Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatności mobilne.

(Temat utworzony: 07-11-2019 11:08 PM)
742 Wyświetlenia
Bobinho9
Explorer
Opcje

Mam pytanie czy u was działaja płatności mobilne poza g pay?? Samsung się upiera , że płatności mobilne nie działają w wersji oprogramowania beta, a mi działają ( Bank Millenium). Jedyne co się zmieniło podczas płacenia telefonem to animacja pokazująca kartę podczas płacenia, a raczej jej brak. Został tylko sygnał dźwiękowy.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bobinho9, możliwe, że aplikacja nie jest w pełni kompatybilna z systemem Android 10. Próbowałeś odinstalować i ponownie zainstalować aplikację?

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bobinho9, wątek poruszany wielokrotnie w różnych wątkach. Nie działają płatności Google Pay oraz Samsung Pay. Płatności własne banków działają w dalszym ciągu bez problemów.

0 Like
Bobinho9
Explorer
Opcje
Okej, ale to świadczy tylko o pracownikach Samsung do których są zgłaszane błędy beta wersji. Dla nich dalej nie.ma.platnosci mobilnej.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bobinho9, nie rozumiem co masz na myśli. Gdybyś przeczytał pozostałe wątki dotyczące płatności mobilnych to dowiedziałbyś się, że płatności Google oraz Samsung są wyłączone w testowych wersjach oprogramowania. Zerknij do poniższych wątków:

Nie działa płatność zbliżeniowa Google Pay

Problem z platnosciami zglizeniowymi przez google pay

Google Pay - komunikat o zrootowanym systemie

MagdalenaG
Helping Hand
Opcje

Cześć @Bobinho9,

Wątek był już kilkukrotnie poruszany na forum. Jak już wspomniał @mirudo24, nie działa Samsung Pay i Google Play. Z aplikacjami poszczególnych banków mogą występować problemy, gdyż mogą one nie być kompatybilne z wersją Beta. Dlatego każdy przypadek aplikacji bankowej należy traktować oddzielnie, jednak ewentualne problemy nie powinny zaskakiwać - kwestia certyfikacji może wpływać na płatności mobilne.

0 Like
Bobinho9
Explorer
Opcje
Ja wątek założyłem nie o google Play tylko o płatności zbliżeniowe, takie było moje pytanie. Pytanie również było spowodowane odpowiedziami Samsunga na płatności przez aplikację bank millenium. Jest więcej rodzai płatności za pomocą google Play czy Samsung pay, odpowiedzi od Samsung były , że nie działają żadne.platnosci mobilne co nie jest prawdą bo mi działają i zgłosiłem problem który przy niej zaistniał, a go przed wersja beta nie było. Jedyne odpowiedzi jakie uzyskiwałem na.szczegolowe opisy problemu( działają ale po wersji beta znikła animacja jaką kartą jest płacone) to , że nie można płacić zbliżeniowo. Stąd moje pytanie w dyskusjiczy innym działają czy jestem last standing.
0 Like
Bobinho9
Explorer
Opcje
A mnie zaskoczyły, z mojej winy zapewne bo nie wczytywałem się w regulamin, ale jakbym wiedział , że gro prostych aplikacji nie będzie działać bo root systemu wykrywa i nie będą działać płatności zbliżeniowe to bym się nie zgodził na bycie testerem. Człowiek się uczy jednak na błędach 🙂
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bobinho9, tak jak napisała @MagdalenaG mogą występować problemy z aplikacjami bankowymi ze względu na oprogramowanie w wersji beta. Rozumiem, że płatności mobilne w Banku Millenium działają, ale są z nimi bliżej nieokreślone problemy w oprogramowaniu beta? Podejrzewam, że po wydaniu stabilnej wersji systemu Android 10 wszystko wróci do normy.

0 Like
Bobinho9
Explorer
Opcje

Tak podczas płatności ekran robił się ciemny i pojawiala się wirtualna karta, teraz nie ma.tej.animacji i trzeba tylko liczyć na sygnał dźwiękowy. Niby nic ,ale zgłosiłem żeby wiedzieli.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bobinho9, rozumiem. Warto też zgłosić ten błąd do dewelopera aplikacji czyli do Banku Millenium. Być może konieczne jest wprowadzenie poprawki do aplikacji, która rozwiąże ten problem.

0 Like