszközöktől, gyártótól függetlenül a youtube kezelőfelülete mindenhol ugyanúgy néz ki, így bármin keresztül is nyitjuk meg, ugyanott találjuk az ikonjainkat. 

Samsung smart tv vásárlása esetén, amint internetre csatlakoztattuk a tv-t, automatikusan telepíti magára az appot a készülék, így ezzel nekünk már nem kell bajlódni. Megmondom őszintén, hogy én örülnék egy dedikált youtube gombnak a távirányítón a netflix mellett, de valami okból kifolyólag globálisan a prime video és a rakuten tv kapott helyet. Ezt a két alkalmazást szerintem itthon nem sokan használják, így sokan örülnénk egy youtubenak, vagy ami még jobb lenne, egy egyénileg programozható gyorsgombnak. Hátha majd a későbbiekben ezen változtat a gyártó és kapunk erre lehetőséget. 

Na de visszatérve az appra!

Megnyitás után rögtön a kezelőfelülettel találjuk szembe magunkat, amely nem más, mint a youtube kezdőlapja. 
Első lépésként érdemes a bal felső sarokban rámenni a bejelentkezés ikonra, ahol a saját accountunkkal tudunk belépni tv-n keresztül is a youtubera. Ennek az az előnye, hogy a kezdőlapon azokat a tartalmakat (videókat, zenéket) fogjuk találni, amiket amúgy is nézünk már a telefonunkon vagy a számítógépen. 

Keresés menüben találjuk a lehetőséget a szöveg bevitelére. Van egy beépített virtuális billentyűzet, amelyen a távirányítóval tudunk navigálni. Itt van lehetőségünk a tartalmakat megkeresni, viszont a betűk egyesével való bevitelén kívül van 2 másik gyorsabb opció. 
Az egyik a telefonon lévő keresés. Ha a telefonunk és az okos tv-nk ugyanazon a  wifi hálózaton van, akkor kattintásra kitudjuk tenni a tv-re azt a youtube videót, amit telefonon nézünk. Mivel a telefonon lévő gépelés gyorsabb, így lehet ezt is használni. De van egy ennél gyorsabb funkció is, viszont ez csak azoknak elérhető akik okostávirányítót használnak. A billentyűzet mellett található egy mikrofon ikon. Annak a kiválasztása után a távirányító tetején található mikrofon gombot kell nyomva tartani addig, ameddig kimondjuk a megtekinteni kívánt tartalmunk címét, majd a gomb felengedése után a tv beviszi a szöveget. Tökéletesen működik magyar nyelven, próbáljátok ki ! 

A keresés felirat alatt található továbbá a zene és a játék kategória. A youtube külön csoportokra bontja a feltöltött videókat, így ha csak zenét akarunk hallgatni, akkor a zene feliratra klikkelve az ajánlott zenékkel találkozhatunk, de létre tudunk hozni lejátszási listákat is és azok elindítására is van lehetőség. A játék fülnél csak gaming tartalmak vannak illetve élő közvetítések. Érdekes egyébként, hogy sokan streamelnek gaminget a youtuben, én ezeket inkább twitchen szoktam nézni. 

Nagyon sok okos applikáció elérhető a tv-kre, de úgy gondolom, hogy a youtubeot kivétel nélkül mindenki használja. 
Ti mennyi időt szántok ezekre az alkalmazásokra ? 
Ha bekapcsoljátok a tv-t otthon, milyen arányban megy pl a youtube app a tv adással szembe ? 

1 Válasz
GyulusA
Black Belt 
Beállítások
Szia!

Érdekes témát hoztál. Én csak sportközvetítések miatt váltok csatornákra YouTube helyett (NBA meccsek, atlétika, olimpia, nagyobb focimeccs). Minden másra a YouTube-ot használom, a telefonom képének tükrözésével.

Üdv,
GyulusA
0 tetszik