Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Zklamání z kvality - Americká lednice

(Téma vytvořeno: před 2 týdny)
70 Zobrazení
styblow
Apprentice
Možnosti

Zklamání z kvality – lednice Samsung RS68A8841B1 po necelých 4 letech neopravitelná

Rád bych sdílel svoji zkušenost s lednicí Samsung RS68A8841B1, kterou jsem kupoval za necelých 30 000 Kč. Po necelých 4 letech provozu přestal fungovat mrazák – nemrazí vůbec. Zavolal jsem autorizovaného technika na diagnostiku za 2000 Kč a ten mi rovnou oznámil, že spotřebič je neopravitelný. Žádná možnost výměny dílu, žádný servis – prostě konec.

Upřímně jsem očekával, že lednice této cenové kategorie a značky vydrží minimálně dvojnásobek. Místo toho řeším nový nákup po pouhých čtyřech letech.

Předchozí lednici Baumatic jsem měl přes 12 let bez problému. Od Samsungu bych opravdu čekal víc – kvalitou i přístupem.

Samsung, tohle není kvalita, to je zklamání. Ztratil jsem důvěru. 

9 Odpovědi
RobbingHood
Explorer
Možnosti

Mrzí ma to, stáva sa to ale aj s inými značkami. Mne Beko odišla rovno po 2 rokoch a Samsung zatial slúži 5 rokov

0 Like
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
Nedávno mi takto odešla lednice Whirlpool. Sice po 8 letech, ale měl jsem s ní několik problémů i během té doby. Koupil jsem si za 30K Samsung a upřímně, ani jsem si nepřikoupil záruku, protože lednice mě štve od začátku svým neustálým chodem kompresoru. Jako kdybych nechal stále puštěný větrák v koupelně. Takže pokud za 2 roky odejde, nechám ji odvézt rád...
0 Like
styblow
Apprentice
Možnosti

Je pravda, ze kompresor bezi fakt skoro porad. To u stare lednice nedelalo. Co ted, ale koupit? Abych zase nevyhodil penize z okna.

0 Like
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
Zde je každá rada drahá. Člověk by si ji potřeboval vyzkoušet. Sice to teoreticky lze (je možnost ji vrátit do 14 dnů), ale to u lednice fakt dělat nechcete. A u vestavěné (u nás) už vůbec. My měli vlastně štěstí, že nám odešla v zimě, kdy bylo venku chladno, ale i tak jsme museli dát něco z mrazáku k sousedům. To fakt každých 14 dní dělat nebudu. 😊

Možná bych se poptal v nějakém lepším kuchyňském studiu. Předpokládám, že dodávají klientům různé značky, tak mají asi nejvíce zkušeností, které se osvědčily...
0 Like
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Pekný deň,
mrzí ma Vaša skúsenosť a ako už bolo vyššie spomenuté, tak aj mne sa to už potvrdilo, že dnes sa už pri moderných spotrebičoch neoplatí do nich "investovať".
Osobne mi tiež chladnička od Samsungu v pohode funguje už 9 rokov, ale po skúsenostiach aj s inými spotrebičmi viem, že kúpiť sa mi oplatí spotrebič iba do tej cenovej relácie, v ktorej som schopný/ochotný ho po 2-3 rokoch vymeniť. Nezáleží na značke pretože pri moderných spotrebičoch jednoducho človek nikdy nevie ako dlho po 2rokoch ešte potiahnu.
0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Koupil jsem si před 5 lety malou lednici za 3,5 a drží pořád 😂🙏🙏🙏🙏
0 Like
pyrostudios
Explorer
Možnosti
Dobrý den, pracuji v nejmenovaném eshopu s mimozemšťanem na manažerské pozici a mohu potvrdit výše uvedené. Poruchy se nevyhýbají ani jednomu z výrobců včetně Miele.

Zařízení jsou vesměs většinou neopravitelná a nebo oprava je absolutně nerentabilní.

Sám jsem koupil Samsung Americkou lednici ( model s family hub )

Musím po 2 letech konstatovat zatím spokojenost.

Mrazák mám nastaven na - 23 C a lednici na 1 C od začátku provozu + mám zapnutý režim pro úsporu energie.

Kompresor lednice i při tomto velmi agresivním nastavení spíná dle mého názoru minimálně a navíc není téměř vůbec slyšet. Na lednici dost často svítí i přímé slunce přes velké okno a mám vypozorováno, že dostává zabrat především v létě, kde spotřeba energie vyletí přes červenec a srpen na dvojnásobek, kde Kompresor, aby udržel toto nastavení teploty běží často.

Energetické nároky jsou však v přepočtu na peníze naprosto skvělé.

Co vím od serviska Samsungu, je to kus od kusu a životnost zařízení je ve většině případů více než slušná a vydrží kolikrát až příšerné zacházení.

Moje lednice měla z výroby defekt v podobě promrzajících dveří mrazáku, kde zamrzal dávkovač vody, po výměně dveřního křídla se to nikdy nestalo, prostě ve dveřích chyběla pěna....

U Nejvyššího modelu pračky mi odešlo zase čerpadlo na prací prostředek a aviváž ale to bylo způsobeno tím, že tam partnerka používala Puelu, nebo jak se to jmenuje a ta tyto automatické dávkovače likviduje.

Nejvyšší aktuální model sušičky jsem chytil zmetek z výroby s hlučným tepelným čerpadlem a nový kus je bez jakéhokoliv problému.

Celkově však v globálu, kde vidím ve firmě u jednotlivých produktů a výrobců počet reklamací a servisních zásahů mohu Samsung ohodnotit jako zjevně nadstandardní a relativně spolehlivé zařízení.

U Americké lednice a myčky nádobí doporučuji všem zvážit možnost prodloužení záruky, pokud se jedná o dražší modely. U levných produktů bych to neřešil, jelikož se spíše vyplatí to riskovat a čekat, co to nakroutí.

Dnes jsou veškerá zařízení však zasekaná elektronikou, která zde vůbec dříve nebyla a na spolehlivost si můžeme stěžovat k rukám EU, která nutí výrobce produktu vyrábět vše co nejvíce ekologicky a v pájených a tištěných spojích nesmí být užívány těžké kovy jako olovo atd... Že potom takové desky nevydrží při své složitosti věčnost je samotný dopad na spotřebitele.

Bohužel to není a nebude lepší.

Skutečně bych zde Samsung nezatracoval, dražší výrobci jsou na tom spíše ještě hůře a raději se zde nebudu vyjadřovat co dokáží pustit na trh ,,neznačkový" výrobci.

Produkt se liší kus od kusu, vždy bude ve výrobě určitý počet zmetků.
pyrostudios
Explorer
Možnosti
Jinak ještě dodám, že u Vašeho typu lednice by mělo být opravjtelné vše mimo úniku média/poruchy kompressoru.

Co se prosím u Vaší lednice konkrétně stalo ? Zjistím Vám, jaké jsou možnosti.
0 Like
styblow
Apprentice
Možnosti

Dobrý den, technik diagnostikoval právě únik chladiva nejspíš ve stěně mrazáku. Výparník uvnitř mrazáku byl jenom z poloviny namrzlý a teplota v mrazáku i když je nastavený na - 23, tak je ztěží - 2 a kompresor stále běží. Jinak jsme byli s lednicí také nadmíru spokojeni. Vše nám na ni sedělo. 

0 Like