o 30-10-2018 01:30 PM
Vlastníme tuto chladničku již 5 roků. Zhruba před 2-3 měsíci jsme zjistili, že v mrazáku pod posledním šuplíkem se nám vytvořil led. Odstranili jsme jej, ale po nějakém čase jsme opět našli led na dně mražáku.
Nevíte - prosím - co tento stav způsobuje ?
31-10-2018 11:56 AM - upraveno 31-10-2018 11:57 AM
Tohle bývá většinou záležitost zacpaného odtěkového kanálku/vaničky. Obávám se, že si to ale nevyčistíte sami, takže doporučuji zavolat na servis. Měla by to být chvilková záležitost, více vám řeknou technici.
Servisní střediska zde https://www.samsung.com/cz/support/smartserviceinshop/
Když máte ledničku tak dlouho, určitě není v záruce, tak můžete zkusit poptat jakéhokoli odborníka i z okolí.
o 06-11-2018 10:07 AM
Děkuji Vám za odpověď.
Byl jsem se zeptat a poradit v prodejně, kde jsme tu chladničku s mrazákem koupili a tam mě prodavač řekl, že když je ta chladnička "No Frost" - což ta naše je, tak že tam žádné odtěkové kanálky nejsou. A v mrazáku prý už vůbec ne !
Já jsem tuhle skutečnost - "No Frost" - ve svém příspěvku neuvedl, za což se omlouvám.
Takže jsem teď v rozpacích - může a je ten problém způsoben zanesením odtokového kanálku - jak uvedl pan Jacob - nebo ne ???
A nebo je příčina vytváření ledu na dně mrazáku v něčem jiném ???
o 11-04-2019 03:35 PM
Dobrý deň,
pravdepodobne vyriešené, Jacob... Vám poradil celkom správne.
Pravdepodobne Vám nečistota uprachal kanálik, bude potrebné zariadenie rozmraziť a kanálik vyčistiť.
Doporučujem zveriť úlohu niekomu, kto má skúsenosti.
Pekný deň
o 14-01-2024 10:34 AM
Dobrý den, jsou to už roky, ale chci se zeptat, jestli jste tuto situaci nějak vyřešil? Jak píšete, no Frost nemá žádné kanálky ani vaničky. Našel jsem na netu video, kde tam nějaký amík dává izolaci na nějaké trubky za mrazákem. Když jsem sundal zadní stěnu, opravdu tam byly ty trubičky obnažené. Mohlo by to být ono? Lednici mám také po záruce. Vypadá to na specialitu Samsungu.