Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Community Blog

Novinky a tipy o Samsung produktech

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

ONE UI 7 & Galaxy AI: Podělte se s námi o své zkušenosti

CommunityBlogger
Samsung Official
Možnosti

Banner One UI 7_01.jpg

Ahoj Community,

Uživatelské rozhraní One UI 7 je tady a přináší řadu vylepšení, která posouvají používání zařízení Samsung na vyšší úroveň. Ať už se jedná o nové funkce, vylepšený design nebo ještě lepší optimalizaci, tato verze má každému uživateli co nabídnout.

Podělte se s námi o své zkušenosti s uživatelským rozhraním One UI 7! Co vás na této verzi překvapilo nebo potěšilo? Které funkce vám usnadnily práci nebo zpříjemnily používání telefonu? A co možná ještě není úplně dokonalé? Podělte se s námi o své postřehy, zkušenosti a nápady v tomto diskusním fóru. Těšíme se!

220 Poznámky
Ultra92
Helping Hand
Možnosti
Prvé, čo ma uchvátilo je plynulosť oproti 6.1. Keď to bude celé na Vulkane (ONE UI 8), tak to bude paráda 😊
Vlado8998
Apprentice
Možnosti
Ďalší podvod od Samsung. Nemá podporu AI pre SK a CZ. A sľúbili.
Jhsoftserv
Helping Hand
Možnosti

To už sľubovali od uvedenia s24-iek,..toto je žiaľ bieda

khanulka
Navigator
Možnosti
Zatím spokojenost.
Jirka-cz
Voyager
Možnosti
Widget Samsung kalendář (30 dní) na Nova launcher nefunkční 😬😬
jiricekS25Ultra
Navigator
Možnosti
Naprostá pecka ONE UI 7 nemohu si na nic stěžovat suprová plynulost oproti 6.1
Jiri221
First Poster
Možnosti
Now bar v horni liste nedunguje jak ma. Pri klepnuti se mi vyroluji vsechny oznameni a taky nefunguje rozdelene potazeni z hora. Na obou stranach mi prvni sjede obrazovka s oznamenim a pak musim potahnou do strany abych se dostal na panel nastroju ☹️. Funguje to pouze kdyz jsem v okne nastaveni.
Zdendulin
Pioneer
Možnosti
Tak za mne po prvnich par minutach nic co by mne uchvatilo.....widget pocasi jen modry a strasne jednoduchy (myslim tu grafiku)...dle me krok zpet. Nechci mit uvodni obrazovku jak barevnou hudbu. Na co je cela slavna Al kdyz teda neumi prepsat ceskou hlasovou poznamku....takze taky k nicemu, ostatne tak jako vsechny hlasove funkce Al....jsem v cesku a mluvim cesky, tim padem chci vyuzivat cestninu v telefonu za 28k. Ale vicemene jsem s tim pocital, ze v novem one ui nebude nic z ceho by jsem si sednul "na *****" za me se nic zvlastniho neudalo...EDIT : strasne me to irituje....ta modra barva a tolik prazdneho mista....stejny rozmer stejne misto....proste po hodine pouzivani se me na to nemuzou oci zvyknout...kdo se asi ridi tim jak bylo vcera....to fakt nepochopim tyto kroky...1744286177745.jpg1744286320534.jpg
matejvc
Pathfinder
Možnosti
Ahoj, narazil jsem situaci, kdy po aktualizaci na OneUi7 není v informacích o baterii položka Počet cyklů a kaoacita/zdraví Baterie např 98%.
Na standardní s24 údajně po aktualizaci tyto informace jsou. 
Máte tuto informaci po aktualizaci k dispozici? 
Wrexik
Student
Možnosti

image

Ptarcala
Student
Možnosti
ako zruším skryjem kolonku v dolnej časti displeja VYHLADAVANIE
jiricekS25Ultra
Navigator
Možnosti
Tak co jak vám šlape ONE UI 7 pište a komentujte!!!
sankx
Explorer
Možnosti
Ako si zapnem unlock animaciu ked odomknem a mam app otvorenu, bol tam shrink animacia ale teraz tam nic neni
Brunozbruna
Voyager
Možnosti
Nechci dělat unáhlené závěry, ale změna celkem "nic moc" 😏 ale dávám Samsungu ještě šanci 😂
Jarry3
Apprentice
Možnosti

Ta plynulost je luxusní

Members_46dmCUk
Explorer
Možnosti

Funkcia "Color tone" v aplikacii Pro Camera sposobuje pad celej aplikacie Camera. Nepomaha ani "Clear data" ani "Clear cache" ani odinstalovanie "Camera Assistant".

Kvalita 12 MP obrazkov v rezime FOTO (Auto) aj PRO ostala uplne rovnaka. V rezime FOTO (Auto) su 50MP a 200 MP obrazky stale nepozitelne=olejomalba, pricom leaker IceUniverse sluboval ze budu konecne v lepsej kvalite, nestalo sa.

Rezim PRO VIDEO - pri vybere typu mikrofonu (predny,zadny, oba) alebo pri vybere "Color tone" aplikacia pada.

Pozn. po upgrade na One UI 7 som robil wipe cache+wipe partiton and data, cize telefon bol komplet cisty

Play4FunSVK
First Poster
Možnosti
S24 ultra a stále nič. 😭
Members_njp05aJ
Explorer
Možnosti

😐

Jarry3
Apprentice
Možnosti

Uvidime treba za týden, ale mobil sa vybíjá rozhodne rychlej!!!

Peruniuss
Student
Možnosti
Tab 9 ultra nic? Kde je one ui7
Daznael
Pathfinder
Možnosti
Také se mi zdá, že se rychleji vybíjí. Byla by fajn možnost vypnout vyhledávací pole v seznamu aplikací. Jinak je parádní 🙂
Brunozbruna
Voyager
Možnosti
Taky na S24 vnímám rychlejší vybíjení a rychlé nabíjení mi přijde pomalé 🤔😔
StefanikM
First Poster
Možnosti
Nelubi sa mi vertikalne menu.
Pikonator1
Apprentice
Možnosti
V menu aplikací nelze přesunout vyhledávací lištu nahoru.
Výdrž baterie na Galaxy S24 Ultra se výrazně zhoršila. Před aktualizací na konci dne cca 40 % nyní asi 15 %. Rapidní propad a zhoršení. 😮
Zdendulin
Pioneer
Možnosti
Mnooo....AOD zase pekne domrveno oznameni. V nastaveni oznameni na zamykaci obrazovce si dam ikony....tak oznameni na AOD kdesi vpravo nahore. Prepnu na oznameni karty....na AOD hezky pod hodinama, tak jak bylo driv, ale kliknu na zamykaci obrazovku a tam silene tluste pruhy.....kdo toto vubec vymysli.....to fakt nepochopis....ikona baterie fakt obludna, ale to uz se resilo mnohokrat, widgety takove jakesi zvetsene oproti ikonam a tak jaksi s moc tlustym pismem, zabira to moc mista a pritom je to prazdne, bez informaci.....vzdyt to pred tim bylo takove pekne decentni a splyvalo to se zbytkem plochy...... ale dle vseho ,tak asi nejake narikani stejne nepomuze...to je to same jak u O2, tam se to neresi uz taky ze dva roky....jooo to by samsungu muselo utect nekolik milionu lidi a ne jen par nespokojenych.....a nebo si rikaji vsak co...oni si ty ovce zvyknou...
Majel007
Explorer
Možnosti
Je dost pozitivních věcí, ale taky jsem už narazil na pár řekněme dowgradu... Například notifikace na zamknuté obrazovce. Jsou to malé blbosti, ale používají se každou chvíli... A o ai pomlčím. Nedoufal jsem a doufat nebudu. Čeština si myslím že nebude. Jsem teď na s24, no a pokud nebudou nějaký zajímavé změny u s26 asi s ní vydržím dokud bude žít. Pak možná uteču.
MaxPayneZM
First Poster
Možnosti
Počasie ide zmeniť pozadie,stačí sa len naučiť používať zariadenie
Jozkor
Helping Hand
Možnosti
Keď zámknem telefón a mam napr zamknuty spotifi tak mi to ukáže inak žiadne iné funkcie ajo healt samsung a brief ani nikdy neviem nájsť
kresny
Student
Možnosti
Ja mám s24 a ešte na aktualizáciu čakám.
Marko-sk
First Poster
Možnosti
Mám S24 Ultra a stále nemám aktualizáciu. Je to v poriadku?
Peruniuss
Student
Možnosti
Samsung kde je aktualizace? Jako ok předávám ten Tab9 Ultra a všechny Samsung zařízení pokud Samsung neumí normálně aktualizovat své zařízení a dete se z Samsungem ...
jura12345
Apprentice
Možnosti
Tak s 24 zatím nic, asi to bude tím, že není z distribuce ČR ani EU, tak uvidíme
JayKayEll
First Poster
Možnosti
Ukazovateľ batérie je veľmi zle čitateľný a na AOD úplná hroza, neviem kto toto vymyslel ale príde mi to ako najväčší nezmysel. Predtým som mal na AOD pekne viditeľné bez problémov iba číslom. Na druhú stranu systém funguje bez problémov a všetky farby sú oveľa živšie, čo sa mi moc páči
Jahonza
Student
Možnosti
Po aktualizaci One UI 7 na S 24 ultra nejde připojit Smart TV na zrcadlení obrazu do telefonů. Na One UI 6.1 to šlo! Počasí jen v modré bez možnosti nastavení průhlednosti, zatím zklamání. Čekal jsem víc od Samsungu, měním zařízení každý rok od S 20 ultra, ale tento rok nechci S 25 ultra. Velké zklamání aktivní pen využívám a je super, a skončil v S 24 ultra škoda!
Brunozbruna
Voyager
Možnosti
Co se teda upgradem hodně zlepšilo je fotoaparát 👏👍
Jarry3
Apprentice
Možnosti
Aplikace digitální pohoda která nejde odinstalovat, tak si vezne za den nějakých 8% baterky 🙈
MMatúš
Pioneer
Možnosti
Now Bar mi nefunguje dobre v spojitosti so stopkami a casovačom z orig. apk Hodiny. Po cca 1 až 2 minútach zmiznú v nowbare sekundy a vidím iba minúty napr. 09:--
A rovnako to efunhuje ani na Galaxy A36 s One UI7 - čistá inštalácia "po rozbalení" bez apk tretích strán. Je to hanba, pripomienkujem to už od 2 mesiace, toto proste musia vedieť...lKh0KqkTmn.jpg
MMatúš
Pioneer
Možnosti
Ukazovateľ stavu batérie je moc malý a zle čitateľný a na AOD k ničomu (spolu s ikonou režimu Nerušiť je to v pravom hornom rohu strašné... Celkovo, podľa môjho názoru, ide AOD zlým smerom - už sa nedá ani v systéme a ani v GOOD LOCK nastaviť jas AOD a ani veľkosť ikon upozornení takže za mňa je menej funkčný (a možnosť zobraziť na AOD tapetu a nálepky je smiešna). Aj ten widget na batériu je zle čitateľný pri nižsom jase AOD!
Na AOD teraz potrebujem okuliare a nie len na AOD, ale na ukazovateľ stavu batérie v stav. riadku a doteraz som ich na toto nepotreboval takže za mňa nedobre. 2 mesiace používam One UI 7 a nie je dňa aby mi tieto, pre niekoho možno maličkosti, nevadili.h4QzDu856x.jpg
MMatúš
Pioneer
Možnosti
V stavovom riadku vľavo sa dajú zobraziť max. 3 ikony upozornení a po tom už len bodka, kt. oznamuje, že je tam toho viac. V One UI 6.1 sabtam dali zobraziť všetky, koľko sa vošlo. Teraz sa Samsung rozhodol, že 3 a basta...
MMatúš
Pioneer
Možnosti
Ikony Samsung apk vo One UI7 sú vraj "konzistentné". Je to vec vkusu, ale mne to pripadá min. ako od troch rôznych dizajnérov. Napr. ikona apk Reminder vyzerá vedľa inýchn pticky menšia. Okrem iného mne táto ikona tzv. ťahá oči - voľba farieb je pre ľudí, kt. majú slabší zrak al. iné problémy so zrakom dosť nešťastná. A to sa týka aj nepríjemnej priehľadnosti a slabého blur efektu panela notifikácií a rýchlych nastavení. Mne osobne tieto veci dosť prekážajú, podľa mňa nie sú vo One UI 7 dodržané základné štandardy prístupnosti a to mi vadí. Niekedy sa mi prestavia notifikačné zvuky, niekedy zmizne z plochy zložka s kontaktami, Now Brief mi ukáže dnešný kalendár a počasie, čo mi ukazujú widgety na domovskej obrazovke už roky. Now Bar napr. pri stopkach a časovači funguje zvláštne. Proste taká nke moc vydarená beta verzia.1744537060501.jpg
Horizontkar
First Poster
Možnosti
Stále čakám zatiaľ nič. Ale,Xiaomi vydalo Android 16 s samsung spí alebo čo, hlavne že sú za hviezdu.🤣🤣🤣
harofx
Journeyman
Možnosti
Zatiaľ som nenašiel nič čo by mi vadilo, takže zatiaľ spokojnosť. Výdrž je na tom o niečo lepšie nabijam z 20 na 90 a SOT v pohode 7-8 hodín.1744552159695.jpg
s24_8_256
First Poster
Možnosti
Plynulost šla prudce dolů a to mě štve🙄, jinak funkce a vzhled vypadají celkem dobře
Pál_Fi
Pioneer
Možnosti
Tak nakoniec sa vsetci čo plačkali že One Ui 7 kedy bude? Sa dočkali 😀 Len škoda že všetko čo sa očakávalo už v lete aj tak nedodali! Lebo ak si náhodou nikto nevšimol! Funkcie AI stále v aplikáciách ako preklad stránky na webe!Preklad hovorov a proste všetko čo bolo sľubované! Jednoducho kvôli chýbajúcemu jazyku! Proste nie je dostupné. Radšej to malo zostať tak ako to bolo. Mne osobne sa tie grafické zmeny vobec nepáčia! No a bateria po dvoch hodinách z 80% na 67% je si myslím dosť veľa ako mínus!Ešte za Ui 6 budeme veľmi smútiť 😋
DrBautze
Journeyman
Možnosti
Rád bych se podělil, ale ani půl roku po vydání Android 15 jej stále na svém S23 nemám. Asi si ho půjdu vyzkoušet na manželčin Pixel 6a.
Jarry3
Apprentice
Možnosti

Baterka už si sedla, nechal sem vybit na 10% a nabit na 100 a už má výdrž minimálně jako předtím, možná o třosku lepší

Petr01
Apprentice
Možnosti
Při nastavení budíku není vidět ikonka na horní liště. Velmi nepraktické. Dokud tam byla ikona, šlo krásně vidět, zda je či není zapnutý budík...
honzakj
Apprentice
Možnosti
Já mám s24 fe a nemůžu si nainstalovat oneUI 7
AndyTa
Moderator
Moderator
Možnosti

Ďakujeme všetkým za pripomienky, podnety a skúsenosti, pevne veríme, že sa všetko prípadne doladí a rýchlo si všetci zvykneme na nové prostredie a vlastnosti, ktoré nám ONE UI 7 prináša. 

Všetci, čo čakáte na aktualizáciu, pevne veríme, že sa čoskoro dostane práve na vaše zariadenie, je to otázka času a trpezlivosti. Začíname sériou Galaxy S24, Z Flip6 a Z Fold6. O týždeň neskôr sa rozšíri na telefóny radu Galaxy S24 FE a S23 a skladacie telefóny Galaxy Z Fold5 a Z Flip5. V nasledujúcich týždňoch si budú môcť nové používateľské rozhranie stiahnuť používatelia telefónov Galaxy S23 FE, S22 a telefónov radu Galaxy Z Fold5 a Z Flip5.

V prípade tabletov bude nová aktualizácia k dispozícii od polovice apríla pre rad Galaxy Tab S10 a o týždeň neskôr pre rad Galaxy Tab S9. Majitelia tabletov radu Tab S8 si budú môcť aktualizáciu stiahnuť ku koncu apríla a pre ostatné tablety bude nové používateľské rozhranie k dispozícii v máji.

Dostupnosť sa môže líšiť v závislosti od trhu. 

Čo sa týka napr. budíka @Petr01 tak toto je práve vlastnosť One UI 7, pokiaľ spustíte notifikačnú lištu dolu, ikona aktívneho budíka by mala byť vidieť, môžete prípadne doinštalovať aplikáciu Good Lock a modul QuickStar. 

Užívateľom, ktorým spotreba batérie výrazne klesla, čo je prirodzené, dajte tomu nejaký čas, prípadne vykonajte po aktualizácií továrenský reset a v prípade pokračovania sa obráťte na autorizované servisné stredisko Samsung. 

MirasF
First Poster
Možnosti
Byl jsem velmi nadšený z funkcí AI, a proto jsem přecházel z S23 na S25. Bohužel mě velmi zklamalo, že užitečné AI funkce nepodporují češtinu (tlumočník, přepis rozhovoru, poznámkový asistent,...)!!!😠
Dále pak je otřesné zobrazení procenta baterie ve stavovém řádku, spojení indikátoru s hodnotou je opravdu nečitelné!
Na co se dělají velké displeje, když potom informace splácají dohromady!😬
Takže celkově zklamání!