07-02-2022 04:30 PM
Diezgan aktuāla tēma. Jo lielāka atmiņa jo telefona cena mākoņos. Man personīgi pietiek ar 128 GB, daudz fotogrāfēju, video, bet vietas pietiek. Protams automātiski visu arī saglabājot mākonī. Ja seko tam visam līdzi pietiek. Ka ir ar jums draugi, kādu apjomu izmantojat un varbūt ērtāk atmiņas karte vai kas cits?
07-02-2022 06:33 PM
Hey! Es jau domāju ka vislabāk bija, kad telefonā varēja ielikt vēl papildus atmiņas karti, kaut kā likās drošāk Par cik tagad visi ražotāji sāk lēnām ņemt nost iespēju ielikt atmiņas karti un kompensē ar vienkārši lielāku atmiņu, tad jau laikam tas ir tikai normāli. Atceros, ka kādreiz skatījos un meklēju tādu modeli, kam ir pēc iespējas lielāka atmiņa, bet tagad jāatzīst, ka nav īsti vajadzība no tā
Es gan vēl aiz vien uzskatu, ka atmiņas kartes ir jāsaglabā, bet tās tādas manas domas
07-02-2022 10:50 PM
NAS ir vajadzīgā atbilde. Neesmu gan vēl saņēmies jo sanāk padārgi , bet ļoti gribu kaut kad iegādāties un uzstādīt NAS. Pa lielam rēķinos uz kādiem 900 eiro ar diviem diskiem , katrs 8tb un saslēgt RAID 1 lai dublējas dati un tad slēgt nost visus google drive un visu pārējo lai taisītu backupu no telefona un datora uz šiem. Principā savs privātais mākonis. Tas gan vēl tikai idejas līmenī , bet noteikti vajadzēs domāt kaut ko. Ieguldījums uz daudziem , daudziem gadiem tomēr. Cenu var pieciest tad jau. Man google drive atmiņa sāk jau iet uz beigām tāpēc jādomā. Iespējams arī vari ko tādu apsvērt. Domāju , ka var pat mierīgi sataisīt mazo 2tb NAS par pus cenu no tā ko es vēlos.
08-02-2022 12:39 AM
Man telefonam ir 128GB tie ir gandrīz pilni, atmiņas karte 256GB drīz būs pilna, patīk turēt dzīves notikumu foto telefona un pārskatīt tos video nākas izdzēst, Ja filmē 4k video ar telefonu tas aizņem daudz, tapēc nesaprotu kapēc vairs flagmaņiem nav atmiņas kartes slota.
08-02-2022 07:18 AM
Nu, ja tas jau ir pavisam vareni. Bet padārgi. Ja nemaldos, Tīkla diska korpuss uz kādiem 500 eiro, tad cietie vēl kaut ko maksā. Bet ar laiku tas atmaksājas. Laba ideja.
08-02-2022 07:25 AM
Es izmantoju, USB kur var ievietot atmiņas karti un pieslēdzu pie telefona. Maza, var turēt kabatā. Lai gan protams ērtāk ja tas jau viss atrodas telefona.