dátum: 28-01-2021 11:32 PM
Sziasztok!
Samsung gyári kiegészítőkkel kapcsolatos harmadik témába vágó cikkemmel a legkeresettebb kiegészítő eszközöket szeretném bemutatni. Mennyire váltak be ezek a televíziók mellé ajánlott termékek. Korábbi évek karácsonyi szezonjainak legkedveltebb ajándékötletei voltak. Samsung merevlemez, Skype kamera, billentyűzet, Wifi kulcs, Evoliton Kit.
2010-es évek egyik legkedveltebb TV típus felszereltsége volt a PVR funkció. Televízióra csatlakoztatott coax csatlakozón érkező digitális adást, a készülékre csatlakoztatott pendrive-ra vagy winchesterre fel lehetett venni. Korábbi modellnél előfordult olyan promóció, hogy ajándék 500Gb-os merevlemez járt a Tv-hez. A funkciót népszerűsítve.
Az első Smart televíziók húzó alkalmazása volt a Skype szolgáltatás elérhetősége. A prémium televíziókba be volt építve a kamera, gyárilag használható volt az alkalmazás. Alacsonyabb kategóriás modellek esetében külön kamera csatlakoztatásával volt elérhető a video telefonálás. A funkció legszebb napjaiban a boltok között volt Skype kapcsolat, így bemutatva a funkciót. Az utolsó kamera típus már FULL HD felbontással rendelkezett.
Legtöbbet vásárolt gyártói kiegészítő talán a Samsung gyári billentyűzet, ami távirányító gombokkal is fel volt szerelve. Televízióval, sőt az utolsó szériás prémium bluray felvevőkkel is össze lehetett csatlakoztatni bluetooth-on keresztül. Magyar betűkiosztással is elérhető volt.
Smart funkció esetén múlt évtized elején voltak olyan modellek, amelyek Wifi Ready felirattal rendelkeztek. Vezeték nélküli csatlakoztatására alkalmas, külső eszköz használata esetén. Jól fogyó termék volt, lévén, hogy a piacon elérhető legolcsóbb okos televíziók egyike sem rendelkezett beépített Wifi-vel.
2012-ben jelentek meg az első olyan modellek, amik a következő évben nem csak szoftveresen, hanem hardveresen is megújíthatóak voltak. Evolution Kit vásárlása esetén. Gyakorlatban úgy nézett ki, hogy a 2012-es televíziókat 2013-ban fel tudtuk frissíteni a 2013-as új készülékek szoftveres és hardveres frissítéseivel. A készüléket irányítani az új 2013-as távvezérlővel.
Melyik kiegészítőt használtátok? Mennyire meglepő, mostani, új készülékek esetében, amikor mindent mobiltelefonnal irányítunk, hogy régebbi televíziók esetében beépített Wifi is extra és árat növelő tényező volt?
Köszönöm szépen, hogy elolvastátok a cikkemet.
Üdv: Miki
dátum: 31-01-2021 03:22 PM
Szia!
Nagyon jó összefoglaló volt, szerintem a billentyűzet még ma is megállná a helyét a kínálatban.
dátum: 31-01-2021 08:54 PM
Szia!
Én egyik eszközt sem használtam de a billentyűzet tényleg jó ajánlat lenne akár boundelben is bizonyos típusok mellé.
Szuper a cikk és jópár kiegészítőről nem is hallottam személy szerint.
Köszi!
dátum: 09-02-2021 03:26 PM
dátum: 09-02-2021 03:27 PM
dátum: 19-02-2021 12:12 AM
Belegondolva sok ilyen kiegészítő mára beépült a TV-be vagy okostelefonnal elérhető.
dátum: 28-02-2021 12:44 PM
Sziasztok!
Nálunk ilyen kiegészítők ugyan nincsenek, mert nem szoktuk sokszor használni a beépített böngészőt, inkább a telefont tükrözzük ki a képernyőre.
dátum: 28-02-2021 07:16 PM
Szia Józsi!
Belegondolva, hogy a 2020-as év mit hozott nekünk, bizonyos funkciók és kiegészítők újra meg fognak jelenni idén. 😀
dátum: 28-02-2021 07:18 PM
Szia Niki!
Pedig egy kamera és egy billentyűzet milyen jól jönne egy mosógép esetén például 😀
dátum: 28-02-2021 09:22 PM
A leghasznosabb szerintem a 3D szemüveg volt