Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Zmiana wielkości ikon naładowania baterii itp w Galaxy S10+

(Temat utworzony: 21-07-2022 11:40 AM)
3586 Wyświetlenia
poprostuedytka
Explorer
Opcje
Dzień dobry, czy jest możliwość powiększenia ikon w górnej części ekranu dla Galaxy s10plus (widocznych na poniższym screenie)

image

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie ma takiej możliwości. Możesz spróbować zwiększyć czcionkę przechodząc kolejno do: Ustawienia > Wyświetlacz > Rozmiar i  styl czcionki. Pamiętaj jednak, że ta zmiana będzie dotyczyć wszystkich elementów na ekranie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli uważasz, że powinna być taka możliwość to możesz zgłosić sugestię do firmy Samsung. Instrukcję znajdziesz w poniższym odnośniku.

Wskazówka - zgłaszanie sugestii do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie ma takiej możliwości. Możesz spróbować zwiększyć czcionkę przechodząc kolejno do: Ustawienia > Wyświetlacz > Rozmiar i  styl czcionki. Pamiętaj jednak, że ta zmiana będzie dotyczyć wszystkich elementów na ekranie.

poprostuedytka
Explorer
Opcje
Tak myślałam niestety... miałam jedynie nadzieję, że coś się pod tym względem zmieniło przy którejś aktualizacji. Dziękuję za szybką odpowiedź i pozdrawiam. 😀
Edyta
0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli uważasz, że powinna być taka możliwość to możesz zgłosić sugestię do firmy Samsung. Instrukcję znajdziesz w poniższym odnośniku.

Wskazówka - zgłaszanie sugestii do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

poprostuedytka
Explorer
Opcje
Sugestia została wysłana. Mam nadzieję, że doczekam się kiedyś nowej funkcjonalności w telefonie :smiling-face:
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację. Od sugestii do wprowadzenia funkcjonalności do systemu jest długa droga. Tak czy inaczej wiesz, że zrobiłaś wszystko co mogłaś niezależnie od tego czy taka funkcja zostanie wprowadzona w przyszłości.

Mighn
Big Cheese
Opcje
Z tego co mi wiadomo jest to ograniczenie androida a nie oneUI - zarówno zwiększenie jak i zmniejszenie samego paska statusu wymagało by bardzo głębokiej ingerencji w system i prawdopodobnie raczej nikt się tego nie podejmie, chyba, że google zdecyduje się na taką zmianę w którymś z kolejnych androidów (w 13 o ile wiem nic takiego nie będzie).
Samsung ma pakiet narzędzi "Good Guardians" w ramach których jest program do zmiany ustawień paska statusu, niestety narzędzia nie są dostępne na polskim rynku, oraz są kompatybilne z ograniczoną ilością telefonów (chociaż jest możliwość instalacji "do okoła", ale wiąże się to z pobieraniem aplikacji z poza sklepu Google lub Samsung - więc nie jest to bezpieczne, ale o ile pamiętam to narzędzie także nie pozwala na zmianę wielkości ikon (chociaż mogę się mylić - dawno nie korzystałem z tego narzędzia)
0 Like
poprostuedytka
Explorer
Opcje
Szkoda, bo to moim zdaniem oczywista funkcjonalność dla osób po 40 r.ż., którym po sokolim wzroku pozostają wspomnienia.... :winking-face:
0 Like
just2red
Voyager
Opcje
Istnieje mozliwosc zmiany ikony baterii lub jej polozenia z pozycji pionowej do poziomej?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Z poziomu telefonu nie ma takiej możliwości, lecz można sprawdzić przez aplikacje Good Lock, czy jest taka opcja.