Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Google Pay - komunikat o zrootowanym systemie

(Temat utworzony: 25-10-2019 11:58 AM)
1697 Wyświetlenia
Chmielekk
First Poster
Opcje

Witam. Czy to normalne, że po aktualizacji do bety androida 10 nie mogę korzystać z Google paya? Wyskakuje komunikat: "Nie możesz użyć tego telefonu do płatności w sklepach. Być może zostal on zrootowany lub zmodyfikowany w inny sposób". Z góry dzięki za pomoc! 

6 Odpowiedzi
GeoT
Pioneer
Opcje
U mnie dokładnie to samo.

--------------
S10+Gear S3 Frontier+Android 10 beta
0 Like
Arturro85
Pioneer
Opcje
Tez mam ten problem. A dla mnie jest to jedna z podstawowych funkcji. Cos wiadomo o rozwiązaniu?
0 Like
czerstwychleb
Explorer
Opcje

to akurat normalne. przy becie 9 i teraz przy próbie płatności telefonem terminal krzyczy, że nieobsługiwany typ karty. dopóki soft nie będzie "pełny", google pay nie działa

SqTER
Pioneer
Opcje

To jest niestety normalne. Oprogramowanie w wersji BETA nie jest certyfikowane przez Google, bo ROM jest podpisany innym certyfikatem. Pozostaje czekać na oficjalną ostateczną wersję lub jeśli komuś to bardzo przeszkadza powrócić do Androida 9.

Bez certyfikacji niektóre aplikacje np. bankowe także mogą nie działać lub część funkcji będzie niedostępna. 

To nie jest produkt końcowy i z pewnymi niedoskonałościami należy się liczyć. Zresztą było to wyraźnie zaznaczone w komunikacie dotyczącym przystąpienia do programu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

Arturro85
Pioneer
Opcje

No to wszystko jasne. Pozostaje czekać na oficjalne wydanie

0 Like
MagdalenaG
Helping Hand
Opcje

Cześć @Chmielekk,

Myślę, że @SqTER już chyba najlepiej wyjaśnił w czym problem :winking-face: W czasie Bety nie ma możliwości korzystania z Google Pay ani Samsung Pay. Certyfikacja wróci wraz z oficjalnym oprogramowaniem.

0 Like