Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak lampy błyskowej przy szerokim obiektywie

(Temat utworzony: 07-11-2019 03:30 AM)
948 Wyświetlenia
buraszewski
Student
Opcje

Może czyta to ktoś zdolny aktywować tę funkcję?

0 Like
10 Odpowiedzi
Zbyszekk
Voyager
Opcje
U mnie na S10 dziala
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Zbyszekk nie może u ciebie działać, gdy w żadnym modelu wyposażonym w obiektyw szerokokątny nie działa.

Przyczyna jest prosta, w przypadku tego typu ujęcia, dioda nie jest w stanie doświetlić całego planu.

@buraszewski nie ma możliwości aktywacji lampy dla tego trybu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
MagdalenaG
Helping Hand
Opcje

Cześć @buraszewski,

takiej możliwości nie ma, @Szewcu72 chyba całkiem nieźle wyjaśnił dlaczego  :winking-face:

buraszewski
Student
Opcje

https://s.amsu.ng/wyXC5ill9beN

Daję linka bo nie idzie załadować zdjęcia z telefonu. 

Szeroki kąt z lampą (note4 latarka) i bez. Fakt, sens to blokować... W kółko wymówki i wmawianie ludziom że tak być musi. Root standardowo zlikwiduje błędy Samsunga. To już tradycja.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@buraszewski zawsze można bezmyślnie zrootować, ale czasami warto logicznie pomyśleć. Zastanów się jakie aparaty były w dziadku Note 4 a jakie są w najnowszych modelach. Chodzi o ich jasność. Po drugie pomyśl jeszcze o tym, jak były realizowane zdjęcia, czy to zwykłe, czy też szerokokątne w przypadku pojedynczego obiektywu a jak jest teraz, gdy mamy dodatkowe obiektywy z określonym kątem widzenia.

Jak widzisz, twój przykład jest kompletnie nietrafiony. :smiling-face-with-sunglasses:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
buraszewski
Student
Opcje

Jest tam jeden aparat, Note4 dał tylko światło, dlatego napisałem w nawiasie Note 4 latarka. Zdjęcia robił s10e szerokim. Czego by nie pisać są sytuacje w których lampa jest przydatna, nie tylko przy zdjęciu pluszaka ale wszystkich innych mniejszych obiektów z bliska 🙂

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@buraszewski jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie o fotografii, to powinieneś wiedzieć, że rozbienie zdjęć z małych odległości w szerokim kącie, jakiegoś obiektu (makro), mija się z celem... 

Sprawdź dla czego? Podpowiem, ostrzenie.

0 Like
buraszewski
Student
Opcje

Ty to tak na poważnie czy bawisz się w trola wybierając sobie fragment wypowiedzi? 

Wiedziałeś chociaż zdjęcia które dodałem? To jest makro? Zrozumiał bym opór w przyjmowaniu wiedzy gdybym nie dodał zdjęć z szerokiego kąta z lampą i bez. 

Żenada, myślałem że informacje z tego beta forum posłużą do poprawek w oprogramowaniu i ktoś władny coś poprawi, tymczasem... Kółko wzajemnej adoracji Samsunga.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@buraszewski  To twoje subiektywne odczucia.

Skoro normalne tłumaczenia Ci nie wystarczają, to wybacz, ale w kwestii cudów musisz zgłosić się do innej instytucji.

0 Like