Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Nepodporovaný zvuk DTS

(Téma vytvořeno: 04-02-2024 12:40 PM)
998 Zobrazení
Michis125
Apprentice
Možnosti

Dobrý den, 

Máme televizi UE65TU7172, u která nepodporuje formát zvuku DTS. Ale v loni jsme pořídili soundbar Samsung HW-Q930C, který podporuje formát DTS. A dneska jsem si pustili film přes HDD. Který má formát zvuku DTS - X. Ale i tak nám to napsalo "ZVUKOVÁ DATA NEJSOU PODPOROVÁNA". Soundbar máme připojení přes HDMI eARC. 

A když si ten film pustíme přes telefon S22+, a zvuk pustíme přes soundbar, tak se zvuk přehraje. 

Děkuji za možnou pomoc

0 Like

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Michis125

Problém bude právě v tom, že to nepodporuje Váš televizor, který video zpracovává a pak odesílá do TV. Zkuste HD připojit do Soundbaru s pustit v přehrávači médií přes něj. Samsung se absenci DTS u svých televizoru rozhodně netají, údajně se již jedná o zastaralý formát.. 

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Nejde o soundbar, ale co zkousne televize. Když něco hrajete z TV a kodek není podporován, tak smůla. Musel byste přehrávat z nějakého přehrávače (BD), nebo externího android přehrávače, nebo staženého do TV. Alternativně převést zvukovou stopu do jiného formátu a zpět smíchat s videem. Bohužel Samsung se svým hloupým systémem moc nic nepodporuje z aplikaci. Mám obyčejnou android TV a v ní mám MX Player Pro, který zkousne všechno díky SW dekodéru, používám i v telefonu.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
9 Odpovědi
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Michis125

Problém bude právě v tom, že to nepodporuje Váš televizor, který video zpracovává a pak odesílá do TV. Zkuste HD připojit do Soundbaru s pustit v přehrávači médií přes něj. Samsung se absenci DTS u svých televizoru rozhodně netají, údajně se již jedná o zastaralý formát.. 

fajnsnek2
Řešení
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Nejde o soundbar, ale co zkousne televize. Když něco hrajete z TV a kodek není podporován, tak smůla. Musel byste přehrávat z nějakého přehrávače (BD), nebo externího android přehrávače, nebo staženého do TV. Alternativně převést zvukovou stopu do jiného formátu a zpět smíchat s videem. Bohužel Samsung se svým hloupým systémem moc nic nepodporuje z aplikaci. Mám obyčejnou android TV a v ní mám MX Player Pro, který zkousne všechno díky SW dekodéru, používám i v telefonu.
0 Like
Michis125
Apprentice
Možnosti

Děkuji za odpověď. Tušil jsem, že to bude kvůli naší TV. Doma nemáme žádný BD přehrávač, přes který by jsme to mohli pouštět. Na tv máme nainstalované téměř všechny streamovací platformy na filmy a seriály. Ale občas si něco stáhneme, když to není dostupné online. Pokud je to možné, tak ve vysoké kvalitě obrazu a zvuku. Ale to nevadí, v počítači si ten zvuk vyměníme za jiní kodek. 

Michis125
Apprentice
Možnosti

Děkuji za odpověď. Doma žádný BD přehrávač nepoužíváme. Používáme jen streamovací platformy. Ale občas si něco stáhneme ve vysoké kvalitě obrazu a zvuku. Ale v počítači máme program, kde si zvládneme změnit zvukovou stopu za jinou. Jinak jsme se těšili na to, že už budeme moci používat kodek DTS, když je podporovaný v soundbaru. Ale nedá se nic dělat. 

0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
To me mrzí. Vím že obvykle je špatná kompatibilita také i s formátem EAC3 (asi jediný kodek který mi nechce MX Player vzít). Většina filmů je s AAC, AC3 a PCM audiem. Používám program Pazera Audio Extractor (tuším umí normálně při automatice v počtu kanálů vytvářet prostorový zvuk) a pak míchám video s audio stopou v MKVToolNix (stačí přetáhnout video, pak audio, a případně odškrtnout v okně původní audio stopu aby nebyla ve výsledném videu)... kdybyste chtěli nějaký konkrétní film a v něm upravit zvukovou stopu, tak mi můžete napsat zprávu.
0 Like
Michis125
Apprentice
Možnosti

MKVToolNix také používáme. V tom programu jsem upravili už spousty filmů, kde jsme museli změnit kodek za jiní. Kvůli naši TV. Naše tv umí kodek EAC3. Teď  se koukáme na film s tímto kodekem. U naší nefunguje jen DTS kodek, co jsem zpozoroval. A filmy s Dolby digital moc nejsou. Ale budeme asi používat kodek FLAC. 

0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Jestli chcete šetřit místo, tak je dobrý OGG kodek. Umí prostorový zvuk a přitom má bitrate 320kbps. Při 128kbps stereo má kvalitu srovnatelnou s mp3 320kbps :smiling-face:
0 Like
Michis125
Apprentice
Možnosti

S místem nemáme problém. Toho máme dost😁 Jelikož stahujeme filmy, které mají klidně i několik desítek GB.

Jinak děkuji za doporučení a vyzkoušíme.  

0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Nemáte zač, je to pak i méně náročné na dekodování, když máte desítky gb velký soubor.
0 Like