18-10-2019 12:43 AM - upraveno 18-10-2019 12:45 AM
Pořídil jsem si novou lednici Samsung RB37J5329SS. Po ustavení a zapojeni mě překvapil její provoz-hluk. Lednici jsem dal na konec linky, takze ma jeden bok cely volný (do prostoru), z druhé strany je skrinka s mezerou cca 5 mm, od zdi je cca 3 cm. Mám pocit, že lednice stále běží..buď ventilátor nebo kompresor. Prostě pořád vydává nějaké zvuky. A když je okolo lednice klid je to slyšet. Večer když je ticho je hluk ještě více slyšet. V porovnání se starou lednici je to zarážející, stará lednice nebyla skoro vůbec slyšet. Máte někdo podobnou zkušenost a radu co s tím? Díky za odpověď.
27-04-2020 01:25 PM - upraveno 28-04-2020 01:38 PM
Dobrý den,
mám stejný problém jako psal pán - ohledně hluku.
Snad každou půl hodinu se spouští kompresor, ventilátor či co a vydává strašný hluk. A když je v místnosti ticho, tak je slyšet jen hukot lednice. Každou chvíli se spouští (chápu, že se čas od času spustit musí), ale aby to bylo snad každou půl hodinu a pak skoro hodinu vkuse hučela mi nepřijde normální, potom v ní lupne a je ticho a taky čas o času je z ní slyšet zvuk jakoby kapala voda na nějaký plech a to máme 1 měsíc starou lednici. U předchozí lednice taky SAMSUNG jsme nic takového neměli, je to velmi nepříjemný zvuk, ještě když máme kuchyň spojenou s obývákem.
Děkuji za odpověď
27-04-2020 01:32 PM - upraveno 28-04-2020 08:49 PM
Dobrý den @Michelle_1993,
prosím jen o upřesnění, komentáře na předchozí straně, které psal moderátor, na příspěvek od @Kopejda72:
"vaše lednice by měla stát na pevném a vodorovném povrchu, korekci lze udělat pomocí nožiček. Doporučuje se ponechat kolem lednice vpravo, vlevo, vzadu více než 5 cm, nad lednicí více než 10 cm. Na začátku je nutné odstranit papír z vymezovací vložky a vložku umístit na zadní stranu lednice, tím se zlepší výkon lednice. Lednice by měla stát na místě bez dopadu přímého slunečního záření. Výkon ovlivňuje vnitřní nastavení teploty, rozmístění potravin v lednici. Invertorový motor běží na pozadí, jen se mění frekvence. Zajišťuje optimální chlazení i automatické odmrazování. V případě, že je potřeba objednat servis, kontaktujte prosím zákaznickou linku 800 726 786, kde vám ho rádi sjednají"
ve Vašem případě nepomohly?
Děkuji.
o 28-04-2020 07:10 AM
Zdravím Community,
@Michelle_1993 zkontrolovala bych lednice stojí na vodorovném podkladu, zda má volný prostor kolem sebe min.5 cm z každé strany. Jaké máte nastavené teploty pro lednici a mrazák?
Hezký den.
o 17-08-2020 09:37 PM
Dobrý den,
mám podobný problém s lednicí RB38R7839S9.
Je v provozu cca 2 měsíce, ale je skutečně velmi často v provozu a to i v noci, kdy se samozřejmě neotevírá. Obvykle klidně cca 40 minut jede motor, pak doběhne ventilátor a vše se na cca 15 minut vypne, ale pak znovu naskočí motor.
Lednice stojí samostatně v kuchyni, cca 8 cm od zadní stěny. Jsem přesvědčen, že je na rovině, okolo má volno. Slunce na ní nesvítí. Teplota lednice je nastavena na 5 stupňů a mrazák na -16. Nic nestandardního.
Kontaktoval jsem zákaznickou linku, kde mi doporučili lednici na 30 minut odpojit a znovuzapojit, ale nic se nezměnilo.
Dá se nějak říci, jak dlouho +- má být obvykle motor v provozu?
Děkuji.
o 18-08-2020 11:38 AM
Zdravím Community,
@PetrLang lednice má invertorový motor, který funguje na principu změny frekvence. Pokud se situace po resetu nezlepšila, tak bych využila služeb servisu, kdy k vám přijede technik.
Kontaktujte zde zákaznickou linku .
Hezký den.
o 04-06-2023 10:34 AM
o 03-09-2023 03:37 AM
Mam uplne stejny problem, akorat u modelu RB33B610ESA/EF, ktery jsem zakoupil pred par dny.
Obycejna lednice Beko, kterou jsem pouzival predtim, byla skoro uplne ticha. Poridil jsem si Samsung, jeden z nejtizsich modelu lednic, v presvedceni, ze kupuji tichou a kvalitni lednici a najednou se kazdych 30 minut spina ventilator a huci aspon 15 minut.
Jako akceptoval bych tech 15 minut jednou za 2-3 hodiny nebo treba kazdou hodinu na dve minuty, ale toto je opravdu vrchol.
Samsungu, takhle ma vase lednice opravdu fungovat? Na stitku uvadite hlucnost 35 dB, ale pri praci vetraku (tedy skoro porad) to nema 35 dB ani nahodou
Strasny sunt. Neveril bych, ze Beko bude mit kvalitnejsi lednici, az mi to vytrelo zrak, jak jsem naletel...
PS: nalevo a napravo nic neni, je to volne stojici, 10 cm odstup vzadu, vyrovnana na rovnem povrchu, takze instalaci to opravdu neni.
o 27-11-2024 12:44 PM
Dobrý den,
Mohu se zeptat zda jste problém vyřešil? Mám jiný typ lednice, ale úplně stejné problémy.
Děkuji