Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nagrywanie rozmów - One UI 7.0 Beta 2/3

(Temat utworzony: 07-01-2025 02:31 PM)
430 Wyświetlenia
Different
Navigator
Opcje
Cześć, w Ostatni aktualizacji Beta OneUI 7.0 Beta 2 "BYŁO" Nagrywanie rozmów, ale było to na takiej zasadzie, że rozmówca jest informowany ze zostaje nagrywany. Co się z tym stało, to wina ze jesteśmy w tej smiesznej UE? 🤡

7 Odpowiedzi
Ko7ov
Navigator
Opcje
O ile nam wiadomo w tej chwili - to błąd, że nagrywanie rozmów nie jest dostępne. Jak wcześniej informowaliśmy, funkcjonalność powinna być dostępna dla wszystkich... jak dotąd tak dokładnie...
arrrken
Voyager
Opcje
Takie coś znalazłem w sieci:
Kodeks karny a naruszenie prywatności

Zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, „Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla innej osoby nie przeznaczonej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2.” Obejmuje to również przypadki, gdy osoba nagrywa rozmowę, w której nie uczestniczy, bez wiedzy i zgody wszystkich jej uczestników.

Uczestnik rozmowy a prawo do nagrywania

W praktyce w Polsce jednostronne nagrywanie rozmowy przez jednego z jej uczestników jest dozwolone. Innymi słowy, jeśli bierzesz udział w rozmowie, możesz ją nagrywać bez informowania o tym drugiej strony. Warto jednak pamiętać, że choć takie działanie jest legalne, może być postrzegane jako nieetyczne lub nieprofesjonalne w wielu sytuacjach.

Different
Navigator
Opcje

To w czym problem, ze nie było nagrywania od X lat? Pamiętam nawet na Xiaomi, musiałem wgrywać Xiaomi.eu zeby mieć rozmowy xd

0 Like
arrrken
Voyager
Opcje
No właśnie nie wiem.
0 Like
argora
Pioneer
Opcje
Taki obrót sprawy, że możliwość natywnego nagrywania rozmów została zablokowana, wynika wyłącznie z widzimisię Google.
argora
Pioneer
Opcje
Samsungowi zabrakło odwagi, aby na rynku amerykańskim oraz europejskim udostępnić te funkcję. W mojej ocenie powinni to udostępnić, ponieważ odpowiedzialność jest po stronie nagrywającego, a nie producenta telefonów.
AgnieszkaMP
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Witaj @Different !

Po ponownej konsultacji z deweloperami potwierdzam, funkcja powinna być dostępna w Polsce. Zgodnie z założeniami, rozmówca ma być informowany o nagrywaniu, tak żeby dostosować się do wymogów lokalnego prawa.

Nie pozostaje nam nic innego jak konsekwentnie wysyłać raporty o błędzie.

Pozostaję do Waszej dyspozycji 😊