Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Lednice RB37J5329SS-hluk

(Téma vytvořeno: 18-10-2019 12:43 AM)
11510 Zobrazení
Kopejda72
Student
Možnosti

Pořídil jsem si novou lednici Samsung RB37J5329SS.  Po ustavení a zapojeni mě překvapil její provoz-hluk. Lednici jsem dal na konec linky, takze ma jeden bok cely volný (do prostoru), z druhé strany je skrinka s mezerou cca 5 mm, od zdi je cca 3 cm. Mám pocit, že lednice stále běží..buď ventilátor nebo kompresor. Prostě pořád vydává nějaké zvuky. A když je okolo lednice klid je to slyšet. Večer když je ticho je hluk ještě více slyšet. V porovnání se starou lednici je to zarážející, stará lednice nebyla skoro vůbec slyšet.  Máte někdo podobnou zkušenost a radu co s tím? Díky za odpověď. 

0 Like
17 Odpovědi
vvllaaddaa
Black Belt 
Možnosti

Zdravím Community,

@Kopejda72 vaše lednice by měla stát na pevném a vodorovném povrchu, korekci lze udělat pomocí nožiček. Doporučuje se ponechat kolem lednice vpravo, vlevo, vzadu více než 5 cm, nad lednicí více než 10 cm. Na začátku je nutné odstranit papír z vymezovací vložky a vložku umístit na zadní stranu lednice, tím se zlepší výkon lednice. Lednice by měla stát na místě bez dopadu přímého slunečního záření. Výkon ovlivňuje vnitřní nastavení teploty, rozmístění potravin v lednici. Invertorový motor běží na pozadí, jen se mění frekvence. Zajišťuje optimální chlazení i automatické odmrazování.

V případě, že je potřeba objednat servis, kontaktujte prosím zákaznickou linku 800 726 786, kde vám ho rádi sjednají.

Hezký den.

Kopejda72
Student
Možnosti

Děkuji za odpověď. 

Lednice stojí na rovné ploše a pri instalaci byla vyrovnaná do roviny. S prostorem okolo lednice je to jak jsem psal...vzadu není zatím instalována vymezovaci vložka dle návodu, lednice je na zdi s mezerou cca 3 cm. (s vymezovaci vlozkou bude pak mezera 8 cm).

Zkusím ji tam přidat, ale už tak je lednice hodně hluboká.. Uvidím zda bude nějaká změna než budu volat servis. 

Jen mě překvapuje, že mám lednici od neděle a hned jsou okolo ní starosti .

Okolní teplota je cca 22 - 23 stupňů. 

Teplota uvnitř je dle přednastavených hodnot -19 mrazák a +3 stupně lednice. 

Obsah lednice je stejný, jako byl ve staré 18 leté lednici, která nebyla skoro vůbec slyšet.

Hezký den. 

0 Like
vvllaaddaa
Black Belt 
Možnosti

Zdravím @Kopejda72 ,

Asi bych upravila nastavení teploty v lednici mezi 5 až 6°C a v mrazničce mezi -15 až -17°C. Invertorový motor by měl méně častěji spínat. Situaci bych pozorovala, případně si můžete objednat servis.

Hezký den.

0 Like
majkaj
First Poster
Možnosti

Co je, prosím, vymezovací vložka?

0 Like
vvllaaddaa
Black Belt 
Možnosti

Zdravím Community,

@majkaj vymezovací vložka je součástí balení u lednice. Na začátku je nutné odstranit papír z vymezovací vložky a vložku umístit na zadní stranu lednice, tím se zlepší výkon lednice.

Hezký den.

0 Like
majkaj
First Poster
Možnosti

No jo, ale jak to vypadá? Já nic takového u lednice neměla.

0 Like
vvllaaddaa
Black Belt 
Možnosti

Zdravím Community,

@majkaj je to hranol z polystyrenu / pěny. Je to tvrdé a mělo by to být v někde v balení. 

Hezký den.

0 Like
majkaj
First Poster
Možnosti
Nic podobného jsem u lednice nenašla, ani v návodu. Je možné že u typu RB37K63632C tato vymezovací vložka není?
0 Like
vvllaaddaa
Black Belt 
Možnosti

Zdravím Community,

@majkaj prošla jsem Uživatelskou příručku a zde není součástí balení. Stačí dodržet uvedené vzdálenosti dle návodu.

Hezký den.

0 Like