Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Samsung smart tv webböngésző

(Témakör létrehozásának dátuma: 30-09-2020 09:21 AM)
8713 Megtekintések
JoakimB
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok! 

A napokban haza mentem szüleimhez meglátogatni őket és náluk is internetes tv-k vannak a lakásban. Bementem, öcsém a youtubeon nézte a meséjét, édesapám pedig a tv-n keresztül internetezett. Öcsémen meg se lepődtem, hogy 4 évesen jobban kezeli a tv-t mint én, de a szemöldököm felszaladt a homlokomra, mikor a tv-n az egyik adok-veszek oldalt böngészte a fater. Nekem a smart tv használat kimerül abban, hogy youtube, netflix, hbo go és apple music. Néha kivetítem a telefonom kijelzőjét, de az is ritkán. 

Úgyhogy miután haza értem, kicsit elmélyültem jobban a webböngészőben és rájöttem, hogy nagyon sok olyan dolgot tud nyújtani, mint ami a számítógépen is van. Kihangsúlyozom, hogy a smart tv-k még mindig nem számítógépek és nem is okos telefonok. Nekem valahol a 2 között van  

Szóval 
Samsung smart tv webböngészővel. Az alábbi cikk a tizen rendszeres samsungokról fog szólni, szóval 2016-tól.
Esztétikában lehet eltérés, de nagyjából ugyanazt tudják a böngészők és az ikonok is ugyanott vannak. 

Kezdjük az egyik legjobb és számomra legszimpatikusabb támogatottsággal:
A tv tökéletesen kezeli a külső egér & billentyűzet kombinációt, így egy ilyen termék megvásárlásával sokkal egyszerűbb lesz a böngésző használata. Vannak kifejezetten tv-s billentyűzetek, amik beépített touchpad-el rendelkeznek mint egy laptop. Így fizikálisan csak 1 eszközünk van, amit akár az ölünkbe is vehetünk. Jól hangzik a vezeték nélküliség és az egyetlen eszköz használata, de én falra megyek a touchpadtól, szóval szerencsére akkor is működik ha külön van az egér és billentyűzet Ezekhez jár 1 db usb adapter ami szolgáltatja a vezeték nélküli kommunikációt, azt kell a tv hátoldalán található usb csatlakozóba dugni. 

Csatolok 1 képet a webböngészőről
image0.jpeg

A saját tv-m böngészőjét fotóztam, ez egy 2018as tv. 
Megnyitás után szinte egy ugyanolyan felülettel találkozunk mintha számítógépen használnánk az egyik legnépszerűbb, Chrome webböngészőt. 

Felső sorban láthatjuk, hogy a tv tud egyszerre több weblapot is kezelni, akár inkognitó módban is. Jobb felső sarokban látható 3 vízszintes csík, amin keresztül a beállításokat is elérhetjük. Itt betudunk állítani alapvető dolgokat mint például mi legyen a kereső motorunk, de gyerekzárat is alkalmazhatunk egyéni pinkóddal, hogy azokhoz a bizonyos oldalakhoz ne férjenek hozzá a kisebbek. 

Ha a kezdő oldalra visszamegyünk, ott találkozunk a könyvjelzőkkel és a leggyakrabban látogatott oldalakkal is. A tv ugyanúgy elmenti az előzményeket (ami törölhető), így figyeli a felhasználói szokásunkat, ezért nem kell mindig beírni a legkedveltebb oldalaink címét, elég rákattintani. 

Más tv gyártókkal szembe én azt tapasztaltam, hogy a samsung smart tv-ken található webböngésző egyedülálló, olyan tekintetben, hogy itt a weboldalak valóban úgy nyílnak meg, mint a számítógépen. Sok más gyártó televíziói úgy nyitnak meg különböző weboldalak mintha mobilon böngésznénk. Illetve sokan szeretnek online filmeket nézni, de sok gyártó esetében a webböngészőből hiányoznak a bővítmények, amik az online videó lejátszását teszik lehetővé. 
Én ugyan nem szoktam filmes oldalakat böngészni, de kíváncsiságból kipróbáltam és tökéletesen kezelte a tv. A legelső link kattintására betöltötte a filmet. 

Nektek mik felhasználói szokások a tv-n keresztül ? Használjátok a webböngészőt ? 
Ha igen, mik a tapasztalatok ? Hogyha valamit hiányoltok belőle, mivel bővítenétek a tudását ? 

3 Válaszok
DavidB95
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

A beépített böngészőt nagyon ritkán használom. HBO GO , és Netflix használata a legtöbb amit csinálok a tvmen. De felkeltette az érdeklődésem a cikket így lehet rászánom magam és megnézem mivel is van dolgom.

Köszi a cikket!

0 tetszik
palfizee
First Poster
Beállítások

Szia!

Eddig nem nagyon böngésztem a TV-n, ma megpróbáltam.Mindjárt abba futottam bele, hogy képtelen volt megnyitni az index.hu weboldalát, később próbáltam az origo.hut, az sem ment.

Smart hub-on végeztem egy visszaállítást, utána lett az indexhez és origohoz is app, de az sem működik, sajnos.Mi lehet  a hiba? Próbáltam még pár weboldalt, azok mentek. 

UE40H6400AW TV-ről van szó, legújab frissités van fennt.
Van billentyűzetem, kényelmes lenne a TV-n böngészni. :smiling-face:
0 tetszik
JoakimB
Samsung Expert
Beállítások

Szia!
A 40H6400 típusú televízió egy 2014es modell, amin még a smart hub rendszer fut. 
A cikk a jelenlegi tizen nevű rendszer webböngészőjéről szól, amely egy frissebb szoftver. 
Sajnos abban az időben a smart tv-k mondhatni gyerekcipőben jártak a maiakhoz képest, így 100% biztos, hogy a szoftver elavultsága a probléma, emiatt előfordulhatnak kompatibilitási problémák, amely ekkor jön elő, ha 1-1 adott weboldalt nem tölt be a tv. Ha szeretnél böngészni a tv-n, akkor érdemes beszerezni egy tv okosítót. 20-25 ezer forintba kerül, androidos külső doboz, amin a webböngésző már befogja tölteni a weboldalakat. 
ui.: fantasztikus modell a mai napig a H6400, egyik kedvencem volt! :smiling-face: