Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Chytra domacnost

(Téma vytvořeno: 16-02-2022 10:27 PM)
637 Zobrazení
AceWalkerCZ
Explorer
Možnosti
Zdravim komunitu,

Snazim se postupne kupovat chytre veci do bytu. Mam pocit, ze nyni mam vse chytre co od Samsungu mohu mit (pracka, susicka, mobil, hodinky, telka, soundbar, sluchatka a vysavac), jedine jeste spotrebice v kuchyni, vc. poradne lednice, na kterou se moc tesim, ale nechci zbytecne vyhazovat tu soucasnou.

Jelikoz je vse od Samsungu, tak jedu pres SmartThings. Vse funguje relativne dobre. Nicmene nedavno jsem si koupil chytre termohlavice na radiatory a jelikoz Samsung nic takoveho nenabizi, tak jsem se musel ohlednout jinam - ale predem jsem koukal do podporovanych znacek. Vybral jsem znacku Netatmo. Vse nainstaloval, nastavil, pridal sluzbu do SmartThings a - nefunguje to. Teplota se neaktualizuje, dokonce nelze ani poradne jednotlive ventily ovladat. Graf zadny neexistuje, ani historie.

Chtel jsem si kupovat dalsi veci, jako meteostanice, osvetleni, zamek,... ale bojim se, ze to dopadne podobne. Cetl jsem, ze nekdo pouziva Google Home. Rovnez jsem zkusil, ale ten mi prijde jeste vice osekany, nejsou tam ani automatizace.

Co pouzivate za appku na spravu chytre domacnosti?

Diky za tipy a rady
8 Odpovědi
Camellk
Pioneer
Možnosti
Se SmartThings mám momentálně taky problémy, a to zatím chci jen at mi při příjezdu domů zapne telku(což funguje) a po odchodu ji vypne(nefunguje). Ovládání pračky, sušičky i televize funguje v pohodě. Doufám, že nějaká aktualizace tu nefunkční rutinu konečně vyřeší.
0 Like
Dwarf2
Pioneer
Možnosti

Google  je na tom opravdu velice podobně. Mám thermohlavice od Tesla, fungují velice dobře,  ale bohužel je  musím ovládat přes Tuya, nebo je ovládá nastavená rutina. Google je vidí,  ale nedokáže je ovládat v aplikaci. 

0 Like
AceWalkerCZ
Explorer
Možnosti
Uz to tedy bude rok, co jsem psal tento prispevek, ale nic zasadniho se nezmenilo. 🙂

Docela potesila aktualizace na monitoring spotreby energie a tim padam vidim orientacni spotrebu, vc. utraty. Ale opet to neni tak dotazene, jak bych si predstavoval. Mam chytrou zasuvku (Tapo), ktera funguje perfektne - jejich appka i nabizi hlidani spotreby vc. historie a grafu, ale SmartThings opet tuto funkci v sobe nema, takze to funguje jen jako "on/off" a casovani - skoda.

Jeste kdyz se vratim k tem termohlavicim, tak jsem po projeti nekolika zahranicnich for zjistil, ze SmartThings sice aktualiazuje teploty jednotlivych mistnosti, i to zaznamenava v grafu, ale jen kazdych 6 hodin - prestoze Netatmo aktualizuje data kazdych 10 minut. Udajne se to nekdo snazil i vyresit, ale chyba je pry na strane Samsungu, ktery z nejakeho duvodu nechce zvysit obnovovaci frekvenci, prestoze data od Netatmo dostava... skoda. Obnova po 6ti hodinach je naprosto k nicemu.

Takze na hlavice pouzivam jinou apku, na zasuvky jinou apku, na zarovky jakztak ST...
0 Like
Dwarf2
Pioneer
Možnosti

Omlouvám se za obnovení vlákna, nekoukal jsem na datumy. Já hodně využívám Google asistenta, bohužel některé zařízení tam úplně nefungují. Delší dobu jsem si hrál s ewelink, ale zdálo se mi že má horší prostupnost signál, tak jsem postupně vše předělal na tuya. Hlavice od Tesly mě fungují velice dobře, bohužel jak jsem psal v Google  to nefunguje. V Tuya aplikaci nemám grafy, ale jinak je tam mnoho nastavení. Většinu věcí řeším rgb žárovkami, dají se dobře nastavit. Má oblíbená značka je Immax, jsou tu žárovky za rozumnou cenu a řekl bych že jsou spolehlivé. Bohužel jako každý jiný systém se musí jsem tam resetovat. 

0 Like
AceWalkerCZ
Explorer
Možnosti
Neni duvod se omlouvat 🙂

Mam zarovky od Yeelight, jedou na wifi - tzn. ze je tam trochu prodleva. Koupil jsem si barevne, takze lze menit barvu, teploty, popr. menit barvy dle hudbu. Je to takove na hrani, ale do automazice me to pekne zapadlo. Jednim klikem jsem vypnul telku, soundbar, zhasnul svetla a zapnul nocni svetlo v detskem pokoji. Dalsim kliknutim zas vsechno zapnu.

Yeelight jsou rovnez za rozumnou cenu, ale mohly by tedy svitit vice. Pokukoval jsem po tom systemu od Philipse (Hue), ale tam se to uz toci v jinych sumach. Asi to tedy ale bude propracovanejsi, kvalitnejsi.
0 Like
Dwarf2
Pioneer
Možnosti

Philips má hrozné ceny. Je lepší když produkty využívající zigbee protokol, když běží mnoho zařízení na wi-fi tak hodně zpomaluje rychlost. Je to hodně znát, při 10-15 zařízeních jsem se dostal na snížení rychlosti připojení cca na polovinu. Proto se snažím co nejvíce připojovat přes zigbee bridge. Změnu osvětlení využívám třeba při sledování televize, kdy automatizace sama sníží osvětlení nebo změní barvu. Ještě hodně využívám čidlo v předsíni, kdy za denního osvětlení se rozsvící pouze část světel a v noci se rozsvící celé. Při nákupu je hodně potřeba koukat na výkon žárovek, některé při přepnutí do rgb režimu moc výkonu neměli.

AceWalkerCZ
Explorer
Možnosti
Takze na jake zarovky se mam tedy zamerit? Tech zarizeni uz mam urcite 10, mozna i 20 na wifine. Takze s bridgem by to bylo lepsi - ale lze zarovky ovladat i na dalku, tzn. kdyz nejsem doma? Uz to bude nejaka doba co jsem si to nacetl a zapomnel...
0 Like
Dwarf2
Pioneer
Možnosti
Je dobré se zaměřit na ty žárovky co jsou na protokolu ZigBee. Je ale potřeba koupit bránu na kterou to lze připojit. Ta stojí cca 400,-. Každé zařízení které se připojí na WiFi si vezme nějakou adresu a to nejde do nekonečna. ZigBee má i menší spotřebu. Ten bridge je napojený na WiFi, tak je potom ovladatelný z každého místa kde je internet.
0 Like