Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Zmiana języka klawiatury za pomocą spacji

(Temat utworzony: 11-09-2022 04:08 PM)
4006 Wyświetlenia
RandyLahey
Student
Opcje
Cześć,

Przesiedłem się właśnie z Samsunga Galaxy s9 na s22+. W mojej klawiaturze samsung zawsze miałem kilka języków które używam. Do tej pory zmieniało się je poprzez przytrzymanie spacji i przeciągnięcie jej w prawo lub lewo. Jednak gdy dodaję języki na moim nowym telefonie, wyświetla mi się obok spacji mały symbol ziemi i tam mogę zmienić język. Jest jakaś opcja żeby tego nie było o żebym mógł znowu korzystać ze spacji do zmiany języków? Nie podoba mi się że ten nowy przycisk zabiera tyle miejsca spacji. 

Dodaje też zdjęcie o co mi chodzi 

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@RandyLahey, podaję też dokładną ścieżkę: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Klawiatura Samsung - ustawienia >Języki i typy > Metoda przełączania języka.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
wahadlo
Pathfinder
Opcje
ProszeScreenshot_20220911_164910_9393_1662907750.jpg
Rozwiązanie
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@RandyLahey, podaję też dokładną ścieżkę: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Klawiatura Samsung - ustawienia >Języki i typy > Metoda przełączania języka.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

RandyLahey
Student
Opcje
Nie mam pojęcia jak tego wcześniej nie widziałem. Dziękuję wam bardzo!
neon88sc
First Poster
Opcje
Również dziękuję. Przesiadka z s8 na s22 i się aż gotowałem.
jhsa
First Poster
Opcje
Witam serdecznie. Nie wiem co się stało. Mam ustawione w klawiatura samsung jezyk polski. Ale jest po angielsku gdy wchodze w ustawienia klawiaury oraz jak wchodzę w wiadomości SMS bądź jak ktoś dzwoni jak napisane po angielsku calling
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@jhsa Sprawdź sobie czy nie wiszą Ci aktualizacje:

Ustawienia > Bezpieczeństwo i prywatnocść ? Aktualizacje > Aktualizacja zabezpieczeń + Aktualizacja systemu w Google Play.

Później zrestartuj urządzenie i jeżeli nie pomożę to zrób czyszczenie partycji cache. Pamiętaj, że aby je przeprowadzić, musisz podłączyć telefon do komputera kablem USB:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
jhsa
First Poster
Opcje
Robiłam już to i nie pomogło... cyszczenie partycji też nie pomogło
0 Like
jhsa
First Poster
Opcje
Co mogę jeszcze zrobić???
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@jhsa możesz w takim wypadku spróbować wyresetować ustawienia klawiatury:

Ustawienia> Zarządzanie ogólne> Klawiatura Samsung - ustawienia> Resetowanie do ustawień domyślnych.

Sprawdź przy okazji, jaki język masz ustawiony w Zarządzaniu ogólnym.

0 Like