Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Cashback a vratka DPH

(Téma vytvořeno: 25-10-2021 08:30 PM)
1253 Zobrazení
decimax
Explorer
Možnosti
Zdravím, mohu se zeptat jakým způsobem mám vrátit dph když k tomu nemám žádný doklad?
Děkuji
0 Like
10 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, tohle je spíš otázka na daňového poradce. Chápu-li správně, tak řešíte, že když jste plátce DPH, stát vám vrátil DPH z mobilu, ale vy byste měl něco doplatit? A nebo opačně, že jste vlastně zaplatil větší DPH, když je cena "snížena" o cashback?

Ohledně dokladu váš dotaz předám na Samsung, ale ohedně DPH apod., to teda nevím.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

decimax
Explorer
Možnosti
Přesně tak, dph bych měl vrátit..jde o to že nemám žádný doklad k přijatým penězům, možná si musím něco napsat..každopádně díky
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Zatím mám jen potvrzené, že DPH musíte opravdu vrátit (ale to není nic, co byste sám nevěděl). Ohledně dokladu zatím stále čekáme na odpověď.

Musím říct ale, že mě Váš dotaz velice překvapil, a to příjemně. Nečekal jsem, že někdo bude tak poctivý.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
decimax
Explorer
Možnosti
Zdravím, asi žádný posun ohledně mého dotazu, že?
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Je to hloupé, já vím, ale nevím nic nového. Pourguju to; nechápu, kde to vázne.

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Tak jsem nakonec kontaktoval kamaráda, který je zkušený plátce DPH a mělo by to být takto:

- pokud jste si nechal poslat cashback na firemní účet, můžete si sám snížit odpis na původním dokladu. Přesný postup vám poradí účetní, DPH bude 21% jako na službu.

- pokud jste si to nechal poslat na soukromý účet, dělejte, že se to nikdy nestalo, protože vykázat to je někde na hraně nemožného a nikdo to nebude řešit. Pokud by vás ty peníze vyloženě pálily, můžete je pro dobrý pocit dát na charitu.

Zdůrazňuju, že toto není oficiální vyjádření Samsungu, ale mělo by to být správně.

0 Like
decimax
Explorer
Možnosti
Zdravim, diky moc za snahu ale uz se mi podarilo kontaktovat samsung linku kde jsme nahlasil potrebne udaje a pry mi vystavi papir..prej to je normalni postup, tak jsem pochopil ze to asi delaji jen na vyzadani, protoze jsem asi jeden s mala blbcu co si to nenechal poslat na soukromej ucet:)protoze doklad za 5K by stejne nikdy nikdo krizove nehledal..
decimax
Explorer
Možnosti
Ale jeste jednou dekuji
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Jo to byla další možnost, požádat o doklad, ale čekal jsem než mi to ze Samsungu potvrdí, že to opravdu jde. Takže díky, budeme vědět :smiling-face:

0 Like