Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zgranie zdjęć z zachowaniem dat

(Temat utworzony: 28-09-2022 08:27 AM)
6068 Wyświetlenia
Sebekk
Journeyman
Opcje
Dsien dobry,

Czy jest jakaś możliwość, aby przenieść zdjecia z komputera na telefon z zachowaniem dat zrobienia? Gdy przenoszę je w normalny sposób to w galerii samsung wszystkie zdjęcia są pomieszane 
15 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sebekk  Dzień dobry 

Jak ja przenoszę zdjęcia na telefon są wg dat posortowane prawidłowo.  A jak są poukładane w folderze na komputerze?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podczas przenoszenia/kopiowania zmienia się data utworzenia pliku i dlatego zdjęcia nie są w takiej kolejności jak na komputerze. Nie widzę w Galerii możliwości zmiany sortowania zdjęć.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sebekk, Zajrzyj jeszcze do poniższego wątku. Omówiliśmy w nim dosyć dokładnie temat przenoszenia zdjęć.

Problem z sortowaniem zdjęć
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/problem-z-sortowaniem-zdj%C4%99%C4%87/t...

patyczak
Black Belt 
Opcje
Nie wiem czy w Twoim telefonie jest ta opcja, ale spróbuj iść tą ścieżką Galeria --> Pobrane--> Sortuj
U mnie są opcje "Sortuj wg. daty utworzenia i Sortuj wg. daty modyfikacji". Wybierz "Sortuj wg. daty utworzenia".
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W Galerii Samsung w zakładce Gallery Labs znajduje się funkcja, która może naprawić datę i czas wykonania zdjęć na podstawie nazwy pliku lub danych EXIF.

Screenshot_20221005_140449.jpgScreenshot_20221005_140522.jpg

Przed jej użyciem należy wykonać kopię zapasową zdjęć, ponieważ jest to funkcja eksperymentalna.

S_Wiejski
Journeyman
Opcje
Witam 
Mam problem z kartą pamięci a dokładniej z folderem "ostatnio". Do tej pory w telefonie miałem włożoną kartę microSD samsunga 32 gb , w której automatycznie zapisywały się zdjęcia oraz miałem kilka folderów, większość zdjęć znajdowała się na tej karcie. Wtedy w folderze "ostatnio" wszystkie zdjęcia były w miarę poukładane (były od najstarszych zdjęć do najnowszych). Gdy miejsca brakło w starej karcie pamięci dokupiłem nową z samsunga o pojemności 64 gb. Po skopiowaniu wszystkich danych ze starej do nowej karty pamięci wszystko było ok oprócz wcześniej wspomnianego folderu "ostatnio", po prostu zwariował. Pokazuje zdjęcia w losowej kolejności (np. Obok siebie są zdjęcia z 2020 roku i zaraz potem jest kilka zdjęć z 2023 a potem nagle 2021). Próbowałem usuwania danych i pamięci cache galerii ale to nic nie dało. Czy jest jakaś możliwość aby "zresetować" folder "ostatnio" aby poukładał sobie te zdjęcia od nowa od najstarszych do najnowszych? Nie chcę ukrywać tego folderu bo myślę że to przydatna opcja ale na tą chwilę jest trochę bezużyteczna 🫤
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nic Panu nie pomieszał, dlatego ze zrobił pan od nowa kopie zdjęć i folder ostatnie ustawił ich według kopiowania.
0 Like
S_Wiejski
Journeyman
Opcje
Więc co mogę zrobić w tej sytuacji abym miał to poukładane jak kiedyś? Czy raczej nie da się za bardzo nic z tym zrobić?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nic Pan nie zrobi, w starej karcie zapisywane były zdjęcia od początku, na nowej robiąc kopie automatycznie zmienia się kolejnosc kopiowania, dlatego Panu właśnie tak folder Ostanie Pliki poukładał kolejność zdjęć.
0 Like