Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zoom w Aplikakcjach Insta,Snapchat itp

(Temat utworzony: 11-03-2019 10:41 PM)
26265 Wyświetlenia
NicKhos
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

Mam problem ponieważ gdy rozmawiam przez Messengera, Whats Appa czy Vibera, lub gdy próbuje zrobić zdjęcie z Instagram i Snapchata mam straszny zoom na przdniej kamerze. Jest to na tyle uciążliwe że nie jestem w stanie prowadzić rozmowy z normalnym dystansem pomiędzy moją głową a ręką. Możecie coś z tym zrobić ?

Dziękuję

0 Like
64 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kinzia  Może jest włączony zoom jeśli chodzi o tylną :thinking-face:

Natomiast przednia to nie rozumiem za bardzo że "buzia jest ogromna":thinking-face:

0 Like
Kinzia
First Poster
Opcje
Przednia kamerka też ma zoom i jest strasznie twarz przybliżona. Da się to jakoś wyłączyć?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kinzia  W przedniej kamerce są takie dwa symbole one odpowiadają za szerokość obrazu Screenshot_20200610-233157_Camera.jpg

0 Like
Kinzia
First Poster
Opcje

Tak,i co mam z tym zrobić?skoro na SNAPCHACIE i tak jest strasznie przybliżone

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kinzia  Jeżeli robimy zdjęcie poprzez aplikacje np. Snapchat i jest przybliżone to albo jest możliwość przestawienia tego w aplikacji albo ma jakiś błąd.  

Najlepiej  na razie zrobić zdjęcie normalnie aparatem a potem zaimportować do aplikacji.

Kinzia
First Poster
Opcje
Dobrze
0 Like
Grzegorz96
First Poster
Opcje

Kochani niestety, ale ten problem wynika z różnic w proporcjach... Tutaj przede wszystkim potrzebna jest zmiana w aplikacjach proporcji, które są dostosowane do 16:9, a nowe telefony mają proporcje dużo "wyższe" tzn. obraz jest dużo dłuższy niż proporcje 16:9. Mam s10plus i niestety ten problem bardzo utrudnia prowadzenie social mediów.

0 Like
ogar0103
Journeyman
Opcje

Jak zmienić te proporcje? Mam nowy telefon, dokładnie jest to s10 lite i podobnie jak wy mam straszny zoom na Snapie i Instagramie. Rozwiązań ktoś już ten problem,  albo wie gdzie zmienić te proporcje? Szukam w ustawieniach aplikacji, ale słabo mi idzie://

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ogar0103, niestety na ten moment nie istnieje żadne rozwiązanie. Konieczne jest zgłaszanie błędu do twórcy aplikacji. Konieczna jest aktualizacja po stronie aplikacji.

ogar0103
Journeyman
Opcje
Napisałam do Snapchata, ale wątpię że coś z tym zrobia. Dziwne że nie zrobili nic wcześniej.
0 Like