Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znikające ikony aplikacji po odczytaniu powiadomień

(Temat utworzony: 25-05-2022 09:41 AM)
1309 Wyświetlenia
Renes22334
Student
Opcje

Hey... przegrzebałam już cały internet i telefon ale nadal nie jestem w stanie sobie poradzić. Mianowicie po zresetowaniu telefonu aplikacje dzialajace w tle zniknely z paska powiadomien/paska zadań u góry ekranu. Jeśli dostaje wiadomość z jakiejś aplikacji dla przykladu messanger, to u góry wyświetla się "dymek" czatu, jednak po odczytaniu wiadomości znika... wcześniej aplikacje w tle wyświetlały u góry miniaturowa ikonke aplikacji przez cały czas, a nie tylko przez chwile po otrzymaniu powiadomienia, ma ktoś jakiś pomysł oco może chodzić? 😞

4 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, rozumiem, że chodzi o pasek stanu.
Proszę otworzyć pasek zadań -> wybrać 3 kropki -> pasek stanu -> pokazuj ikony powiadomień.
Proszę sprawdzić czy nie jest zaznaczone "brak"

Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem i, że o takie ikonki powiadomienia chodzi jak na moim screenie Screenshot_20220525-095024_Settings.jpgScreenshot_20220525-095022_Samsung Members.jpgScreenshot_20220525-095144_Samsung Members_1348_1653465113.jpg
0 Like
Renes22334
Student
Opcje
Tak dobrze zrozumiałeś, tyle tylko że ja powiadomienia mam wszędzie włączone, poszczególne aplikacje też mają zezwolenia na powiadomienia i generalnie wszystko co się dało sprawdziłam. I generalnie powiadomienia się pokazują, ale tylko do czasu wyświetlenia wiadomości. Dla przykładu mam zainstalowane w telefonie gadu gadu, poprzednio było tak że ikona "słoneczka" widniała na pasku stanu cały czas, jeśli tylko aplikacja działała w tle, w momencie otrzymania nowej wiadomości, pokazywała się ikonka koperty, po odczytaniu wiadomości znikała, ale sama miniaturka ikony aplikacji cały czas wyświetlała się na górze.. teraz zostały jakby same powiadomienia, nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć, ale już dostaje szału 😐
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Aha ok.
Wiem, że już Pani resetowała urządzenie ale proszę wykonać jeszcze wipe cache partition według poradnika -> https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

ZABIEG NIE USUWA DANYCH
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Renes22334  Witam 

i jak sytuacja udało się rozwiązać problem?