Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Smartthings

(Téma vytvořeno: 06-01-2025 02:25 PM)
258 Zobrazení
Jacobovicz
Journeyman
Možnosti
Zdravím komunitu, měl bych takový dotaz zda li jde propojit lidl home se smartthings. Hledal jsem všude možně ale nic jsem nenašel. Mám z lidlu hub + žárovky ale smartthings je nemůže najít nebo možná ani nechce 😀👍 díky za případné odpovědi 
0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
OXO37
Hotshot
Možnosti
Velice zjednodušeně. SmartThigs podporuje zařízení pouze podporovaných výrobců. Lidl Home funguje na standardu Zigbee v cloudu Tuya. Jsou to dvě různé platformy, ale podobně fungující. Pro propojení je nutné dokoupit bránu (hub), která je podporována ve SmartThings a zároveň podporuje protokol ZigBee. Třeba https://smarterhome.sk/cs/samsung-smartthings/ridici-jednotka-aeotec-smart-home-hub-works-as-a-smart... . Ale ani tak není zaručena funkčnost ZigBee zařízení. Musí se zkoušet. Většinou nefungují značkové ZigBee (Sonoff, Aeotec ...) s levnými ZigBee Tuya. Žárovky a chytré zásuvky které fungují pod Tuya bez ZigBee brany (wifi) ve SmartThings fungovat nebudou.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

11 Odpovědi
davixos
Pioneer
Možnosti
No pokavad je tam nemuzes najit, tak bohuzel je pouzit nemuzes, mam chytre svetlo doma a jde to ovladat pres aplikaci jejich, ale pres smartthings to bohuzel nejde.
0 Like
Jacobovicz
Journeyman
Možnosti
To jsem slyšet moc nechtěl 😳 ta jejich appka stojí za prd no .. nevadí tak se to asi vrátí.. ještě se zeptám může tu lidl domacnost ovládat více lidí?
0 Like
davixos
Pioneer
Možnosti
Zkuz kouknout na internetu , nektere produkty tam nejdou
Rew_
Explorer
Možnosti
mozna by slo ty zarovky (pokud jsou zigbee) propojit pres nějaký matter bridge (napriklad ikea dirigera) a mozna by se to ukazalo i ve smartthings?
Řešení
OXO37
Hotshot
Možnosti
Velice zjednodušeně. SmartThigs podporuje zařízení pouze podporovaných výrobců. Lidl Home funguje na standardu Zigbee v cloudu Tuya. Jsou to dvě různé platformy, ale podobně fungující. Pro propojení je nutné dokoupit bránu (hub), která je podporována ve SmartThings a zároveň podporuje protokol ZigBee. Třeba https://smarterhome.sk/cs/samsung-smartthings/ridici-jednotka-aeotec-smart-home-hub-works-as-a-smart... . Ale ani tak není zaručena funkčnost ZigBee zařízení. Musí se zkoušet. Většinou nefungují značkové ZigBee (Sonoff, Aeotec ...) s levnými ZigBee Tuya. Žárovky a chytré zásuvky které fungují pod Tuya bez ZigBee brany (wifi) ve SmartThings fungovat nebudou.
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @Jacobovicz,

doporučuji do budoucna kupovat zařízení a příslušenství, které podporuje standard Matter. Zde potom můžete mít příslušenství různých značek, ale pokud všechny podporují standart Matter, bude Vám to fungovat. 

Zároveň všichni velcí výrobci, včetně Samsungu již počítají s podporou Matter. 

Hezký den.

0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Ještě jsem objevil, že Lidl Home jde integrovat do Google Home, ale to je tak všechno. Pokud v Google Home použijete výchozí jazyk češtinu, tak nejdou vytvářet automatizace.1736947223665.jpg
0 Like
M1GGaD1GG
Pathfinder
Možnosti
Ne neukázalo.. a jestli chceš mít, jako já ambilight na samsungu, tak jo samsung umí ambilight hue za měsíční poplateček.. 😂
Jinak mám už těch kramů doma hafo a tak jsem to unifikoval všechno v Home assistant najdi si více info, umí to všechno a ještě mnohem více..1740153499081.jpg
0 Like
M1GGaD1GG
Pathfinder
Možnosti
Home je na .. universální je Home Assistant
0 Like