Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana wyglądu w google maps

(Temat utworzony: 01-09-2023 02:48 PM)
1658 Wyświetlenia
tomwit78
Pioneer
Opcje
Cześć
Chcę wrócić do poprzedniego wyglądu map. Po ostatniej aktualizacji domyślny widok map jest nieczytelny.
Teraz jestem zmuszony używać starszej wersji map.
Czy jest podobnie u was? Jak inaczej to wyłączyć?
0 Like
16 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@tomwit78, jeśli mówisz o, na przykład, zmianie odcienia wody i zieleni, to nic z tym nie zrobisz, to jest zmiana wprowadzona od niedawna przez Google, najprawdopodobniej chcą, żeby to wyglądało podobnie do Apple. Zmiana ta powoli jest wprowadzana na kontach różnych użytkowników niezależnie od producenta telefonu.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

tomwit78
Pioneer
Opcje
Poproszę zatem zgłoszenie do googla od was, że zmiana jest negatywna. Drogi na seledynowym tle są szare przez to nieczytelne. Trudno będę uzywał starej wersji map...
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@tomwit78, tak jak wspomniałem, zmiana nie dotyczy wyłącznie urządzeń Samsung. Najlepiej, jeśli użytkownik zgłosi taką sugestię bezpośrednio do producenta aplikacji, namiary można znaleźć na stronie aplikacji w sklepie Play.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

tomwit78
Pioneer
Opcje
Właśnie do nich napisałem i automat odpowiedział, że cyt adres email nie jest już monitorowany... 🤷 znalazłem maps GO i jej będę używał. Lepsze jest po prostu wrogiem dobrego...
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tomwit78, Zgłoś swoją opinię korzystając z poniższej ścieżki

Mapy --> kliknij ikonę zdjęcia profilowego --> Pomoc i opinie --> Prześlij opinię o produkcie.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zmiany wizualne są dosyć dobrze opisane w poniższym artykule:

https://9to5google.com/2023/08/31/google-maps-new-colors/

tomwit78
Pioneer
Opcje
Pitolenie. Jak dla mnie nowa odsłona jest nieczytelna. Chyba lepiej widać żółte drogi główne na zielonym naturalnym tle niż szare drogi na nienaturalnym seledynie co ryje siatkówki? Zgłosiłem uwagę... Na maps go na szczęście nie ma takiej zabawy 🙂
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zmiana jeszcze do mnie nie dotarła. Sprawdzę nawigację jak tylko pojawi się u mnie nowa kolorystyka. Poniżej porównanie aktualnej i nowej kolorystyki:

1.webp2.webp

0 Like
tomwit78
Pioneer
Opcje
U mnie już niestety działa nowa kolorystyka... 🫥
0 Like