Powstały 2 posty, jeden lekko porusza, a drugi jeśli my mamy, ale nie będę przekierowywać tylko podam linki, a teraz poruszę temat.
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-usługi/quick-share-krótka-opinia-mini-poradnik/td-p/...https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-usługi/jak-budować-i-co-daje-posiadanie-ekosystemu-g...Ogólnie jest sporo plusów jeśli nasi znajomi posiadają urządzenia Galaxy i stety czy niestety wiem, to z własnego doświadczenia.
1. QuickShare, czyli Szybkie i bezstratne udostępnianianie. Jeśli robimy zdjęcia 48/50/64/200MP, to. Tylko przez QuickShare, to dawać bo Innaczej jakość poleci na łeb.
Limit do 5GB, więc można sporo przesłać. Nawet Filmy a 4K można, więc jest opcja. Szybko udostępniasz i masz.
2. Samsung Notes. Wielokrotnie wysyłałem/wysyłam ludziom notatki z lekcji/wykładów ( zwał jak zwał ) I kiedy innym się nie chce notować, to ja muszę bo jako jedyny nie śpię Kiedy inni mówią
😥. Wysyłam pliki w notatkach Samsung bo tam notuje i dzisiaj kolega z IPada i IPhone nie mógł ich otworzyć bo format nie daje możliwości otwarcia w innych notatkach, w PDFie można, ale np. Znajomej wysłałem w Samsung Notes i mogła sobie normalnie otworzyć tam, a i dla niej wygodniejsze. Można też tworzyć tzw. Wspólna notatkę gdzie ty, jak i druga osoba możecie sobie to wszystko wysyłać.
3. Lokalizowanie urządzeń
Jeśli masz znajomych z urządzenimi Galaxy, to możesz ich dodać aby mogli mieć podgląd do lokalizacji danego urządzenia, a to się przydaje jeśli je zgubisz, a on może je znaleźć.
4. Wiadomości Samsung.
Tutaj znowu poruszę temat kolegi z Applem. Wysyłam mu emotki z AR Emoji na Wiadomości, a on mi z IMessage i nikt ich nie widzi bo urządzenia są inne. Jeśli druga osoba ma urządzenia Galaxy, to to bezproblemowo przechodzi.
5. Jeśli mamy znajomego z Galaxy Watchem/Gearem, to możemy tworzyć wspólne wyzwania w Samsung Health, ja stworzyłem i przegrałem
🤣.
6. Jeśli znajomy ma jakiś głośniki, załóżmy Soundabrek od Samsunga, to z Music Share można to udostępniać i możesz kontrolować jego/jej głośniki.
To takie, jakie ja znalazłem. Dużo ich nie ma, ale też są przydatne. Bardziej takie osobne funkcje są lepsze, ale QuickShare się przydaje. Dzisiaj chciałem projekt przesłać pewnej osobie i no cóż będzie trzeba drogą mailową bo QuickShare nie ma na pokładzie
😢