Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Zmiana nazwy pliku mp3/m4a w Samsung Music

(Temat utworzony: 19-08-2023 01:12 PM)
448 Wyświetlenia
Flamingo_
Voyager
Opcje
Witam, chciałam zmienić nazwę pliku (dokładnie zmienić nazwę wykonawcy z "Nieznany") ale jakoś nie mogę. Poszukałam w internecie jak to zrobić, ale u mnie nie wyskakuje tak jak podano. A co najlepsze wczoraj jak zmieniałam nazwę do innej piosenki jakoś mogłam, a dzisiaj już nie.

image

image
Jak klikam "Szczegóły utworu" nie mam możliwości edycji

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
IngvarrX
Explorer
Opcje
Po pierwsze zmiana nazwy z MP3 na M4A nie zmieni formatu danych. Mimo, że będzie nazwa (a raczej rozdzerzenie) M4A to i tak dalej to będzie MP3 lub na odwrót.
Po drugie nazwę pliku zmienia się w jakimś menadżerze plików np. wbudowany w Samsungach "Moje pliki".
Po trzecie to co chcesz zmienić (Nieznany wykonawca) to są metadane w pliku i nie ma to związku z nazwą pliku. Do tego celu polecam jakąś aplikację co potrafi zmieniać tagi (metadane) np. AutomaTag.
I bonusowo po czwarte to radzę przenieść pliki z folderu Downloads (widać na sceenie) do folderu dedykowanemu muzyce w celu uniknięcia przypadkowego usunięcia np. podczas czyszczenia ze starych plików

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 Odpowiedzi
Flamingo_
Voyager
Opcje
Znalazłam powód, dlaczego nie da rady zmienić nazwy pliku - plik jest w formacie m4a, a wczoraj zmieniałam do mp3
Rozwiązanie
IngvarrX
Explorer
Opcje
Po pierwsze zmiana nazwy z MP3 na M4A nie zmieni formatu danych. Mimo, że będzie nazwa (a raczej rozdzerzenie) M4A to i tak dalej to będzie MP3 lub na odwrót.
Po drugie nazwę pliku zmienia się w jakimś menadżerze plików np. wbudowany w Samsungach "Moje pliki".
Po trzecie to co chcesz zmienić (Nieznany wykonawca) to są metadane w pliku i nie ma to związku z nazwą pliku. Do tego celu polecam jakąś aplikację co potrafi zmieniać tagi (metadane) np. AutomaTag.
I bonusowo po czwarte to radzę przenieść pliki z folderu Downloads (widać na sceenie) do folderu dedykowanemu muzyce w celu uniknięcia przypadkowego usunięcia np. podczas czyszczenia ze starych plików