Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zoom w Aplikakcjach Insta,Snapchat itp

(Temat utworzony: 11-03-2019 10:41 PM)
26204 Wyświetlenia
NicKhos
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

Mam problem ponieważ gdy rozmawiam przez Messengera, Whats Appa czy Vibera, lub gdy próbuje zrobić zdjęcie z Instagram i Snapchata mam straszny zoom na przdniej kamerze. Jest to na tyle uciążliwe że nie jestem w stanie prowadzić rozmowy z normalnym dystansem pomiędzy moją głową a ręką. Możecie coś z tym zrobić ?

Dziękuję

0 Like
64 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@NicKhos oczywiście, ze możemy. Podpowiadamy Ci, abyś napisał do twórców tych aplikacji i poprosił ich o poprawę funkcjonalności ich aplikacji. :winking-face:

Niestety to aplikacje firm zewnętrznych i to do nich trzeba się zwracać. 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@NicKhos, zastanawiające jest to, że identyczny problem występuje w kilku aplikacjach różnych producentów. Na początek zrestartuj telefon i zobacz czy obraz z przedniej kamery uległ poprawie. Poczekajmy również na opinie innych posiadaczy modeli Galaxy S10.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dla porównania zdjęcie z S9+ wykonane przednią kamerą z tej samej odległości domyślną aplikacją aparatu oraz Snapchatem:

AparatAparatSnapchatSnapchat

Możliwe, że w przyłości aplikacje typu Snapchat itd. będą robić takie same zdjęcia jak Aparat. Samsung wspomniał o tym na konferencji Unpacked.

NicKhos
Journeyman
Opcje

Czyli wracamy do tego co mówiłem że jest potężny zoom pomiędzy s10 a s9 czy poprzednimi wersjami. Jestem trochę zawiedziony bo to nie jest jakiś szajs za 100 ziko tylko to mnie na prawdę trochę szmalu kosztowało ...

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@NicKhos, Czy możesz wrzucić tutaj jakieś przykładowe zdjęcia ?

Na S9 Snapchat przybliża delikatnie kadr, ale nie jest to na tyle uciążliwe na tyle, żeby uniemożliwiało swobodne prowadzenie rozmowy.

Producenci muszą przystosować swoje aplikacje do nowych aparatów w Galaxy S10.

0 Like
NicKhos
Journeyman
Opcje

20190311_235850.jpg

20190311_235926.jpg

Ta sama odległość jedna zrobiona z apararu w trybie wieloobowym a drugie to zdjecie ze Snapchata z tej samej odleglosci. Pierwsze zdjevie jest bardzo podobne do tego co mamy w s7.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@NicKhos ale cały czas informujemy Cię o tym, że to problem po stronie aplikacji, ktore muszą zostać dostosowane do mowej przedniej optyki. Jakoś nie mogę sobie wyobrazic, że producent telefonu będzie "grzebał" w kodzie aplikacji firm trzecich.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Marzena1we4
First Poster
Opcje

Witam! Czy udało się Państwu rozwiązać ten problem? Temat byl ponad rok temu, więc licze na wskazówki jak dostawać aparat do tych aplikacji :smiling-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Marzena1we4 a w jaki sposób chcesz dostosować aparat? To raczej kwestia dostosowania aplikacji. Skoro ich twórcom na tym nie zależy i nic z tym nie robią (a wyszło już kilka aktualizacji), to tak jak napisałem wcześniej, producent telefonu nie ma możliwości ingerencji w kod aplikacji firm zewnętrznych.

0 Like