05-01-2020 02:05 PM
Witam, zakupiłam dwa telefony Samsung S10+, telefony z rynku europejskiego, kupione w PL, pierwsze uruchomienie miało miejsce na tajskiej karcie, bez wprowadzania danych ani konfiguracji kont, te wprowadziłam już po zmianie na sim polskiego operatora jednak nie wszystko jest cudownie, pomimo logowania na moje wieloletnie, polskie konto Samsunga, Samsung members lokalizuje konto użytkownika na Tajlandię i cała aplikacja poza systemowymi komunikatami jest po tajsku - korzyści regionalne tajskie itp... to samo w Bixby Vision, rozpoznawanie po polsku ale już np. automatyczne podpowiedzi zakupowe po tajsku i waluta w Bahtach 😞 /dodaję screeny poglądowo.
Tu moje pytanie, czy jest jakaś opcja zmiany lokalizacji i języka w aplikacjach samsunga bez przywracania ustawień fabrycznych? głównie chodzi mi o aplikację Samsung Members?
Szczerze mówię, że nie chcę wracać do fabrycznych bo po 1 cała zabawa z ustawianiem tel mnie przeraża - backup w chmurze przywraca może 30% wszystkich ustawień i aplikacji.
Po 2 nie ukrywajmy, że nasze telefony mają funkcje, które nie są uruchamiane na kartach europejskich (dlatego też to pierwsze uruchomienie na innej karcie) i bardzo mi zależy żeby je zachować.
Miał ktoś taki problem i udało go się rozwiązać?
05-01-2020 04:06 PM
@korba obawiam się, że bez factory resetu się nie obejdzie.
05-01-2020 07:14 PM
Domyślam się, ale warto zapytać, przeszperałam też forum angielskie i temat tam wisi od 2 lat z dziesiątkami odpowiedzi ale bez rozwiązania. Odpuszczam... bardziej zależy mi na dodatkowych funkcjach telefonu niż na Samsung Members, szkoda tylko, że Samsung Daily też się wykrzaczył.
Najbardziej nieprzemyślane rozwiązanie - nie dać użytkownikowi możliwości wyboru języka i regionu (albo chociaż nie aktualizować tych opcji po odczytaniu aktualnej karty sim) w aplikacji członkowskiej, w końcu każdy może się przeprowadzić lub wyjechać na jakąś roczną delegację...
05-01-2020 09:41 PM
05-01-2020 09:47 PM
Próbowałam, nic nie daje i mogę chyba zostawić temat otwarty do chwili kiedy rozwiązanie się nie znajdzie - na dzień dzisiejszy po wszelkich próbach, rozwiązaniach sugerowanych międzynardowo i czyszczeniu wręcz wszystkich samsung apps do zera, zmianach ustawień w Samsung Account poprzez komputer i w tel... mogę stwierdzić - nie da się...
Tylko przywrócenie ustawień fabrycznych na lokalnej karcie co mnie nie zadowala...
PS. Język i lokalizacja w Samsung members może też zmienić się pod wpływem IP WiFi w danym miejscu (oficjalne stanowisko Samsunga)
17-07-2020 10:46 PM — edytowano 17-07-2020 10:47 PM
Jak słyszę hasło "factory reset", to tak jakbym poprośił o pomoc "specjalistuf" z Samsung Members. To jedyna rada na wszystkie kiksy spłodzone przez Samsunga. Nikt nie będzie resetował telefonu i pozbywał się natywnego nagrywania rozmów, żeby w zamian otrzymać porady w stylu "przywróć telefon do ustawień fabrycznych". Ja akurat mam soft ILO i też w aplikacji miałem krzaczki (tylko że izraelskie) i jedyny sposób, to... pozbyć się dziadowskiej apki, co z ochotą uczyniłem i wszystkim polecam.
17-07-2020 11:16 PM
@zulu88 אני מודה בעצת "הטיסה העליונה". ולעתיד לבוא, השיחים הישראלים האלה לדעתך, אם לא ידעת, אלה אותיות האלף-בית העברי.
23-08-2022 08:15 PM
23-08-2022 08:24 PM
Ścieżka: Ustawienia -> Zarządzanie ogólne -> Język i wprowadzanie -> Język
Musisz ustawić, aby j. polski był pierwszy na liście (domyślny).
23-08-2022 08:29 PM